2018. március 23., péntek, Emőke napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
08:02 Szkripal-mérgezés: hazarendelik az uniós nagykövetet Moszkvából - persze csak egyfajta jelképes gesztusként07:47 Az egykori An-Nuszra Front is letette a fegyvert Kelet-Gútában07:07 Legkevesebb 13 ember életét vesztette Ho Si Minh-város egyik toronyházában06:48 Sokféle minőségű húsvéti füstölt áru található a piacon22:06 Amerika védővámokat vet ki kínai importtermékekre21:55 Trump javítaná a viszonyt Erdogannal21:00 May: Oroszország "arcátlan támadást" intézett az Egyesült Királyság ellen20:11 Őszintén beszélt a dán kormányfő a dolgozni és beilleszkedni nem hajlandó, gettósodó és bűnöző migránsokról19:51 A katalán elnökjelölt párbeszédet ajánlott a spanyol kormánynak19:41 Iohannis gratulált Putyinnak19:25 Fellebbezett a "Balkán mészárosa" a hágai Nemzetközi Törvényszék ítélete ellen19:00 Dél-békési kisgazda visszalépés a Jobbik javára18:35 Leültették az orvostanhallgatót meggyalázó és megölő Mutti-kedvencet17:57 Végre valaki elárulta, mi a Fidesz programja17:13 "Kari Geri": az én szavazatommal Vona Gábor nem lesz miniszterelnök - inkább Orbánt választja
24 óra legolvasottabbjai

Elcsatolt részek, Antimagyarizmus ::

"Beszéljetek szlovákul, a magyar irritál!" - Felvidéki nőkre támadt Gasparovics embere

„K... p…-k, beszéljetek szlovákul, a magyar irritál!” – kötött bele Dárius Rusnák hokilegenda, az elnöki hivatal osztályvezetője két magyar nőbe Pozsonyban. Verekedés lett a vége, a rendőrség eljárást indított.

A konfliktus hétfőn este történt az elnöki palotától nem messze található bárban. „Magyarul beszélgettünk, a szomszéd asztalnál ülő két idősebb férfi egyike angolul megkérdezte, milyen nyelven beszélünk. Mondtuk, hogy magyarul, majd ő visszakérdezett angolul, hogy miért, mire illedelmesen válaszoltunk, hogy itt élünk, és magyarok vagyunk. Ekkor kezdett szlovákul kiabálni, hogy azonnal hagyjuk abba, mert őt ez irritálja, beszéljünk szlovákul, majd elkezdett káromkodni, s lehordott minket mindennek” – ecsetelte a történteket az egyik helyi lapnak az érintett nők egyike, aki neve elhallgatását kérte.
Az eset szemtanúi szerint az agresszív férfi Dárius Rusnák volt, aki társával együtt már egy ideje ivott a bárban, ami meglátszott rajta. „Miután a helyzet már tarthatatlan volt, a bárban ülő két fiatal szlovák srác odament Rusnákékhoz, és felszólította őket, hogy csillapodjanak le, s ne beszéljenek így nőkkel. A szóváltásból gyorsan lökdösődés és verekedés lett, ekkor hívtuk ki a rendőrséget” – nyilatkozta a fiatal nő. A rendőrök körülbelül tíz perc alatt kiérkeztek a helyszínre, állítólag rendkívül illedelmesek és készségesek voltak, feljegyezték az érintettek személyes adatait, s mivel senki sem akart feljelentést tenni, hivatalból indítottak eljárást garázdaság gyanújával.

Gasparovics Ján Kozákkal fog kezet, bal oldalt Rusnák
„Sehol nem voltam, miről beszél?”
Rusnák tegnap tett vallomást a rendőrségen, a sértetteket mára idézték be. A lap megpróbált Rusnáknak is teret biztosítani a reakcióra. „Idehallgasson, én végképp nem tudom, miről beszél. Sehol nem voltam tegnap, Úristen, miről beszél. Jó?” – reagált az első kérdésre Rusnák, majd hozzátette, hogy semmilyen konfliktusnak sem volt részese.
Ekkor emlékeztették, hogy a helyszínen rendőrök is voltak, és jegyzőkönyvet írtak az esetről, mire azt mondta, hogy „azok a fiúk voltak, akik ott belénk kötöttek, jó, és ez valami teljesen más”. Mikor visszakérdeztek, hogy akkor ott volt-e a bárban vagy sem, már emelt hangon reagált. „Nem ért engem, itt valamilyen magyar izéről, kártyáról beszél. Már elmondtam, hogy semmi ilyen nem történt. Nem érti?” – mondta, majd lerakta a telefont.
Marek Trubac tegnap nem tagadta, hogy az eset pontosan úgy történt, ahogy azt a sértettek és szemtanúk állították. „Az államfői iroda senkinek, még saját alkalmazottjának ilyen viselkedésével sem azonosulhat. Még ha az incidensre munkaidőn kívül került is sor, ilyen magatartás elfogadhatatlan számunkra. Fontosnak tartjuk, hogy az ügyet rendesen kivizsgálják, mert ez a fajta viselkedés Rusnákra nem jellemző. Ha igazolják Rusnák bűnösségét, akkor az államfő irodája levonja a következtetéseket” – mondta a köztársasági elnök szóvivője.
Talán feljelentést tesznek
A rendőrség az ügyben garázdaság gyanújával indított eljárást. Az esetről viszont csak a lap érdeklődésére adtak tájékoztatást, a hétfői bűnesetek összegzéséből ez az incidens hiányzott. „Az érintettek személyazonosságát ismerjük, az eset körülményeiről viszont a vizsgálat jelenlegi stádiumában nem nyilatkozhatunk” – mondta Tatiana Kurucová, a Pozsonyi Kerületi Rendőrkapitányság szóvivője. A rendőrség jelenleg hivatalból indított eljárást, ám nem kizárt, hogy a sértettek feljelentést is tesznek Rusnák ellen.
Ha beigazolódik Rusnák bűnössége, meneszthetnék az államfői hivatal kötelékéből, ehhez viszont az kellene, hogy a vizsgálat még az újonnan megválasztott államfő beiktatása előtt lezáruljon. Ezt követően ugyanis minden bizonnyal új személyek kerülnek az elnöki hivatal osztályainak élére, tehát Rusnák munkaviszonya néhány héten belül így is, úgy is véget ér. A bíróság a büntetőjogi törvénykönyv szerint garázdaságért akár hároméves szabadságvesztésre is ítélheti az elkövetőt. De persze nem fogja.
(Új Szó nyomán)


Hozzászólások ( hozzászólás)

 Érdekes cikk, megosztom Facebookon!  Érdekes cikk, elküldöm e-mailben! Nyomtatóbarát változat
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Ajánló
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Humoros kép 
Dossziék
Ajánlott videó 

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2018 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready