Bezár!
2019. november 12., kedd, Levente, Tihamér napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:38 Zavargások voltak Bolíviában Morales lemondását követően22:17 A krokodil nem szereti, ha nyomják a szemét21:31 Bedobott néhány felest, hogy legyen mersze felhívni a rendőrséget - végül túl sok bátorságra tett szert21:20 "Nagyon szerettük egymást" - mondta lefejezett menyasszonyáról a Napóleon-szakértő21:16 Lengyel, magyar - két jó barát21:00 Egyetértett Putyin és Merkel az ukrajnai rendezés mikéntjében20:42 Dánia nem várja tárt karokkal a törökök által kitoloncolt dzsihadistákat20:16 Berlusconi inkább hallgatott a maffiáról19:27 Putyin: tovább lopnak a Vosztocsnij űrrepülőtéren18:52 Választási rejtély: román szavazatok ezreit zsebeli be rendszeresen az RMDSZ18:29 A Mirkóczki helyére ülő kádert sem hozza zavarba a valóság: "a Jobbik visszaküzdötte magát a legerősebb ellenzéki párt szerepkörébe"18:06 Isten éltessen, Lengyelország!17:28 Káposztáshordó volt a szavazóurna egy román településen16:41 Aszad nem hiszi, hogy a jenkik valóban végeztek az IÁ-vezérrel16:26 Képmutatásból jeles: a Jobbik beköltözik Gyurcsány házába, majd felháborodást színlel a többi lakó miatt
24 óra legolvasottabbjai

Programajánló :: :: Hozzászólások

Horvát-magyar megemlékezés Szentlászlón

Reklám

A szervezők közleménye:
A horvátországi Kezdeményezés a horvát-magyar barátságért egyesület megemlékezést szervez Szentlászlón. A délszláv háború, melynek során horvát bajtársaink kivívták függetlenségüket, nekünk, magyaroknak is fontos esemény, hiszen dicsőségek mentén, és tragédiák árán, de mi is kivettük belőle a részünk. Számunkra az egyik legemblematikusabb helyszíne a háborúnak a magyar alapítású Szentlászló, ahol nem egy nemzettestvérünk fogott fegyvert, természetesen a horvát haderőt támogatva.
A nemzeti oldal évek óta szervez közös megemlékezést a horvát hazafias táborral, hogy együtt hajtsunk fejet a hősök emléke előtt.
Az idei megemlékezés részletei:
Időpont: 2019. 11. 24.
Helyszín: Horvátország, Kórógy - Szentlászló - Vukovár
A rendezvény 11:00-kor Kórógyon veszi kezdetét, ahonnan a résztvevők magyar és horvát zászlókkal közösen vonulnak át a megemlékezés helyszínére, Szentlászlóra. 12:00-kor kezdődik az önkormányzat rendezvénye, majd 13:00 órakor tartják meg a nemzeti szervezetek a saját megemlékezésüket.
A megemlékezésen felszólalnak:
  • Frano Cirko - a kezdeményezés képviselője
  • Ladislav Ferenc - szentlászlói veterán
  • Toroczkai László - a Mi Hazánk Mozgalom elnöke
A megemlékezés után Vukováron is koszorúzásra fog sor kerülni, a háborús temetőben.
Mindenkit sok szeretettel várunk a rendezvényre!
Zoom
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready