2019. június 25., kedd, Vilmos napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
06:53 Egyre többen vesznek fel lakáshitelt új ingatlanra22:31 Reuters: Venezuelába érkezett az orosz légierő egyik repülőgépe22:21 Az atomalkuban vállalt kötelezettségei betartására szólította fel Teheránt több európai ország22:12 Putyin jövő év végéig meghosszabbította az élelmiszer-embargót21:43 A Jobbik süllyedő hajójáról Márki-Zay mozgalmába menekülnek a "túlélők"21:20 Előválasztási bohózat: nem válogatnak az eszközökben a "demokraták"21:05 Hétszeres életfogytiglanra ítélték Ciprus első sorozatgyilkosát20:44 Üvöltve kergette ki a "nem megfelelő állapotban lévő" pópa a kórust és a közönséget a székesfehérvári szerb ortodox templomból20:04 Emlékoszlopot állítottak a Ludovika ellenforradalmi felkelésének évfordulója alkalmából19:55 Trump még a perzsa ajatollah ellen is hozott szankciót19:27 Ismét gyújtóléggömbök okoztak tüzeket Izraelben18:45 Kurz már nem zárja ki az újabb koalíció lehetőségét az FPÖ-vel18:40 Isonzó emlékére18:28 Merényletet tervezett egy férfi a brüsszeli amerikai nagykövetség ellen18:15 Összeütközött két német harci repülőgép
24 óra legolvasottabbjai

Antimagyarizmus :: :: Hozzászólások

Bajnai szerint természetes, hogy Soros a gazdasági világválság idején az OTP megtámadásával nyerészkedett

Reklám

Nagyon tiszteli Soros Györgyöt (sic!) Bajnai Gordon – ez derült ki a Bajnai-kormány időszakáról szóló könyv bemutatóján. A volt kormányfő még abban sem lát kivetnivalót, hogy George Soros cége 2008 őszén, a gazdasági világválság idején megtámadta az OTP-t. A könyvbemutatón DK-s és MSZP-s politikusok is megjelentek. A közönség hangos tapssal jutalmazta a George Soros megfogalmazott pozitív véleményt.
„2008 őszén még gazdasági miniszterként néztünk szembe azzal a tőzsdei válsággal, ami a forintra és később a munkahelyekre is kiterjedt. És mi nem tudtuk, hogy ki áll ezek mögött a tőzsdei mechanizmusok mögött” – így emlékezett vissza Bajnai Gordon volt miniszterelnök arra, hogy a gazdasági válság évében hogyan támadta meg a zsidó spekuláns egyik pénzügyi alapja az OTP-részvényeket.
2008. október 9-én az OTP részvényei hirtelen 22 százalékot estek a zárás előtti percekben.
Később kiderült, hogy George Soros londoni székhelyű cége több mint háromszázezer OTP részvényt zúdított a piacra, a banki papírok értéke zuhanni kezdett, a zsidó pedig több százezer dollárt keresett az ügyleten.
A volt miniszterelnök szerint
az ilyen típusú árfolyam-manipuláció természetes dolog.
A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete viszont félmilliárdos bírságot szabott ki Soros cégére, miután megállapították, hogy a cég a jogszabályokat megszegve avatkozott bele a piaci folyamatokba Magyarországon.
Bajnai Gordon mindezek után úgy fogalmazott,
nagyon tiszteli Soros "Györgyöt".
Kijelentését a közönség – amelynek soraiban DK-s és MSZP-s politikusok is ültek – hangos tapssal jutalmazta.
Bajnai Gordon 2009-en tavaszán lett az MSZP-SZDSZ-kormány miniszterelnöke. Beiktatása utáni elhíresült beszédében megszorításokat ígért, amelyeket be is váltott. 2013-ban ismét ezzel a jelmondattal kampányolt, akkor már az Együtt nevű párt elnökeként. Pártja 2014-ben csatlakozott az Összefogás elnevezésű baloldali pártszövetséghez. Az ötpárti összefogás elbukta a választást, az uniós voksolásra pedig már ismét külön készültek.
(Híradó javítva)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready