2019. február 18., hétfő, Bernadett napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
21:02 Nem mindig mesélgetett Auschwitzról Jobbik-Jákob - amikor a politikai érdek úgy kívánta, mulatott a zsidóviccen20:54 A MIÉP elnöke a Mi Hazánk irodájában köt megállapodást és tart előadást20:37 Kivonultak a parlamentből az egyesült ballibek - munka helyett inkább átruccantak Esztergomba19:56 Nyílt levél Hont Andrásnak19:50 Magyar fejlesztésű sporttérkép - minden egy helyen, egy alkalmazásban (x)19:38 Új fokozatra kapcsol az "antiszemitizmus elleni küzdelem": tanárok, diákok, ügyészek, bírák részesülnek átnevelésben a kormány jóvoltából19:05 Az EU újabb szankciókat fontolgat Oroszországgal szemben18:21 Újabb zseniális ellenzéki akció: írni nem tudnak, de tiltakozni nagyon szeretnek az elvtársnők18:03 Dúró: aki szerint értelmetlen a parlamenti munka, adja vissza a mandátumát!17:44 Kivágták Demetert a honvédelmi bizottságból17:24 Kísérti a múlt a cuki néppárti fiúkat: újabb "listázós" ügyet rángatott elő a fideszes sajtó17:00 Suzuki: még az érvényben lévő 250 órás túlórakeretet sem használják ki16:53 Le Monde: Netanjahu trójai falóként használja a V4-eket az EU ellen16:10 Kiadták a videót, amin a szökött fegyveres rabot üldözik, majd lebirkózzák15:47 Szerdától drágábban tankolunk
24 óra legolvasottabbjai

Elcsatolt részek, Antimagyarizmus ::

Kiba...tt magyarok, beszéljetek szlovákul! - ordította a tót elnöki hivatal osztályvezetője, de ez nem uszítás arrafelé

„Kiba...tt magyarok! K... p...-k, beszéljetek szlovákul, a magyar irritál!” - kiabálta Dárius Rusnák hokilegenda, a tót elnöki hivatal osztályvezetője egy bárban két magyarul beszélő nőre két héttel ezelőtt, majd társával összeverte a nőket védeni próbáló két férfit. Azt, hogy Rusnák milyen bírságot kap, ha egyáltalán kap, bizonyára titok marad. A vonatkozó jogszabályok szerint ugyanis a szabálysértési eljárás titkos, nem tájékoztatnak a végeredményről.
A döntésről csak akkor tájékoztat a rendőrség, ha azt a gyanúsított engedélyezi. Az újságíróknak még akkor sem szabad közzétenni a szabálysértési eljárásban kapott bírság összegét, ha ezt valamilyen forrásból megtudják.

Dárius Rusnák, a tót elnöki hivatal osztályvezetője
„Kiba…tt magyarok! K... p…-k, beszéljetek szlovákul, a magyar irritál!” - kiabálta Rusnák egy bárban két magyarul beszélő nőre két héttel ezelőtt, majd társával összeverte a nőket védeni próbáló két szlovák férfit. Az Új Szó birtokába került rendőrségi határozatból kiderül, hogy Rusnák káromkodása nem bűncselekmény, csupán szabálysértésnek minősíthető, amiért 33-tól 250 euróig terjedő bírság fenyegeti. Az ügy vérlázító részleteit lapunk is megírta, itt olvasható a cikk.
A magyarok szidása nem uszítás Tótiában
Miután a kávézó két másik vendége megpróbálta lecsillapítani Rusnákot, szóváltás, majd verekedés alakult ki közöttük, a helyszínre a rendőrséget is kihívták. A hivatalos szervek – miután az érintettek közül senki nem kívánt feljelentést tenni – garázdaság, illetve kisebbség elleni uszítás gyanújával indítottak vizsgálatot az ügyben. A garázdaság bűncselekményének gyanúja miatt tovább folytatja a vizsgálatot a rendőrség, az uszítás ügyében viszont leállították a vizsgálatot. Erre azért került sor, mert a nők szidalmazása – a pozsonyi lap által ismertetett rendőrségi határozat szerint – "nem merítette ki az uszítás bűncselekményének feltételeit", mivel nem bizonyosodott be, hogy Rusnák gyűlöletkeltés szándékával szidalmazta a magyarul beszélő nőket. Így tette csupán kihágásnak minősül, s így szabálysértési eljárás keretében döntenek majd az illetékes szervek.
Az inzultált nők már korábban elmondták, céljuk nem feltétlenül az volt, hogy Rusnák ellen bűnvádi eljárást induljon, hanem az, hogy valaki kimondja, így nem lehet viselkedni. „Ha ezért pénzbírságot kap, én már azzal is elégedett leszek” - mondta az Új Szónak az inzultált nők egyike.
A két magyar nővel, de az őket Rusnák agresszivitása ellen védeni próbáló férfiakkal múlt héten találkozott a beiktatására váró államfő, Andrej Kiska.
Az új elnök sajnálatát fejezte ki a történtekért, többször elnézésért kért tőlük, s ígéretet tett, hogy miután hivatalba lép, prioritásként fogja kezelni ezt az ügyet; "nagy valószínűséggel" azonnal meneszti Rusnákot a közönségszolgálati osztály éléről, ahova még Rudolf Schuster idején nevezték ki. Ivan Gasparovič államfő egyetlenegyszer sem nyilatkozott a történtekről.
(Új Szó - MNO nyomán)


Hozzászólások ( hozzászólás)

Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready