Pozsony nem látja szívesen a magyar államfőt - adja hírül az MTI, hozzátéve: az erről szóló diplomáciai jegyzéket délután adták át Magyarország pozsonyi nagykövetségének. Egy másik hírében viszont már úgy fogalmaz: "Ma Robert Fico szlovák miniszterelnök rendkívüli pozsonyi sajtóértekezletén bejelentette, Szlovákia nem engedi be területére a magyar államfőt." Azért nem mindegy.
Sólyom végül a hídon tartott sajtótájékoztatót, megtorpanva a trianoni gúnyhatárnál. A leleplezésre váró Szent István-szobor környékén hiába várakoztak a kordonok mögött a felvidéki magyarok - ennyi ereje és büszkesége van az "anyaországnak". Beszari elnökünk szánalmas megfutamodása, akárcsak az ő és Budapest minden korábbi meghátrálása újból megerősíti abban a szlovák banditákat, hogy a takonytartású magyar(országi) rezsimmel bármit megtehetnek, ahogy minden magyarral is, amíg nem alakul magyar kormány.


Aki soha nem mutat fel erőt és határozottságot, az ne csodálkozzon,
ha feltörlik vele a padlót

Friss: Révkomárom: "Magyarország 1918-ban megszűnt", "Sólyom, menj haza!"

Az Új Szó tudósítása szerint az államfő elítélte a tót hatóságok lépését. „Ez két szövetséges állam kapcsolatában megmagyarázhatatlan és kimenthetetlen lépés, különös tekintettel a kitiltás indokolására, vagyis arra, hogy biztonsági kockázatot jelente a jelenlétem” – mondta Sólyom a komáromi hídon rögtönzött sajtótájékoztatóján.
Sólyom szerint a szlovák fél legalább két hónapja hivatalosan értesült a tervezett látogatásról, és egészen az utóbbi napokig a szlovák hatóságok együttműködtek a látogatás szervezésében. „Remélem, hogy az utolsó napok hisztériája a legfelsőbb állami szinteken nem a szlovák nép érzelmeit tükrözi” – jelentette ki a magyar államfő. Sajnálta, hogy nem mondhatta el beszédét a szoboravatáson, mely éppen arról szólt, hogy Szent István közös királya volt a szlovák és a magyar népnek. „Szent István hatalmas műve a maga gazdagságában nem csak a magyarok javát szolgálta. Mélyen remélem, ez a szobra, amellett, amit Szent István a mi számunkra jelent, ezt is hirdetni fogja” – idézte beszéde két mondatát Sólyom László.


Kínos dolog Szent István emlékezete: 1100 év áll 16-tal szemben...

Korábban írtuk: Fico előrebocsátotta: a határon figyelmeztetni fogják Sólyom Lászlót a diplomáciai jegyzékre, hogy "szlovákiai látogatása nem kívánatos", de a döntésnek a szlovák hatóságok nem kívánnak erővel érvényt szerezni. Ha Sólyom mégis Révkomáromba látogat, az úgynevezett Szlovákia azt "durva provokációnak" fogja tekinteni.
A HírTV úgy értesült, hogy ha a magyar köztársasági elnök átér "Szlovákiába", akkor a helyi hatóságok egy szolgálati autóba ültették volna, hogy elvigye a Szent István-szobor avatásának színhelyére, majd beszéde megtartása után távozzon a helyszínről.
Mégsem megy át Felvidékünkre

Sólyom László magyar köztársasági elnök most pénteken nem megy át Szlovákiába, hanem a "határ" magyar oldalán ad majd nyilatkozatot - ezt közölte Szoták Szilvia, a Köztársasági Elnöki Hivatal munkatársa péntek délután az MTI Révkomáromba, a tervezett szoboravatásra kiküldött munkatársával.
Persze nincs amin csodálkozni: azt alázzák porig folyamatosan, akit és amely országot lehet. És az is csodálatos, hogy a "mindent megoldó" EU égisze alatt kitilthatnak egy magyar államfőt a trianoni határ másik oldaláról, egy olyan "országból", melynek nincs egy négyzetcentimétere, ami nem magyar föld.
Sólyom és judapesti rezsim pedig bőven rászolgált erre a megaláztatásra, hiszen a Hedvig-ügytől Szerdahelyen át az erdélyi botrányokig után soha semmilyen ellenlépést nem foganatosítottak az utódállamok provokációi során, mindig az volt az üzenet, hogy velünk bármit meg lehet tenni, mert olyan hülyék vagyunk, hogy a jószomszédság illúziója fontosabb a nemzeti érdeknél. Sőt, nincs is semmiféle nemzeti érdek, ami miatt ki akarnánk állni.
 
Ennek jegyében támogatta a parlamenti tolvajelit az ún. Szlovákia feltétlen EU-tagságát a magyarellenes Benes-dekrétumok dacára, nem léptek sem a megyehatárok antimagyar átrajzolása ellen, sem Szerdahely után, sem nyelvtörvény-ügyben, sem a deportáltak kárpótlásáért (no nem a zsidókról van szó...) - soha, az ejnyebejnyézés volt a maximum. Csoda-e hát, hogy a területrablók egyre többet engednek meg maguknak?
 
Na ugye. De legalább köszönjük, hogy látja az eljövendő nemzeti kormány és egyenes gerincű államfő: hogyan nem szabad politizálni.
 
(MTI - Új Szó - Index nyomán)
Ez történt ma: