2019. június 18., kedd, Arnold, Levente, Levéd napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
06:53 Pedofil oldalakat blokkolt Izrael22:56 Az MMS-csepp sem a HIV-et, sem a rákot nem gyógyítja, de legalább káros22:31 A fordítóprogram hiányosságait szoknya alá nyúlással pótolta az ukrán lányka lőrinci lovagja22:05 Szegény tulaj könnyen megfoghatja a bokáját, mert nem adta ki lakását a farbérlőknek21:27 A buzihavi provokáció egyik legveszélyesebb része: iskolai propagandafilmek bemutatása21:01 Folytatódik a statisztikai bűvészkedés Putyin népszerűsége körül20:40 Egy autós letarolta a benzinkutat Martonvásárnál 20:05 És egy újabb gyilkosság a két hetes rend országából: húgát ölhette meg egy 20 éves Biatorbágyi férfi19:59 Gyilkosság Érden is: Tárnokon fogták el a gyanúsítottat19:15 A Fidesz ugyan tudomásul vette, de a magyaroknak nem kötelező: tüntetés az úzvölgyi temetőért Csíkszereda főterén19:03 Ezúttal nem ítélték halálra, mégis a bíróságon vesztette életét Mohamed Murszi megbuktatott egyiptomi államfő18:54 Kést rántottak a rendőrökre egy Somló melletti faluban18:17 Ha metélt tésztát adott Jákob Orbánnak, akkor az tényleg poén - mai országgyűlési adok-kapok17:39 Úzvölgye után Csíksomlyó jön?17:14 Megszökött egy rab egy budapesti kórházból - erről a 19 éves lányról van szó
24 óra legolvasottabbjai

Elcsatolt részek :: :: Hozzászólások

Bekeményítenek az ún. Szlovákiában: aki nem rendezi az adótartozását, attól elvennék a jogosítványt

Reklám

Egy új törvénymódosításnak köszönhetően megfoszthatnák jogosítványuktól az adótartozásukat nem rendezőket. A tervezetet június végéig lehet véleményezni, januártól lépne életbe a módosítás.
Ha valaki nem tesz eleget az adófizetési kötelezettségének, ma arra számíthat, hogy a Pénzügyőrség a béréből levonja az adóhátralékot. A jövő év elejétől az adóhátralékot felhalmozókat új eszközzel veheti rá a fizetésre az adóhatóság: elveheti a jogosítványukat. Ez derül ki abból a törvénymódosításból, amelyet a múlt héten terjesztettek be véleményezésre. A pénzügyminisztérium ezzel a módszerrel igyekszik csökkenteni az adótartozók számát.
A pénzügyi tárca közölte, az új módosítás csak az adótartozó, természetes személyekre vonatkozik. A javaslat egyéb részleteket nem tartalmaz, de azt a minisztérium is elismerte, hogy a pontos feltételeket és kritériumokat ki kell dolgozni. A részletek ismerete nélkül még nem lehet tudni, hogy a törvénymódosítás hány személyt érintene. Nem ismert, milyen összegű adóhátralék esetén vehetik majd el valaki jogosítványát. Jelenleg, a hatályos törvény értelmében 170 euró alatti összegnél nem lehet adóvégrehajtást alkalmazni. Nem teljesen előzmény nélküli ez a megközelítés a "szlovákiai" jogrendszerben. Tíz éve – a HZDS képviselőinek a javaslatára – fogadták el azt a törvénymódosítást, melynek értelmében a tartásdíjat nem fizetők jogosítványát vehetik el. Tíz éve a módosítás beterjesztői azzal érveltek, hogy ha valakinek van pénze üzemanyagra, akkor a tartásdíjat is meg tudja fizetni.
A törvénymódosítás kapcsán éles vitára lehet számítani, mivel nem egyértelmű, hogy milyen mértékben korlátozza a természetes személyek jogait. A beterjesztő minisztérium azt állítja, motiválni próbálja az adótartozókat az állammal szemben vállalt kötelezettség teljesítésére. Felvidéken több mint 252 000 személygépkocsit tartanak nyilván. A saját járművön történő közlekedés sokak számára nélkülözhetetlen.
(Új Szó nyomán)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready