Bezár!
2019. május 24., péntek, Eszter napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:26 Még a történelem nélküli "szlovákok" is képesek "történelmi" sorozatot készíteni, csak nagynemzeti Orbánék nem22:05 Hivatalos jegyzőkönyvbe került, hogy a kormányablaknak nincs pénze vécépapírra21:47 Szekeres Imre lebuktatta a pártját: ő már 2009-ben kapott jelentéseket a várható migrációs hullámról21:14 Niggerék szórakozása Londonban: fejbe szúrni valakit 50 pont, mellkason: 30, gyomron: 2020:43 Miskolc: saját készítésű fegyverrel vágta szét áldozata arcát a c***********20:26 102 éves nő gyilkolt egy francia idősotthonban20:17 Indiában a kormányzó párt bejelentette választási győzelmét19:48 Kurz ajánlatot tett az ellenzéknek a bizalom megszavazásáért cserébe19:22 Szeretik Rogánék a drága Audikat - használni legalább annyira, mint "kifelejteni" a vagyonnyilatkozatból18:42 A magyar társadalom rendezett, a lakosság életszínvonala javult - legalábbis kínai kommunista mércével18:13 Talán Törökszentmiklóson is ettől féltek a cigányok17:55 Az antimagyar oláh kormány támogatásának felfüggesztésével próbálja az RMDSZ megugrani a parlamenti küszöböt17:12 A Medián 3 százalékra méri a Mi Hazánkat - 2009-ben a Jobbiknak mért 4-ből majdnem 15% lett16:40 Éhen halt egy nő és két lánya Bécsben16:31 Toroczkai László köszönetnyilvánítása
24 óra legolvasottabbjai

Antimagyarizmus, Zsidóbűnözés :: :: Hozzászólások

"Egy hét alatt 30 ezer zsidót égettek el élve és fojtottak meg Nagyváradon" - állítja egy izraeli tábornok

Reklám

Az ’Árúc 7 (7-es csatorna) című izraeli hírportál idézi Joszi Ben-Hánánt, az izraeli hadsereg nyugalmazott tábornokát, aki arról mesélt egy hebroni talmudiskola hallgatóinak, hogy a második világháború idején csak Nagyváradon mindössze egy hét leforgása alatt 30 ezer zsidót, férfiakat, nőket és csecsemőket égetettek el élve, fojtottak meg. Az Izraelben működő „magyar” nagykövetségnek van héberül tudó sajtófigyelője, éppen ezért elvárjuk, hogy a budapesti Külügyminisztérium ezúttal ne sunyítson, hanem tiltakozzon az újabb magyarellenes hazudozás miatt.

Joszi Ben-Hánán tábornok, 1994-ben (fotó: Wkipédia)
„Egy európai kisvárosban több zsidót gyilkoltak meg, mint ahányan elestek az Izrael által megvívott összes háborúban. Ezek olyan tények, amelyekre érdemes emlékezni a holokausztnap és a függetlenségi nap közötti időszakban” – olvasható az ’Árúc 7 című izraeli hírportál Nagyváraddal is foglalkozó írásának alcímében. De hogy valójában mi is történt az 1940-ben visszatért, majd négy esztendővel később ismét a füstösök birtokába került Pecze-parti Párizsban, azt megtudjuk Joszi Ben-Hánán nyugalmazott izraeli tábornoktól, az izraeli katonai titkosszolgálat, a páncélos hadosztály és a hadsereg titkos küldöttsége tagjaként gyakran világot járt tagjától.
Joszi Ben-Hánán tábornok az 1994-es nyugállományba vonulása előtti hónapokban, úgynevezett „tábornokok világkörüli utazásán” vett részt, s útitársa pedig nem volt más, mint az időközben jobb létre szenderült Méir Dágán, a Moszád egykori főnöke. Tehát mindenképpen két hiteles, végtelenül humanista személyről van szó. Ben-Hánán és Dágán bebarangolták Európát, majd eljutottak egészen Kínáig. Ben-Hánán tábornok színes úti beszámolóit annak idején folytatásokban közölte a Má’áriv című napilap, így a Nagyváradon szerzett élményeit is.
Zoom
Joszi Ben-Hánán és Binjámin Netanjáhu, 2016-ban (fotó: Noám Moskowitz)
A hírportál leírja, hogy Joszi Ben-Hánán tábornok 1995-ben arról mesélt a megszállt Hebron városában működő talmudiskola hallgatóinak, hogy Méir Dágán Moszád-főnökkel együtt ellátogatott egy „Oradea nevű kis faluba (sic!), amely egykor Magyarországhoz tartozott, de manapság Romániában van.” A Moszád-főnök és ő ellátogattak a „kis falu” második világháború óta lerombolt zsinagógájába. S mit ad Isten, a lerombolt zsinagógánál (mellette, a falán? – H. J.) ráleltek egy márványtáblára, amelyet a holokausztot túlélők vittek oda Izraelből. „A tábla a Nagyváradon mindössze egy hét leforgása alatt meggyilkolt 30 ezer zsidóra emlékeztet” – idézi a hírportál az obsitos tábornokot.
„A XIX. század közepétől egészen napjainkig – több mint 150 esztendőn keresztül – az Izrael által megvívott összes háborúban, illetve a terrorcselekmények következtében 23 ezer zsidó halt meg. De ez is jóval kevesebb áldozatot jelent, mint az elfeledett Nagyvárad nevű kisváros (itt már nem kis falu – H. J.) 30 ezer meggyilkolt zsidója, férfiak, nők és csecsemők, akiket mindössze egy hét leforgása alatt pusztítottak el megfojtással, élve elégetéssel” – idézi Joszi Ben-Hánán diplomata-tábornokot az izraeli hírportál.
Mi meg várjuk az illetékesek tiltakozását az újabb magyarellenes gyalázkodás miatt.
Hering J. – Kuruc.info
Frissítés: Megoldódott a Nagyváradon elégetett, illetve megfojtott 30 ezer zsidó áldozat rejtélye. Megtudtuk azt is, hogy az említett nagyváradi zsinagóga falán olvasható az a többnyelvű emléktábla, amelynek szövegét a tábornok úr műveletlenségéből vagy éppen magyargyűlöletéből kifolyólag alaposan félreértett.
Nagyváradi olvasónk ezzel kapcsolatban a következőt írja:
Kérem, figyeljenek! Nagyváradról írok. A nagyváradi ortodox zsinagóga bejáratánál, a falon van egy fehér márványtábla, melyen több nyelven azt írja, hogy Bihar megyéből több mint 30 000 zsidót deportáltak Auschwitzba, és közülük 30 000 nem tért vissza, mert ott meghaltak. Ez a tábornok valószínűleg itt járt kirándulni, és olvasta is, de nem jutott el az agyáig, hogy hol és mi történt ezekkel.
Röhej, hogy ilyen támadás éri a nagyváradi magyarságot. Nem elég nekünk, hogy a románok azzal vádolnak, mikor 1940-ben Horthy Miklós és katonái bejöttek visszavenni Erdélyt, 40 000 románt nyírtak ki. Érdekes, mert egyiknek sincs síremléke, amire lehetne hivatkozni.
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready