2019. április 21., vasárnap, Konrád, Zsombor napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
15:49 Erdélyi turnéra indulnak a Fölszállott a páva versenyzői15:17 Húsvéti robbantássorozat: katolikus templomokat és szállodákat sújtottak véres merényletek Srí Lankán15:01 Az MTVA feljelenti Sargentiniéket egy lopott kampányvideó miatt14:28 Még két napig gyűjthetnek ajánlásokat a pártok13:56 Ezeken a településeken rossz a levegő minősége13:30 "Arany élet" ígérete: enyhén gyanús kanadai ajánlat érkezett a kalocsai, egykor katonai repülőtérre12:26 Lépfenével fertőzött döghúst dolgoztak fel és árultak Békés megyében12:00 Szennyvíztartályban lelte halálát egy taktaharkányi kisfiú - a rendőrség gondatlanságból elkövetett emberölés miatt nyomoz11:30 "Keltetőshow-val" népszerűsíti felelős állattartást a Nébih10:41 A hit nem magánügy! - keresztény blog a "Z-generációnak"09:58 "Csak annak a nemzetnek lehet föltámadása, melynek öntudata a sírba szállásban sem veszett el"09:24 Érik a vádemelés Hóhér Hasszán ellen09:12 Három elnökjelölt közül választ Észak-Macedónia08:57 19 éves lányt gázoltak agyon Cegléden08:16 Zsidóválasztás Ukrajnában: megkezdődött a második forduló
24 óra legolvasottabbjai

Antimagyarizmus :: :: Hozzászólások

Bajnai szerint természetes, hogy Soros a gazdasági világválság idején az OTP megtámadásával nyerészkedett

Reklám

Nagyon tiszteli Soros Györgyöt (sic!) Bajnai Gordon – ez derült ki a Bajnai-kormány időszakáról szóló könyv bemutatóján. A volt kormányfő még abban sem lát kivetnivalót, hogy George Soros cége 2008 őszén, a gazdasági világválság idején megtámadta az OTP-t. A könyvbemutatón DK-s és MSZP-s politikusok is megjelentek. A közönség hangos tapssal jutalmazta a George Soros megfogalmazott pozitív véleményt.
„2008 őszén még gazdasági miniszterként néztünk szembe azzal a tőzsdei válsággal, ami a forintra és később a munkahelyekre is kiterjedt. És mi nem tudtuk, hogy ki áll ezek mögött a tőzsdei mechanizmusok mögött” – így emlékezett vissza Bajnai Gordon volt miniszterelnök arra, hogy a gazdasági válság évében hogyan támadta meg a zsidó spekuláns egyik pénzügyi alapja az OTP-részvényeket.
2008. október 9-én az OTP részvényei hirtelen 22 százalékot estek a zárás előtti percekben.
Később kiderült, hogy George Soros londoni székhelyű cége több mint háromszázezer OTP részvényt zúdított a piacra, a banki papírok értéke zuhanni kezdett, a zsidó pedig több százezer dollárt keresett az ügyleten.
A volt miniszterelnök szerint
az ilyen típusú árfolyam-manipuláció természetes dolog.
A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete viszont félmilliárdos bírságot szabott ki Soros cégére, miután megállapították, hogy a cég a jogszabályokat megszegve avatkozott bele a piaci folyamatokba Magyarországon.
Bajnai Gordon mindezek után úgy fogalmazott,
nagyon tiszteli Soros "Györgyöt".
Kijelentését a közönség – amelynek soraiban DK-s és MSZP-s politikusok is ültek – hangos tapssal jutalmazta.
Bajnai Gordon 2009-en tavaszán lett az MSZP-SZDSZ-kormány miniszterelnöke. Beiktatása utáni elhíresült beszédében megszorításokat ígért, amelyeket be is váltott. 2013-ban ismét ezzel a jelmondattal kampányolt, akkor már az Együtt nevű párt elnökeként. Pártja 2014-ben csatlakozott az Összefogás elnevezésű baloldali pártszövetséghez. Az ötpárti összefogás elbukta a választást, az uniós voksolásra pedig már ismét külön készültek.
(Híradó javítva)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready