Kövér László, a legmagasabb beosztásban lévő egykori KISZ-titkár még szinte el sem búcsúzott újdonsült pajtásától, Zhao Hongzhutól, a hét első napján máris ünnepi beszédet mond egy iskola átadása kapcsán.
Zoom
2015. szeptember 14-én, az Országgyűlés elnöke avatja fel a Gyimeshez tartozó Háromkút felújított iskoláját, ugyanis a csángó településen 2012 márciusában leégett az iskolának otthont adó épület. Nemes ügy, mi ezzel a probléma, kérdezheti joggal a kedves olvasó. Sajnálatos módon a Háromkútért Egyesület felhívására érkező civil adományok egy része minden bizonnyal magánzsebekbe vándorolt. Az adományozók meglepődve tapasztalták, hogy semmiféle elismervényt nem kaptak a támogatás átadásakor, a jótékonysági koncerteken, a civilek által adományozott pénzekkel az egyesület nem tud tételesen elszámolni. Első körben ennyi.
Zoom
Ahogy gyűlt a támogatás, úgy csökkent az iskola
Ezen felül érthetetlen okokból a tervezett három helyiség helyett pusztán kettőt alakítottak ki az iskolai épületben, központi fűtést szerettek volna a helyiek, de cserépkályha lett beépítve.
Zoom
Érdemes elolvasni az Erdély.ma cikke alatti hozzászólásokat. Ebből kiderül az is, hogy a nemes ügy mögött a támogatások irányításával egy Mizsei Attila nevű személy foglalkozott, aki portálunk információi szerint az MSZP Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium szakállamtitkárával, a Heves Megyei Bíróság által korábban egy Pákozd környéki birtokcsere miatt egy év hat hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt Benedek Fülöppel ápol baráti kapcsolatot. Embert barátjáról, tartja a mondás, és mindez akkor sincs másként, ha tudjuk, Mizseit 2010-ben már a Fidesz támogatta politikai célkitűzéseiben.
Zoom
Néhány hozzászólás az Erdély.ma cikke alól
Mizsei az Eger közelében fekvő Szarvaskő településen volt korábban a Fidesz önkormányzati képviselőjelöltje, de mandátumszerzés helyett a büntetőeljárások számát gyarapította a térségben, ugyanis előszeretettel fenyegette a helyieket puskájával, szóban meglebegtetve a politikai kapcsolatait is.
A háromkúti iskola átadása kapcsán remélhetően rövidesen előkerülnek a jó szándékú emberek elgurult forintjai. Persze csak abban az esetben, ha ez nem sérti a magyar Országgyűlés elnökének az érdekeit.
Frissítés: További adalékok a "kicsi kunyhóhoz"
Lejárt szavatosságú építőanyagot vittek Magyarországról az iskola építéséhez, amelyet valószínűleg csonkahoni Tüzépek bocsátottak ingyen Mizsei rendelkezésére, aki ezeket aztán elszámolta.
Zoom
A szélhámos Mizsei előszeretettel fenyeget puskájával
Az új iskolát Háromkúton csak "kicsi kunyhóként" emlegetik. Megépítésére a helyieknek egy korábbi gyűjtésből 8,5 millió forintja volt, ehhez jött a Karitász 2,5 millió forintos támogatása, a Bethlen Gábor Alaptól 8,5 millió forint, de Ausztriában is külön gyűjtöttek az iskola megépítésére, illetve több jótékonysági koncertet is szerveztek a csonkaországban. Ezért is különösen érthetetlen, hogy a korábbi tervekkel ellentétben - dacára a nagy adakozási kedvnek - egy kisebb iskola épült meg, amelyben egyebek mellett nincs rendes tanári (egy nagyon pici helyiségre futotta), nincs sportterem, de könyvtár sem.
Információink szerint, bár két osztály és egy óvodás csoport részére készült az iskola, ennek ellenére 2 tanteremmel rendelkezik az épület.
(Kuruc.info)