Magyar állampolgárságot igényelt egy kárpátaljai férfi, az illető azonban hiába érdeklődött ügye felől, időközben valaki más letette a nevében az állampolgárság esküt - írja a Magyar Hírlap.
2013 nyarán adott be egyszerűsített honosításra kérelmet Salgótarjánban egy kárpátaljai férfi, és abban állapodtak meg, hogy a hozzá közelebb eső kárpátaljai Sonkod önkormányzatához postázzák majd a honosítási igazolást, és ott zajlik majd az állampolgársági eskütétel is. A Magyar Hírlap csütörtöki számának cikke szerint ezután a férfi hiába kereste a sonkodi polgármesteri hivatalt, azt állították, hogy nem érkezett még meg a honosítási okirat.
Végül a magyarországi hivatalhoz fordult, ahol kiderült, hogy azt már rég kipostázták, valaki át is vette és le is tette az esküt. Ezt később a sonkodi önkormányzati hivatal is elismerte, és azt állították, hogy a korábbi polgármester ellen már folyik hasonló ügyek miatt nyomozás.
A kárpátaljai fiatalember most különösen azért aggódik, mert csak három hétig tart a schengeni vízuma, aztán vissza kell kérnie Kárpátaljára, ahol viszont behívják katonának.
Ilyenkor kellene lépnie a "nemzeti" kormánynak.
(MH - HVG nyomán)