2019. február 18., hétfő, Bernadett napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:05 Jön az EP-választás, indul a Soros-kampány21:27 Szavak nélkül21:02 Nem mindig mesélgetett Auschwitzról Jobbik-Jákob - amikor a politikai érdek úgy kívánta, mulatott a zsidóviccen20:54 A MIÉP elnöke a Mi Hazánk irodájában köt megállapodást és tart előadást20:37 Kivonultak a parlamentből az egyesült ballibek - munka helyett inkább átruccantak Esztergomba19:56 Nyílt levél Hont Andrásnak19:50 Magyar fejlesztésű sporttérkép - minden egy helyen, egy alkalmazásban (x)19:38 "Antiszemitizmus elleni küzdelem": tanárok, diákok, ügyészek, bírák részesülnek átnevelésben a kormány jóvoltából19:05 Az EU újabb szankciókat fontolgat Oroszországgal szemben18:21 Újabb zseniális ellenzéki akció: írni nem tudnak, de tiltakozni nagyon szeretnek az elvtársnők18:03 Dúró: aki szerint értelmetlen a parlamenti munka, adja vissza a mandátumát!17:44 Kivágták Demetert a honvédelmi bizottságból17:24 Kísérti a múlt a cuki néppárti fiúkat: újabb "listázós" ügyet rángatott elő a fideszes sajtó17:00 Suzuki: még az érvényben lévő 250 órás túlórakeretet sem használják ki16:53 Le Monde: Netanjahu trójai falóként használja a V4-eket az EU ellen
24 óra legolvasottabbjai

Elcsatolt részek, Antimagyarizmus ::

"Beszéljetek szlovákul, a magyar irritál!" - Felvidéki nőkre támadt Gasparovics embere

„K... p…-k, beszéljetek szlovákul, a magyar irritál!” – kötött bele Dárius Rusnák hokilegenda, az elnöki hivatal osztályvezetője két magyar nőbe Pozsonyban. Verekedés lett a vége, a rendőrség eljárást indított.

A konfliktus hétfőn este történt az elnöki palotától nem messze található bárban. „Magyarul beszélgettünk, a szomszéd asztalnál ülő két idősebb férfi egyike angolul megkérdezte, milyen nyelven beszélünk. Mondtuk, hogy magyarul, majd ő visszakérdezett angolul, hogy miért, mire illedelmesen válaszoltunk, hogy itt élünk, és magyarok vagyunk. Ekkor kezdett szlovákul kiabálni, hogy azonnal hagyjuk abba, mert őt ez irritálja, beszéljünk szlovákul, majd elkezdett káromkodni, s lehordott minket mindennek” – ecsetelte a történteket az egyik helyi lapnak az érintett nők egyike, aki neve elhallgatását kérte.
Az eset szemtanúi szerint az agresszív férfi Dárius Rusnák volt, aki társával együtt már egy ideje ivott a bárban, ami meglátszott rajta. „Miután a helyzet már tarthatatlan volt, a bárban ülő két fiatal szlovák srác odament Rusnákékhoz, és felszólította őket, hogy csillapodjanak le, s ne beszéljenek így nőkkel. A szóváltásból gyorsan lökdösődés és verekedés lett, ekkor hívtuk ki a rendőrséget” – nyilatkozta a fiatal nő. A rendőrök körülbelül tíz perc alatt kiérkeztek a helyszínre, állítólag rendkívül illedelmesek és készségesek voltak, feljegyezték az érintettek személyes adatait, s mivel senki sem akart feljelentést tenni, hivatalból indítottak eljárást garázdaság gyanújával.

Gasparovics Ján Kozákkal fog kezet, bal oldalt Rusnák
„Sehol nem voltam, miről beszél?”
Rusnák tegnap tett vallomást a rendőrségen, a sértetteket mára idézték be. A lap megpróbált Rusnáknak is teret biztosítani a reakcióra. „Idehallgasson, én végképp nem tudom, miről beszél. Sehol nem voltam tegnap, Úristen, miről beszél. Jó?” – reagált az első kérdésre Rusnák, majd hozzátette, hogy semmilyen konfliktusnak sem volt részese.
Ekkor emlékeztették, hogy a helyszínen rendőrök is voltak, és jegyzőkönyvet írtak az esetről, mire azt mondta, hogy „azok a fiúk voltak, akik ott belénk kötöttek, jó, és ez valami teljesen más”. Mikor visszakérdeztek, hogy akkor ott volt-e a bárban vagy sem, már emelt hangon reagált. „Nem ért engem, itt valamilyen magyar izéről, kártyáról beszél. Már elmondtam, hogy semmi ilyen nem történt. Nem érti?” – mondta, majd lerakta a telefont.
Marek Trubac tegnap nem tagadta, hogy az eset pontosan úgy történt, ahogy azt a sértettek és szemtanúk állították. „Az államfői iroda senkinek, még saját alkalmazottjának ilyen viselkedésével sem azonosulhat. Még ha az incidensre munkaidőn kívül került is sor, ilyen magatartás elfogadhatatlan számunkra. Fontosnak tartjuk, hogy az ügyet rendesen kivizsgálják, mert ez a fajta viselkedés Rusnákra nem jellemző. Ha igazolják Rusnák bűnösségét, akkor az államfő irodája levonja a következtetéseket” – mondta a köztársasági elnök szóvivője.
Talán feljelentést tesznek
A rendőrség az ügyben garázdaság gyanújával indított eljárást. Az esetről viszont csak a lap érdeklődésére adtak tájékoztatást, a hétfői bűnesetek összegzéséből ez az incidens hiányzott. „Az érintettek személyazonosságát ismerjük, az eset körülményeiről viszont a vizsgálat jelenlegi stádiumában nem nyilatkozhatunk” – mondta Tatiana Kurucová, a Pozsonyi Kerületi Rendőrkapitányság szóvivője. A rendőrség jelenleg hivatalból indított eljárást, ám nem kizárt, hogy a sértettek feljelentést is tesznek Rusnák ellen.
Ha beigazolódik Rusnák bűnössége, meneszthetnék az államfői hivatal kötelékéből, ehhez viszont az kellene, hogy a vizsgálat még az újonnan megválasztott államfő beiktatása előtt lezáruljon. Ezt követően ugyanis minden bizonnyal új személyek kerülnek az elnöki hivatal osztályainak élére, tehát Rusnák munkaviszonya néhány héten belül így is, úgy is véget ér. A bíróság a büntetőjogi törvénykönyv szerint garázdaságért akár hároméves szabadságvesztésre is ítélheti az elkövetőt. De persze nem fogja.
(Új Szó nyomán)


Hozzászólások ( hozzászólás)

Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready