Takács Szabolcs Ferenc miniszteri biztosként felel majd a Nemzetközi Holokauszt-emlékezési Szövetség 2015. évi soros elnökségi feladatainak összehangolásáért. Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter erről szóló utasítása hétfőn jelent meg a Hivatalos Értesítőben.

A miniszteri biztos tesz majd javaslatot az elnökségi év programjaira, összehangolja a Miniszterelnökség és a szakminisztériumok tevékenységét, nemzetközi tárgyalásokon képviseli Magyarországot, és mindezekkel összefüggésben felméréseket, konzultációkat, valamint rendezvényeket kezdeményez és szervez.
Takács Szabolcs Ferenc október 29-től 2015. április 28-áig tölti be posztját. A miniszteri biztost helyettes államtitkári illetménynek megfelelő összegű díjazás illeti meg - olvasható az értesítőben.
A 2000-ben alakult, 31 tagot és 10 megfigyelő országot, illetve nemzetközi szervezetet tömörítő szövetség fő célja "az emlékezés és az oktatás előmozdítása, valamint támogatása".
A Nemzetközi Holokauszt Emlékezési Szövetség 2013-ban a kanadai Torontóban döntött arról, hogy 2015-ben Magyarországot bízza meg az elnökségi teendők ellátásával. Magyarország 2006-ban már egyszer ellátta a szervezet soros elnöki tisztét, de a zsidóknak való éjjel-nappali benyalást elsődleges feladatának érző kormány annyira szerette volna ily módon is bizonyítani szolgai hűségét az országhódítók iránt, hogy újra vállalkozott e nemes feladatra. Közben meg zúg Ábrahámék szájából az Orbán, takarodj a Kossuth téren.
(Kuruc.info - MTI nyomán)
Kapcsolódó: