Tizenöt év börtönbüntetést szabott ki alapfokon a Kovászna Megyei Törvényszék arra a tizenhat éves sepsiszentgyörgyi "fiatalra", akit kannibalizmussal vádolnak.
A törvényszék honlapjára feltöltött ítélet szerint a bíró elrendelte, hogy a jelenleg Feketehalmon előzetesben ülő "fiatalt", akit minősített emberöléssel és hullagyalázással vádolnak, szállítsák át egy börtönbe, hogy tizenöt éves büntetését letöltse. A vádlottnak ugyanakkor húszezer lej (kb. 1 millió 400 ezer Ft) kártérítést kell(ene) fizetnie az áldozat családjának – írja az Agerpres hírügynökség, hozzátéve, hogy az ítélet nem jogerős, a fellebbezési határidő tíz nap.
A "fiatal" 2017 novemberében követte el a tettét, és a nyomozás bebizonyította, hogy a gyilkos több darabot megevett az áldozat holttestéből. Az ügyészek szerint a tettes beismerte, hogy hétéves korától kezdve rendszeresen ragasztót szív, és azt is, hogy az áldozatot egy kővel agyonverte, egy üvegdarabbal több darabot kivágott az arcából és megette.
A nyomozók szerint a gyereket a nagyanyja nevelte, és gyakran mutatkozott olyan hajléktalanok társaságában, akik a régi Olt-híd alatt húzták meg magukat, ahol a gyilkosságot is elkövette. Az áldozat egy 21 éves hetei hajléktalan volt.