2021. szeptember 27., hétfő, Adalbert, Döme napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
11:58 Tajvan nagy hatótávolságú fegyverekkel rettentené el Kínát11:36 Játékpisztollyal raboltak a Gellért-hegyen a "fiatalok"11:16 Erős földrengés volt Kréta térségében11:00 Beadták az első kísérleti Covid-gyógyszert Magyarországon10:37 Nagyot léptek előre a fejlődésben a németek: már "transznemű" képviselőik is vannak a Bundestagban09:58 Számot vetettek a lengyelek: óriásit buktak, sokba kerül az uniós tagság - a magyar helyzet még súlyosabb09:35 20 beteg halt meg a hétvégén, 1183 új fertőzöttet találtak09:05 Még ők is alig akarták elhinni: a kommunisták nyerték a grazi önkormányzati választást08:23 Csak a Mi Hazánk támogatta a kötelező oltás elleni tüntetést Miskolcon08:03 Chilében is ráébredtek, hogy nem jó ötlet szélesre tárni a kapukat a migránsok előtt07:46 Több mint 1300 határsértő ellen intézkedtek a rendőrök a hétvégén07:32 Jól eltiltották a visszavonult német kerékpárost07:22 Szeretnél jobban látni közelre? Itt a zseniális többfunkciós olvasószemüveg (x)07:08 Orrhosszal nyertek a szocik, de az álkeresztény-demokraták is szeretnének kormányt alakítani Németországban06:56 Háromnapos fiesztát kínál Villányban a hagyományos őszi borfesztivál
24 óra legolvasottabbjai

Elcsatolt részek, Antimagyarizmus ::

Egy 60 centis ágyúmakett miatt faragnak "terroristát" az oláhok a székelyszenterzsébeti lelkészből

Színházi kellékként használt 1848-as ágyúmakettet foglalt le a román rendőrség Székelyszenterzsébeten. A makettet a helyi lelkész kapta, aki ellen illegális fegyvertartás és csempészet gyanújával nyomozás indult.

Az oláhok a revízió rémét látják minden "veszélyes fegyverben" (illusztráció)
Kincses Kálmán székelyszenterzsébeti református lelkész, az Erdélyi Baranta Szövetség elnöke a Tápióbicskei Tavaszi Emlékhadjáraton kapta ajándékba az 1848-as ágyúmakettet. A hatvan centiméter hosszú maketthez hangtechnikai töltetek járnak, mást ebből kilőni nem is lehet. „Egy egyszerű hagyományőrző makettről van szó, ami hangimitációt tud produkálni, ezt magyarul úgy hívják, hogy színházi kellék” – mondta a lelkész.
A lelkész a biztonság kedvéért véleményt kért a rendőrségtől, hogy kell-e neki valamilyen engedély a makettágyúhoz. Biztosra akart menni, korábban ugyanis az engedély nélkül tartható hagyományos íjakat is elkobozták a rendőrök egy hagyományőrző szövetség tagjaitól. Most is ez történt. Másnap jöttek a rendőrök, és elvitték a makettet, majd a lelkész és a templomgondnok ellen illegális fegyvertartás illetve csempészés gyanújával nyomozást indítottak.
A rendőrségi hírekből pedig szenzációt kreált az oláh sajtó.
„A román médiában sehol nem jelent meg az, hogy én önként jelentettem be ezt, hanem mint hogy ha az ő felderítő akciójuk révén döbbentek volna rá erre a félelmetes fegyverre. Tehát a csúsztatás elsősorban itt fogalmazódik meg” – mondta Kincses Kálmán.
A hírek emellett nem ágyúmakettről, hanem veszélyes fegyverről szólnak.
A Hargita megyei rendőrség szóvivője szerint mindaddig fegyverként kell kezelniük a tárgyat, amíg be nem bizonyosodik róla, hogy nem az.
„Az érvényben lévő törvények szerint minden ilyen esetben nyomozást kell indítani. A rendőrség jelenleg fegyvercsempészés, illetve fegyvertartás gyanújával nyomoz, majd továbbítjuk a nyomozati anyagot a székelyudvarhelyi ügyészség felé. Ők döntenek majd a további lépésekről” – mondta Incze Miklós.
Magyarországi szakértők szerint a makett lőfegyverként használhatatlan, birtoklása pedig a hagyományőrző illetve színházi kellékekhez hasonlóképp semmilyen törvénybe nem ütközik.
(Duna Híradó nyomán)

Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready