Ki miként köszönti édesanyját anyák napján? Nagyszerű és megható, különösen látványos előadással készül a Fényszínház az édesanyák köszöntésére - áll a színház szerkesztőségünknek küldött meghívójában, alább olvasható a folytatás.
" Édesanya " - a szó maga a mindenség. Az élet és a szeretet forrása. Előadásunkban törekedtünk mindazt a szeretetet és küzdelmet bemutatni, amit az édesanyák értünk tesznek. Előadásunkat a hála és a köszönet ihlette. A látványvilágot Simon András nagyszerű lézergrafikái teszik feledhetetlenné. "Ki a bölcsőt ringatja - a világot igazgatja" tartja a mondás, mégis rohanó világunk lassan elfeledi őket, akik első lépéseinket kísérték a nagyvilágban óvó pillantásaikkal, védelmező ölelésükkel. Őket, akik viselkedése meghatározza egy életre a világhoz való hozzáállásunkat, akiktől a szeretet tanuljuk, a türelmet, az odaadást, az önként nyújtott áldozatot, a példaként mutatott kitartást, életük alapköveit.
Előadásunkban arra törekedtünk, hogy hálánkat fejezzük ki azok iránt, akiket a társadalom szinte észre sem vesz, mert jelenlétük annyira természetes. Az édesanyák munkáját magától érthetőnek, végtelenül fogyaszthatónak, és korlátlan erőforrásként kezeljük. Miközben az édesanyák munkája megfizethetetlen: egy személyben pedagógusok, pszichiáterek, konyhafőnökök és tisztasági managerek, egyedi igényekhez alkalmazkodva. Azt gondoljuk, erőforrásaik végtelenek: mert ők édesanyák, miközben ők is emberek. Vannak vágyaik, lehetnek fáradtak, kimerültek lélekben és testben, és szenvednek, még ha nem is látjuk, mert gondosan elrejtik szemünk elől, ahogy igyekeznek a világ minden szemetétől megóvni minket.
Szeressük őket, akik értünk éjjel-nappal szolgálatban vannak, akik minden rezdülésünket figyelték, évtizedeket áldoztak életükből arra, hogy fejlődjünk, gyarapodjunk. Szeretetük végtelen, örömük fejlődésünk által való, kínjaik számunkra ismeretlenek. A fénnyel kísért gondolatok és hangjátékok, versek Mária gondolatait, az ő szenvedését is megelevenítik, amint a keresztúton kíséri fiát.
Fogadják szeretettel, és hozzák el édesanyjukat hálájuk jeleként erre az előadásra.
Időpont: 2018. május 12., 20 óra
Helyszín: Angyalföldi Szent Mihály Templom,
1131 Budapest Babér u. 17/B.
Forgatókönyv és rendező: Csömör Hermina
Zenei rendező: Gera Zoltán (NOX)
Lektorálás és próza: G. Lantos Judit
Lézer interferenciák: Balczer Sándor
Lézergrafikák: Simon András
Lézer effektek: Török András
Fb-esemény itt.
Jegyek a helyszínen és az előadás napján is válthatók.
Online jegyértékesítés itt.
Zoom