Robbanás történt ma hajnalban egy besztercebányai kerületi községben, ahol felrobbantottak egy autót. Az autó egyes részei az ablakot betörve egy közeli házba repültek.
A robbanás Teknős (Korytárky) községben történt. A robbanószerkezet jelentős károkat okozott az Audi A3 típusú személyautóban, amely egy 19 éves nő tulajdonába tartozott.
A robbanás következtében az autó darabjai több tíz méterre repültek, néhány darab az ablakon keresztül berepült egy családi házba is. A házban többen is tartózkodtak, de senkinek sem esett bántódása.
"A bomba robbanásának zaja mindannyiunkat felébresztett. Nem tudjuk, mi áll az ügy hátterében, de biztosan nem volt véletlen. Szörnyű, hogy olyan időket élünk, hogy az emberek bombákkal rendezik nézeteltéréseiket" - mondta el a portálnak egy falubeli asszony.
A rendőrség a tettest elfogta, az ügyben idegen vagyontárgy megrongálása miatt indítottak eljárást.
"A helyszínen nyomozó, kriminológus, pirotechnikus és egyéb rendőrségi specialisták is tartózkodnak - tájékoztatta a čas.sk-t Petra Kováčiková, besztercebányai rendőrségi szóvivő.
(Bumm)
Frissítés: Egy robbanószerkezettel felrobbantották egy 19 éves lány luxuskocsiját a gyetvai járásban lévő Teknős (Korytárky) községben - fogalmaz  híradásában a felvidéki Új Szó.
A robbanás szombat hajnalban történt, az Audi A3 motorháztetejére erősítettek egy robbanószerkezetet.
Zoom
A robbanásban megrongálódtak a környező házak is, de szerencsére senki nem sérült meg.
A rendőrség már elfogott egy gyanúsított személyt, aki ellen eljárást is indítottak - írja a felvidéki Új Szó.