Jávor Benedek azt akarta megtudni, hogy miért titkosították 30 évre Farkas Flórián hűtlen kezelési ügyét, amely miatt börtönbe kellett volna vonulnia, végül azonban államfői amnesztiát kapott. Csakhogy az adatigénylés valahogy elkeveredett – írja a politikus Facebook-oldalán.
Zoom
Nem teljesítette az igazságügyi tárca azt a közérdekűadat-igénylést, amelyet a Párbeszéd EP-képviselője adott be Farkas Flórián miniszterelnöki tanácsadó kegyelmi ügyében. (Ami, tegyük hozzá, nem szép dolog egy liberális politikustól, hiszen hiába fideszes Flóri, mégiscsak egy cigányról van szó...)
Mint ismeretes, a miniszterelnök tanácsadóját és egyben kedvenc cigánybűnözőjét 1998-ban ítélték el hűtlen kezelés vádjával, de nem kellett bevonulnia a börtönbe, mert Göncz Árpádtól, az akkori köztársasági főpatkánytó amnesztiát kapott. Jávor azt szerette volna megtudni az igazságügyi tárcától, hogy milyen alapon titkosították az ügyet 30 évre, és azóta felülvizsgálták-e a minősítést.
Az adatigénylések teljesítésére rendelkezésre álló időkeret lejártakor Jávorék telefonon érdeklődtek a minisztériumnál, mikor számíthatnak válaszra, mire azt a tájékoztatást kapták, hogy azért nem válaszolnak, mert a korábban iktatószámmal regisztrált beadvány "eltűnt". A Párbeszéd sajtósa az esetről beszámoló Indexnek azt mondta, Jávor Benedek most újra beadja ugyanazt az adatigénylést.