Gusztos, a Parlament legundorítóbb képviselője tetoválást rajzoltatott magának. Ez még nem is lenne annyira érdekes, sőt, amolyan bulvárhír értékű információ, ám a testére felkerült szimbólum annál érdekesebb.

„A kép egy keleti amulett, az úgynevezett hamsza, ami szerencsét hoz, illetve távol tartja viselőjétől az ártó gondolatokat - mondta Gusztos. - Ez a szimbólum kamaszkorom óta nagyon tetszett. Nemrég szántam rá magam, hogy betérek egy tetoválószalonba. Mivel már képviselő voltam, olyan helyet választottam a hamszának, ahol kevésbé van szem előtt, így került a hátamra.” - idéztük a sémi magyargyűlölő Blikknek adott nyilatkozatát és mi, kurucok, azonnal bele is kötünk ebbe.
Ha igaz, hogy gyerekkora óta e szimbólum egyik nagy rajongója, akkor joggal feltételezhetjük, hogy Gusztos nem tegnap vált a zsidók védőjévé, hisz a hamsza egy zsidó szimbólum. Olcsó kifogás, hogy képviselősége miatt kellett a hátára varrni a tetkót, hisz Göncz Kinga e szimbólumot gond nélkül viseli a nyakában. Csintalan Sándornak pedig hamsza-alakú kulcstartója van – derült ki akkor, amikor a Magyarok Nyilaitól megkapta azt, amit megérdemelt.
Látszólag a politikai paletta különböző térfelein elhelyezkedő személyekről van szó, akiket eddig a magyarok iránt érzett gyűlöletük miatt sorolt egy akolba a magyar közvélemény értelmesebbik fele. Nem kell többet ennyire elvont indokokat keresnünk ezért, a hamza most már jól láthatóan egy táborba sorolja azokat, akik azt akarják elhitetni velünk, hogy egymás ellenfelei és közülük kell választanunk. És, mint azt mondottam, a hamsza egy zsidó szimbólum.
(Blikk nyomán, Florian Geyer)
U.I.: Auschwitzban még a mieinknek kellett kínlódniuk, hogy egy tetoválással megjelöljék az európai kultúrába beilleszkedni képtelen, azt felzabáló zsidókat. Mára elértük azt, hogy ők maguktól megteszik nekünk ezt a szívességet. Jegyezzük meg, hogy néz ki egy hamsza, a válogatásnál még jól jöhet...