2019. április 19., péntek, Emma, Kocsárd napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
16:10 Oszlopnak ütközött egy szlovák rendszámú turistabusz Budapesten15:31 Csoda, ha nem fordultak sarkon a látványtól a Ferihegyre érkező magyarok15:12 Régi lőporoshordó, új IRA: északír ellenállók csaptak össze a rendőrökkel Londonderryben14:13 A korabeli Hitler egyik pénzérméjét találták meg Izraelben13:27 Ha nem is az ég, de a mennyezet rászakadt a "dél-afrikai Németh Sándor" gyülekezetére12:58 Lendületben az abolicionizmus: az államok fele már lemondott egyik önvédelmi eszközéről, a halálbüntetésről12:25 Csuklósbusz-elkötéssel koronázták meg a bulit a sándorfalvi lányok - Szegedre is benéztek a járművel12:05 Mórickának a Notre-Dame tragédiájáról is a keresztény felsőbbrendűség, illetve a zsidók elnyomása és üldöztetése jut eszébe11:29 Jelentős torlódás a gúnyhatár-átkelőhelyeknél10:42 Használt injekciós tűket szórnak szét egy galántai játszótéren10:23 Két hónap különbséggel adott életet ikreinek egy olasz nő10:03 A legtöbb hitelt használt lakásokra vették fel09:44 Fokozott ellenőrzést tart a rendőrség - a legjobb húsvéti pálinka sem ér ötmillió forintot09:31 Trump lesz a Reiva-korszak első vendége08:56 Izraelihez hasonló rakétát tesztelhetett a sztálinista diktatúra
24 óra legolvasottabbjai

