"Vásárolj székelyföldi terméket!" - olvasható a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom sepsiszentgyörgyi szervezetének tagjai által városszerte kiragasztott matricákon. A HVIM sepsiszentgyörgyi szervezete a Facebookon közzétett véleménye szerint az ilyen és ehhez hasonló akciókkal, magatartással lehet közelebb jutni Székelyföld autonómiájához, s nem pedig az "óvatoskodó politikusok üres beszédeivel és szánalmas könyörgéseivel".

Néhány nappal ezelőtt a Sepsiszentgyörgyön tartott március 15-i ünnepségen a nemzeti érzelmű székelyek kifütyülték a képmutató, félzsidók irányította RMDSZ elnökét, "Kelemen Humort", amikor arról beszélt, hogy szervezete mennyire küzd Székelyföld autonómiájáért. A székely anyaváros szintén RMDSZ-es polgármestere később a nemzeti ünnep durva megzavarásának nevezte az áruló, az autonómiát valójában az 1990-es brassói kongresszusa óta csak szavakban támogató RMDSZ országos vezetőjének a kifütyülését...

"Miért vásárolnánk kizárólag a multik szemetét? Sírunk, hogy nincs pénz, nincs munkahely, miközben zabáljuk a multik külföldi áruit, az ott elköltött pénzből Székelyföld nem sokat lát. Vásárolj székelyföldi terméket!", szólítja föl Sepsiszentgyörgy magyar lakosságát a HVIM aktivistái által városszerte kiragasztott matrica.
H. J. - Kuruc.info
Kapcsolódó: