Leváltotta a dél-erdélyi Négyfalu helyi önkormányzata Géczi Gellértet a település alpolgármesteri tisztségéből, amelybe a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) színeiben választották meg.
A Transindex.ro hírportál pénteki tudósítása szerint az önkormányzatban a balközép Szociáldemokrata Párt (PSD) és a jobbközép Nemzeti Liberális Párt (PNL) összefogott az magyar alpolgármester ellen.
Géczi Gellért az előző ciklusban is betöltötte a tisztséget, a 2016-os önkormányzati választásokat követően pedig egyedüli jelöltként nyerte el a tisztséget.

Géczi Gellért
A 35 ezer lakosú Négyfalu városban a magyar őslakosok számaránya mintegy 20 százalék, és az elmúlt 17 évben a településnek mindig volt magyar alpolgármestere. Ez a hagyomány most megszakadt Géczi leváltásával.
A tavalyi helyhatósági választásokon az RMDSZ négy képviselőt juttatott be a 19 tagú önkormányzatba, amelyben a PSD-nek és a PNL-nek 5-5 képviselője van.
A testület ugyanazon csütörtöki ülésén, amelyen leváltották Géczit, a PSD saját jelöltet állított az alpolgármesteri tisztségre, akit meg is választott a közgyűlés. A település polgármestere is szociáldemokrata.
A portál megkeresésére Géczi Gellért elmondta, számára érthetetlen, hogy miért váltották le. Mint mondta, egyebek mellett azt rótták fel neki, hogy rosszul végezte munkáját, de szerinte ez nem hiteles vád, hiszen már második mandátumát töltötte. Hozzátette: amiatt is szemrehányást tettek neki, hogy a polgármester munkáját túl sokszor bírálta, ártva ezzel az önkormányzat hírnevének.
(MTI)