Programajánló :: :: Hozzászólások

Attila Védvonal Emlék- és Teljesítménytúra 2018

Reklám

Zoom
Idén is megrendezésre kerül a HVIM főszervezésében az Attila Védvonal Emlék- és Teljesítménytúra. Előnevezni szeptember 19. 20:00-ig lehet az attilavedvonal@gmail.com címen lehet. Idén támogatói póló is van.
Természetesen idén is megrendezzük ezt a kiváló, közösségépítő túrát, ahol együtt hajthatunk fejet a hőseink emléke előtt! – nyilatkozta Barcsa-Turner Gábor, a túra főszervezője, a HVIM társvezetője. Apróbb változások lesznek, főleg a pontőrök, ellenőrzőpontok tekintetében. Lesznek új szervezetek is, de alapvetően az útvonal változatlan lesz. Minden évben próbálunk új dolgokat is megjelentetni a túrán – tette hozzá, majd kihangsúlyozta, hogy az elmúlt években hiányolt kitűző idén mindenképpen lesz, és lesz lehetőség pólót is rendelni, amit majd a helyszínen, a túra teljesítése után lehet átvenni.
A póló szeptember 10. 23:00-ig rendelhető a név és méret leadásával. Csak és kizárólag a túrán résztvevők rendelhetnek, és a célban, Maglódon vehető át a póló 3000 Ft-os darab áron.
Zoom
Előnevezni (és pólót rendelni) az attilavedvonal@gmail.com e-mail-címen lehet 2018. szeptember 19. 20:00-ig név, e-mail-cím, telefonszám és lakhely (város) és a választott táv (teljes, vagy rövidített) megadásával! (Aki pólót is rendel, az a rendelését szeptember 10-éig adja le.)
Az emléktúra Facebook-eseménye itt érhető el.
Zoom
A túra részletei:
A 44 km-es túra indulási helyszíne és időpontja:
 • Dunakeszi, Kossuth Lajos utca vége
 • 07:30
A 31 km-es túra indulási helyszíne és időpontja:
 • Mogyoród, Szent László Kilátó
 • 09:00
A szervezésben résztvevő szervezetek: Betyársereg, Erő és Elszántság, Mi Hazánk, Magyar Önvédelmi Mozgalom, Farkasok, Szent László Aranyos Szegellete Egyesület, Magyar Bozótmíves Közösség, Vircsik András Baráti Kör
Ellátás és díjazás:
Az ellenőrző pontokon édesség és egyéb kisebb harapnivaló. A célban egy bográcsban főtt tál étel. Mogyoródon, a cukrászdában sütemény.
A szintidőn belül érkezőknek (19 óráig) emléklap és kitűző, a szintidőn túl teljesitőknek csak emléklap jár.
Útvonal:
 • Dunakeszi
 • Fóti rakétabázis
 • Fóti- Somlyó
 • Mogyoród
 • Szent László Kilátó
 • Szár-hegy – Makrai Ales pihenő (VÁLTOZÁS 2016-tól, letöltéseknél térkép és GPS track)
 • Bolnoka gerinc
 • Isaszeg katonasírok
 • Isaszeg Öreghegy
 • Bajtemetés (Péceli Rakétasiló)
 • Maglód Árpád Vezér park.
A teljes táv (Dunakeszi-Maglód): 44km
Rövidített táv (Mogyoród-Maglód): 31km
Nevezési díj:
1700 Ft a teljes távra
1200 Ft a rövidített távra
Egy beszámoló a tavalyi túráról:
Attila Védvonal 44km, 733 m szint Jánossal 9:50 alatt.
Rajt Dunakeszin 7:30-kor, ezúttal pontosan, úgy 12 fokban.
A túra a második világháború egyik utolsó védővonalának állít emléket.
Célja az ázsiai horda feltartóztatása-megállítása. Tudjuk, nem sikerült.
Névtelen hősök, jelzetlen sírjai mellet vonultunk el, milliónyi soha ki nem derülő emberi tragédiát rejt a föld. Nyomok látszanak még 73 évvel később is. Ugyanúgy, mint a budai hegyekben. Itt egy lövész árok - ott egy üteg beásott nyoma…
A túra reggelén elkövettem az amatőrök nagy hibáját: elővettem a téli bakancsomat! Gondolva az előző napok és az arra napra előírt esőzésre. Hát a téli bakancs az bizony két zoknis, így viszont egy zoknival…rendesen feltörte a bal sarkamat. Úgy 20 kilinél. Addig haladtunk mint kés a vajban - szokásos finom kis francia(krémes) Mogyoródon, a Szent László-kilátó persze zárva, utána az ágas-bogas kis ösvényen majdnem négykézláb úgy 1 kilit. Ha itt eső lett volna… A Hungaroringen valami felvonulás.. .tavalyhoz képest nem volt rózsaszín versenyautó.
Majd hozzánk csapódott egy öreg méhész. Valahogy olyan volt a dolog, mint a Forrest Gumpban Bébé a rákász… szóval, ha kínjaim engedték volna akkor teljes méhészkiképzés után, ma már államvizsgázhatnék a témából. Jani próbált nagyobb tempóra kapcsolni… de hát visszahúztam. Azért a három és a hétköznapi használatban a legfontosabb: 1. max 40 fokos teába tegyük a mézet! 2.a legnagyobb vitamintartalmú a vegyesméz (pont a legolcsóbb)! 3. napi egy kanálnyi nagyon jót tesz az egészségnek! Már két napja mézzel iszom a reggeli kávét…
Minden ellenőrzőponton nagyon kedves meleg szívű pontőrök, Betyársereg, Magyar Önvédelmi-sek… szóval a legkiválóbb magyarokból volt szerencsém megismerni egy párat. Ha már itt tartunk, akkor azért megemlítem, hogy a Jani nem hozott gyertyát az isaszegi katonasírokhoz! Fiatalság-bolondság!
Tavaly nem tettem róla említést, de érdekes, hogy Isaszegnél a temetőn keresztül vezet a túra útja. Fel a Kálváriára. Amúgy az egész úton tejben-vajban fürösztöttek minket, amiből az utolsó 24 kilin semmit sem bírtam elfogadni a fájdalom miatt. De szerintem Jani az felszedett egy kilót. Maglódon a célban ért utol a méhész – inkább magam elé engedtem –, még mindig a repcefajokról tartott előadást…
Az egyetlen negatívum amit meg kell említenem: nem kaptunk kitűzőt! (idén pótolva – szervezők szerk.)
Gondolom a közelgő választások miatt, de kevesebb volt a bemutatott fegyvermakett, a zászlók, egyáltalán egy kicsit visszafogottabbra sikeredett az idei szervezés (a hatóságok kérésére – szervezők szerk). Erre minden magyarországi, magyar kisebbségnek, oda kell figyelnie az elkövetkező túraszezonban. Jönnek a smúkandorok. És mennek is. Mi meg maradunk itt helyben. Mert ez a hazánk, és ehhez ragaszkodunk.
Köszönöm szépen a túrát Jani barátomnak és a szervezőknek. Nem utolsósorban a Pécel fölötti MÖM-ösöknek, akik adtak nekem egy cserezoknit, hogy be tudjak menni a célba. Megígértem ugyan, de úgy látom nem kell tetanusz, elég a betadin.
Jövőre veletek ugyanitt!
Dicsőség a Hősöknek!
(Attila Védvonal Túra – Szent Korona Rádió nyomán)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready