2020. október 31., szombat, Farkas napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:38 Korlátlan magzatgyilkolászásért tüntetnek tízezrek Varsóban22:11 Különleges öngyilkossággal próbálkozott egy tanár Brüsszel terroristakeltetőjében22:02 Továbbra sem könnyű a felvidéki sovinisztáknak: még mindig magyar (eredetű) a tíz leggyakoribb családnév21:53 Lukasenka a hatósági fellépés fokozásával fenyegetőzött21:37 Nyugodtan taposhatja a megszállók bocskora az úzvölgyi temetőt, hiszen ortodoxok21:10 Gréta még próbálkozik, de nagyon visszaesett a slágerlistán21:06 Moszkvában novemberben megkezdődhet a tömeges oltás20:43 Belgium is tovább szigorított20:12 Meghosszabbították a szükségállapotot Csehországban19:57 Elítéltek egy brazil drogfutár nőt Budapesten19:34 Igazán rendes volt ez az egyiptomi: mészárlás helyett ő csak a rómaiak autóit vette kezelésbe19:05 Brahim Ausszaui nem buta ember18:50 Eközben Romániában18:37 Hazaengedték a kórházból a csepeli polgármestert18:25 Tárgyalások kezdődtek az örmények és az azeriek között
24 óra legolvasottabbjai

Elcsatolt részek, Antimagyarizmus ::

Egy 60 centis ágyúmakett miatt faragnak "terroristát" az oláhok a székelyszenterzsébeti lelkészből

Reklám

Színházi kellékként használt 1848-as ágyúmakettet foglalt le a román rendőrség Székelyszenterzsébeten. A makettet a helyi lelkész kapta, aki ellen illegális fegyvertartás és csempészet gyanújával nyomozás indult.

Az oláhok a revízió rémét látják minden "veszélyes fegyverben" (illusztráció)
Kincses Kálmán székelyszenterzsébeti református lelkész, az Erdélyi Baranta Szövetség elnöke a Tápióbicskei Tavaszi Emlékhadjáraton kapta ajándékba az 1848-as ágyúmakettet. A hatvan centiméter hosszú maketthez hangtechnikai töltetek járnak, mást ebből kilőni nem is lehet. „Egy egyszerű hagyományőrző makettről van szó, ami hangimitációt tud produkálni, ezt magyarul úgy hívják, hogy színházi kellék” – mondta a lelkész.
A lelkész a biztonság kedvéért véleményt kért a rendőrségtől, hogy kell-e neki valamilyen engedély a makettágyúhoz. Biztosra akart menni, korábban ugyanis az engedély nélkül tartható hagyományos íjakat is elkobozták a rendőrök egy hagyományőrző szövetség tagjaitól. Most is ez történt. Másnap jöttek a rendőrök, és elvitték a makettet, majd a lelkész és a templomgondnok ellen illegális fegyvertartás illetve csempészés gyanújával nyomozást indítottak.
A rendőrségi hírekből pedig szenzációt kreált az oláh sajtó.
„A román médiában sehol nem jelent meg az, hogy én önként jelentettem be ezt, hanem mint hogy ha az ő felderítő akciójuk révén döbbentek volna rá erre a félelmetes fegyverre. Tehát a csúsztatás elsősorban itt fogalmazódik meg” – mondta Kincses Kálmán.
A hírek emellett nem ágyúmakettről, hanem veszélyes fegyverről szólnak.
A Hargita megyei rendőrség szóvivője szerint mindaddig fegyverként kell kezelniük a tárgyat, amíg be nem bizonyosodik róla, hogy nem az.
„Az érvényben lévő törvények szerint minden ilyen esetben nyomozást kell indítani. A rendőrség jelenleg fegyvercsempészés, illetve fegyvertartás gyanújával nyomoz, majd továbbítjuk a nyomozati anyagot a székelyudvarhelyi ügyészség felé. Ők döntenek majd a további lépésekről” – mondta Incze Miklós.
Magyarországi szakértők szerint a makett lőfegyverként használhatatlan, birtoklása pedig a hagyományőrző illetve színházi kellékekhez hasonlóképp semmilyen törvénybe nem ütközik.
(Duna Híradó nyomán)
Reklám


Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready