2017. augusztus 23., szerda, Bence, Farkas, Rózsa napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
17:25 Netanjahu Szocsiban, Putyin jobbján hazudozott arról, hogy Irán mekkora veszélyt jelent az egész világra16:52 Két újabb gyanúsítottat vettek őrizetbe Finnországban - a bolondját járatják a rendőrséggel, mert megtehetik16:18 Kifejlesztették a világ legerősebb mágnesét15:29 A liberális bírói töketlenkedés tette lehetővé a katalóniai merényleteket is14:40 Részlegesen lebénult a Bulgáriában megsérült magyar lány14:20 Világbajnok kardvívónk: nem szabadna hülyének nézni a nyugdíjasokat13:46 Líbia vezetése is egyértelműsítette: az EU szinte semmit sem tesz a beözönlő hordák feltartóztatásáért13:15 Amerikai felmérés: csak 27% akarja a konföderációs emlékművek eltávolítását - a csőcselék közben már a síremlékeket sem kíméli12:57 Varsó Brüsszelnek: a "menekültek" átirányítása súlyosbítja a migrációs válságot12:40 84 illegális bevándorlót tartóztattak fel Csongrád és Bács-Kiskun megyében12:29 Török-iráni hadművelet indul a Kurdisztáni Munkáspárt ellen12:02 Egész korrekt bemutatót rakott össze hazánkról a Geography Now - Trianont és a hunokat is megemlítik11:22 Vona levelet írt Orbánnak10:47 Megszüntették a nyomozást az "etikus hekker" ügyében10:29 Oldest slovak restaurant, 1542
24 óra legolvasottabbjai

Programajánló, Videók :: :: Hozzászólások

Katonaromantika és élő történelem három napon át - IV. HMFEST Hadikultúra és Military Fesztivál

Reklám

Az ország közepén, 2017. június 9-11.
A szervezők a vendégek kényelmét szem előtt tartva egy igazán komfortos, kellemes, közel 20 hektáros helyszínt választottak az idei Hadikultúra Fesztiválnak az ország közepén, a Kunszállási Somogyi Lovas Szabadidőközpontban, méghozzá a lelkes támogatók jóvoltából ingyenes belépéssel - közölte portálunkkal Kovács Imre, A Kilián György Repülőtiszti Főiskola volt hajózó hallgatója, emiritus hagyományőrző kiskunkapitány, Kunszállás Község polgármestere, a HMFEST Military Hagyományőrző és Szabadidő Egyesület elnöke, főszervező.
Zoom
A kép forrása a fesztivál reklámfilmje (a legalsó videó)
Kiderült az is, hogy a három napos rendezvény látogatói részére az idei HMFEST számos újítással készül. A kilátogatók nem csak a különböző történelmi korok ide-oda masírozó katonáit fogják majd látni, hanem több előre megkomponált, pirotechnikával teletűzdelt interaktív csatajelenet részesei is lehetnek a napóleoni kortól a II. világháborúig. Az újragondolt, járműmentes övezetben elhelyezett vendéglátás pedig remélhetőleg a páratlan hadi élményeken és hadijármű-csodákon felül kellemes gasztronómiai kikapcsolódásban is részesíti majd a vendégeket.
Több mint száz 20. századi felújított katonai jármű érkezik majd meg az ország különböző részéből. Tankok, tüzérségi járművek, páncélozott és kétéltű járművek, autók, terepjárók, kerékpárok és motorkerékpárok, eü. sürgősségi, híradós és haszongépjárművek, amelyek között akadnak majd igazán páratlan kuriózumok is.
Zoom
A kereskedelmi standok, sátrak telis-tele lesznek majd mindenféle militáriakincsekkel, beleértve katonai régiségeket, járműalkatrészeket, könyveket, emléktárgyakat, viseleteket és egyenruhákat a vállaptól az ételes csanakig!
A kivilágított „csatahelyszín” mellett az alakuló tér körül kapnak helyet az idén az élő történelmet bemutató egyesületi és egyéni csoportok, diorámák, hagyományőrzők, akik 1000 év hadi történetéből nyújtanak ízelítőt. Bemutatják, milyen volt az élet távol a laktanyákban, frontvonalakon és a csatatereken. Helyet kapnak ezen a területen továbbá a hátországok civil járművei és egyéb békebeli tevékenységek is, még közelebb hozva a közönséghez az akkori történelmet.
Az RC modellezők az ország különböző tájairól érkeznek, és ismét felvonultatják felső kategóriás modelljeiket, no és persze a már tőlük megszokott profizmussal látványos bemutatókon keresztül osztják meg velünk tudásukat és tapasztalataikat, szórakoztatva ezzel a fesztivál apraját-nagyját.
Akik pedig kedvelik a valódi repülőgépeket , azoknak is szolgál majd meglepetéssel a HMFEST, hiszen nem marad majd el 1-1 gépmadár feltűnése sem a parádé égboltján, valamint 2017-ben először kialakításra kerül egy úgynevezett „air zona” is, ahol minden a katonai repülés körül forog majd.
A külön erre az eseményre felépülő airsoftbázis élethű fegyverekkel, szituációs lőgyakorlatokkal, airsoft-lőtérrel várja majd a kilátogatókat.
Zoom
Újdonság a vendéglátásban: állandó, fedett, 300 m2-es gasztro sátor és étterem panorámás kilátással a parádéra, de nem utolsósorban több kisebb bár, bőséges választékban hideg frissítőkkel, teával / kávéval a nap folyamán, felüdülést nyújtva azok számára, akik egy kis szünetet szeretnének tartani a nagy izgalmak közepette.
A pénteki és szombati nap ismét lehetőséget biztosít arra, hogy egy valódi felejthetetlen történelem órát töltsenek el a diákok, osztályok. A különböző hadi korokat bemutató diorámák interaktív, páratlan lehetőség lesz arra, hogy örök élményekkel gazdagabban, játszva tanuljanak a diákok történelmet.
Természetesen az idén sem lesz hiány a katona élet érdekes előadásaiból, bemutatóiból (pl. a 100 éves harckocsigyártás fejlődéséről 1917-2017 között, vagy a légierő pilótáinak érdekes élménybeszámolóiról).
Akik pedig úgy döntenek, hogy az estét is ott töltik, azokat komfortos sátorváros és esti klubzene várja a vendéglátók gasztro-sátrában, a tábortűz mellett pedig a rég elfeledett közös katonanótázásé lesz a főszerep szájharmónika-, tangóharmonika-kísérettel.
Az utazás nem is lehetne egyszerűbb az ország közepén megrendezésre kerülő IV. HMFESTRE, hiszen a kunszállási helyszín a Budapest-Szeged vasúti fővonalon helyezkedik el, és a MÁV Start Zrt. jóvoltából 50% kedvezmény is igénybe vehető majd.
Zoom
A kiskunfélegyházi vasútállomásról pedig a főnapon, szombaton délelőtt és este vissza ingyenes transzferrel állnak rendelkezésre a parádéra érkezőknek.
A szomszédos városokból 10-15 perces kényelmes autóúttal érhető el a rendezvény helyszíne, ahol tágas, bekerített parkolási lehetőség biztosított a gépkocsival érkezők számára.
A tengeren túlon és Nyugat-Európában évtizedek óta rendeznek ehhez hasonló, nagy sikerű rendezvényeket. A sikeres példákat követve, a témát kedvelő népes tábor segítségével immár negyedízben kerül megrendezésre a térség legnagyobb szabadidős military, sport témájú országos rendezvénye, tematikus fesztiválja.
A csatajelenetek, diorámák, military szabadidősport bemutatók és a military gyermeknap vidám játékai 3 napon keresztül kápráztatják majd el a IV. Hadikultúra és Military Fesztiválra kilátogatókat, fűszerezve azt színvonalas military show és interaktív katonaprogramokkal.
Mindezeknek megfelelően a parádé keretjátéka sem más, mint egy vidám, csibész hétvégi „laktanyai lét”, melyhez a hivatalos szlogen is stílszerű: Sorozd be magad 3 napra Te is „katonának”!
A folyamatosan frissülő honlapra látogatva és ott a korábbi évek fotógalériáit böngészve betekintést nyerhetnek e nem mindennapi tematikus fesztivál hangulatába: www.hmfest.hu Érdekes cikk, megosztom Facebookon!  Érdekes cikk, elküldöm e-mailben! Nyomtatóbarát változat
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Ajánló
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Humoros kép 
Dossziék
Ajánlott videó 

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2017 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready