2019. szeptember 18., szerda, Diána napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
19:42 Snowden azt állítja, az oroszok megpróbálták beszervezni19:18 Fegyveres cigány rabolt ki kábítószerárus "fiatalt" - nehéz bárkit is sajnálni ebben a történetben18:45 Megint tanú: már fel is bontották a burkolatot a fideszes képviselő által ünnepélyesen átadott parkolóban18:12 Bódult nőt erőszakoltak meg Miskolcon17:51 A székházostromtól a székházi paródiáig17:07 Kiderült, hogy az egész emberiség jövőjét elárulták ma a fideszesek16:12 Négy oka is volt a nyugtalan viselkedésre a győri BMW-snek15:46 Merényletre készülő fegyveresekkel végzett az orosz terrorelhárítás15:27 Őrizetbe vettek egy svédországi férfit a dán adóhivatal elleni robbantás miatt14:54 Irán jegyzéket küldött Amerikának: ha megtámadják őket, azonnal válaszolnak14:21 Szeged: idegállapot miatt autórongálás14:00 Jogerős: ha elég hülye a cigány, lophatja az áramot, és még ölhet is vele13:25 Elvesztette a türelmét a cigány pofátlanság miatt a patai iskolaigazgató, már megy is a "szegény roma fiú"-zás12:52 A demokrácia diadala: évenként 500 ezres "kártérítés" az osztálytársaikat terrorizáló fiatal cigánybűnözőknek12:29 A pontosság nemcsak a MÁV-ra, a Jobbikra sem jellemző
24 óra legolvasottabbjai

Elcsatolt részek :: :: Hozzászólások

Bekeményítenek az ún. Szlovákiában: aki nem rendezi az adótartozását, attól elvennék a jogosítványt

Reklám

Egy új törvénymódosításnak köszönhetően megfoszthatnák jogosítványuktól az adótartozásukat nem rendezőket. A tervezetet június végéig lehet véleményezni, januártól lépne életbe a módosítás.
Ha valaki nem tesz eleget az adófizetési kötelezettségének, ma arra számíthat, hogy a Pénzügyőrség a béréből levonja az adóhátralékot. A jövő év elejétől az adóhátralékot felhalmozókat új eszközzel veheti rá a fizetésre az adóhatóság: elveheti a jogosítványukat. Ez derül ki abból a törvénymódosításból, amelyet a múlt héten terjesztettek be véleményezésre. A pénzügyminisztérium ezzel a módszerrel igyekszik csökkenteni az adótartozók számát.
A pénzügyi tárca közölte, az új módosítás csak az adótartozó, természetes személyekre vonatkozik. A javaslat egyéb részleteket nem tartalmaz, de azt a minisztérium is elismerte, hogy a pontos feltételeket és kritériumokat ki kell dolgozni. A részletek ismerete nélkül még nem lehet tudni, hogy a törvénymódosítás hány személyt érintene. Nem ismert, milyen összegű adóhátralék esetén vehetik majd el valaki jogosítványát. Jelenleg, a hatályos törvény értelmében 170 euró alatti összegnél nem lehet adóvégrehajtást alkalmazni. Nem teljesen előzmény nélküli ez a megközelítés a "szlovákiai" jogrendszerben. Tíz éve – a HZDS képviselőinek a javaslatára – fogadták el azt a törvénymódosítást, melynek értelmében a tartásdíjat nem fizetők jogosítványát vehetik el. Tíz éve a módosítás beterjesztői azzal érveltek, hogy ha valakinek van pénze üzemanyagra, akkor a tartásdíjat is meg tudja fizetni.
A törvénymódosítás kapcsán éles vitára lehet számítani, mivel nem egyértelmű, hogy milyen mértékben korlátozza a természetes személyek jogait. A beterjesztő minisztérium azt állítja, motiválni próbálja az adótartozókat az állammal szemben vállalt kötelezettség teljesítésére. Felvidéken több mint 252 000 személygépkocsit tartanak nyilván. A saját járművön történő közlekedés sokak számára nélkülözhetetlen.
(Új Szó nyomán)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready