Súlyos balesetet szenvedtek csütörtökön egy magyar rendszámú autó utasai Horvátországban, az Adriai-tengerhez vezető autópályán, Károlyváros (Karlovac) és Fiume (Rijeka) között – közölte a horvát rendőrség.
Egy fiatal fiú meghalt, két ember túlélte a szerencsétlenséget, kórházban vannak, a zágrábi konzul felvette velük a kapcsolatot. A zágrábi magyar nagykövetség az MTI-nek megerősítette, hogy mindhárman magyar állampolgárok voltak.
A csempét és festéket szállító, túlterhelt jármű defektet kapott, és nekicsapódott a szalagkorlátnak az Adriai-tengerhez vezető autópályán.
Az autóból ketten kiestek. Az egyikük, egy 20 évnél fiatalabb fiú átesett a másik sávba, és átgázolt rajta egy másik autó, a helyszínen meghalt. A harmadik személyt a tűzoltók vágták ki az autóból. A két túlélőt azonnal kórházba szállították.
A zágrábi konzul folyamatos kapcsolatban van a magyar sérültekkel, a horvátországi magyar nagykövetség pedig nyomon követi az eseményeket, illetve felvette a kapcsolatot a sérültek és az elhunyt családjával.
A két túlélő az utolsó hírek szerint stabil állapotban van, a károlyvárosi kórházban fekszenek. Amint szállítható állapotban lesznek, hazaviszik őket.
(MTI - HVG nyomán)