A Zsindex nyomozása szerint álhír volt, hogy Kazincbarcika mellett megtalálták Álmos vezér nővérének sírját. A hírportál szerint a hírverés Koltai Róbert (J++)* új filmjének marketing céljait szolgálta.

Pusztai Tamás, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Múzeumi Igazgatóság régészeti osztályának vezetője már hétfőn azt nyilatkozta: olyan nincs, hogy a megyei múzeumi igazgatóság nem tud az ásatásról, mindezt egy "óriási kacsának" tartja.

Veres János, a miskolci Herman Ottó Múzeum régésze is azt mondta: a "megtalált" tükör kísértetiesen hasonlít egy, a múzeumi gyûjteményben lévő szkíta eredeti darabhoz, ami egyébként a Kr. e. 500-as évekből származik, tehát mintegy 1400 év választja el a honfoglalási időktől. Hozzáfûzte: "legalább honfoglalás kori tárgyakat választottak volna".

A Zsindex nyomozása kiderítette: a leletet állítólag megtaláló Arday Zsolt történész ugyan létezik, de egyáltalán nem foglalkozik sem középkorral, sem régészettel, szakdolgozatát is XIX. századi témából írta.

Ugyanakkor Koltai Róbert októberben bemutatásra kerülő új filmje, a Megy a gőzös, kísértetiesen hasonló történetre épül. A film egyik fontos jelenete, amikor kisiklik egy vonat. A szerelvény igen fontos, nagy presztízsértékû rakománnyal járja az országot: a IV. századi múmiát, a Barcikai Ősanyát szállítja, hogy lelket öntsön a népbe. A közepes tehetségû, a kádári nosztalgiát újra, meg újra meglovagoló kajmán rendező ugyan tagadta, hogy ő állna az álhír mögött, de fia, Koltai Gábor, a film producere csak kitérő választ adott, ami gyakorlatilag beismerésnek tekinthető.

Kurvaországra jellemző, hogy a gazdanép történelméből, hagyományaiból szabadon gúnyt ûzhet bárki, pláne, ha a megfelelő pedigréje megvan hozzá. A belpesti kulturális inkvizítorok szerint SS egyenruhát felvenni egyáltalán nem vicces, sőt főbenjáró bûn. De, ha népünk ősi uralkodóházát használják fel piti reklámcélokra, nevetségessé téve ezzel honfoglalás kori történelmünket, azon teli szájjal röhögnek Lipótvárosban.

(Index - Kuruc.info)

*J++ = igencsak Jordán-pozitív, gyengébbek kedvéért kőkemény zsidó