Nem sokáig maradt a helyén a magyar nyelvű felirat a dunaszerdahelyi vasútállomáson, állítólag azért kellett leszedni, "mert lógott és az ott közlekedőkre veszélyt jelentett." A KDSZ információi szerint felsőbb utasítás is érkezett.
Már korábban beszámoltunk róla, hogy a Kétnyelvű Dél-Szlovákia Mozgalom (KDSZ) aktivistái szerdán délután kétnyelvűsítették a dunaszerdahelyi vasútállomáson található homlokzati feliratot. A magyar nyelvű "Dunaszerdahely" tábla azonban nem sokáig maradt a helyén. A KDSZ információi szerint pénteken a vasútállomás főnökét Pozsonyból felszólították a tábla leszedésére. Erre azonban nem volt szükség, mert a táblát már ezt megelőzőleg "önszorgalomból" eltávolította az állomás gondnoka, állítólag azért, "mert az lógott és az ott közlekedőkre veszélyt jelentett".

A KDSZ köszöni a dunaszerdahelyiek támogatását, ugyanakkor újabb akciót helyezett kilátásba. "Nem adjuk fel, jövő héten jön a második forduló" - olvasható a mozgalom Facebook-oldalán közzétett bejegyzésben.
Zoom
A veszélyes felirat
Emlékeztetőül itt a videó a magyar akcióról:
(Bumm nyomán)