Az igen szavazat kiállás az európai értékek mellett és aktív fellépés az Orbán-rendszerrel szemben - mondta a Magyar Liberális Párt elnöke vasárnap Gyöngyösön, miután voksolt a kvótareferendumon.
A Fidesz-kormány az elmúlt egy évben több tízmilliárd forintból borzalmas, felháborító kampányt csinált, amelyben a segítségre szoruló menekülteket ellenségnek állította be - mondta Fodor Gábor.
Zoom
És ezzel a "Magyar" Liberális Párt összes tagja leadta szavazatát
Kifejtette: az emberiség, az emberség, a tolerancia és a szabadság kultúrájának képviselete azt is jelenti, hogy kinyújtjuk a kezünket azoknak, akik segítségre szorulnak.
Az igen szavazattal Európára és ezekre az értékekre mondunk igent - mondta Fodor Gábor, hozzátéve: az igen ugyanakkor kormányellenes szavazat is.
Aki azt akarja kifejezni, hogy elégedetlen az Orbán-rendszerrel, az igennel szavaz ma, mert ez a politikai cselekvés, míg az érvénytelen szavazat vagy az otthon maradás passzivitás - közölte.
Fodor Gábor úgy fogalmazott, ha kivesszük a szavazásra feltett kérdésből a kényszerbetelepítésre vonatkozó hazugságot, akkor marad a lényeg: azaz elismerjük-e, hogy az Európai Unió hozhat a tagállamokra nézve kötelező érvényű döntéseket.
Erre egyértelmű igen a válasz, hiszen azért léptünk be ebbe a közösségbe, hogy közösen hozhassunk a tagállamokra nézve kötelező döntéseket - hangsúlyozta.
(MTI)