2018. június 19., kedd, Gyárfás, Mikó, Hajnalka napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:44 Dávid-csillagok háborúja: "Lesz egy légierőnk és lesz egy űrhaderőnk" - adta ki az ukázt Trump22:32 Drónnal csempésztek cigarettát Máramarosba22:11 Súlyos kérdéseket vitatnak meg a svéd politikusok a közösségi oldalakon: ki svéd és ki rasszista?21:55 Megrovást kapott pártjától a Gabrielláékat elvtársai háta mögött pénzelni akaró bukott MSZP-elnök21:45 Lövöldözés volt Malmö központjában, de a hatóságok szerint semmi ok a pánikra21:18 Egy igazán demokrata és humanista Likud-párti képviselő: a zsidó faj a legokosabb a Földön, és a legmagasabb szintű emberi tőkét birtokolja20:36 Orbánék lassan tényleg Izraellel alkotják meg a V5-öt: még szorosabb partneri kapcsolat a terrorállammal19:46 Sovén nacionalistázta hazánkat egy szarab az ENSZ-ben - persze állva tapsolták19:20 Szlovénia beperli Horvátországot19:06 Egy volt izraeli minisztert Irán javára történő kémkedéssel gyanúsítanak a zsidó államban18:37 "Találkozunk Ásotthalmon": távozik a terézvárosi Jobbik, feloszlott a soproni alapszervezet is18:06 A vérében volt a vezetés a mezősasi BMW-snek is17:53 Egymás volt pártját elemezte Novák és Schiffer - az elvtelenedés két éve17:40 Toroczkaiék kikérik az állambiztonsági iratokat a zsidó kötvényesekkel seftelő kommunikációs igazgatóról17:02 Bagoly mondja: "Nem akarunk olyan helyzetbe kerülni, amilyen helyzetbe Európa került a bevándorlók miatt"
24 óra legolvasottabbjai

Elcsatolt részek, Extra ::

EMI-s levél Gasparovicnak: "Elnök úr, a többségünk idősebb, mint Szlovákia"


Egy csapatban Ficóval
Nyílt levélben tiltakozik Gasparovic
erdélyi látogatása alkalmával a felvidéki magyarellenes politika ellen az EMI, alább olvasható a szerkesztőségünkhöz eljuttatott dokumentum.
Nyílt levél Ivan Gasparovic felvidéki köztársasági elnök részére
Tisztelt Elnök Úr!
Őshonos magyarokként köszöntjük ősi földünkön, ha már Erdélybe látogatott, mert, Önnel ellentétben, hisszük, hogy egy közjogi méltóság szabadon átlépheti az 1920 óta létező határokat mindenféle kellemetlenség nélkül, bár mi nem tulajdonítunk nekik túl nagy jelentőséget, és ezt javasoljuk Önnek is.
Ugyanakkor nekünk is jogunk van véleményt mondani egy másik trianoni utódállam politikájáról, hiszen a felvidéki magyarok testvéreink, s nem egészen 90 éve az egész szóban forgó területet Magyarországnak hívták a Felvidéktől a Partiumon át a Székelyföldig.
Az Erdélyi Magyar Ifjak (EMI) országos szervezete tiltakozik az ellen, hogy egy, az ezeréves magyar állam területén létrehozott műállam egy magyar nemzetrészt minden téren elnyomjon és folyamatosan megalázzon. Tűrhetetlennek tartjuk, hogy egy magát demokratikusnak mondó EU-tagállam mind a mai napig magáénak vallja a Benes-dekrétumokat, melyek kollektív bűnösnek kiáltanak ki egy népet, csak azért, mert élni akar!
Nem szabad azonban elfeledkeznünk a nemrégiben elfogadott szégyenteljes nyelvtörvényről sem. Szerencsés helyzetben van azonban elnök úr, hiszen a felvidéki jogrend szerint csak súlyos büntetés terhe alatt szólalhatna meg ékes anyanyelvén Erdély- és Románia-szerte. Igaz, nagyjából ennyi a mi „kiváltságunk” is, hiszen az erdélyi magyarság sem gyakorolhatja közösségi jogait – de ez már a mi harcunk.
Elnök úrnak ugyanakkor tudtára adjuk, a „Minden magyar felelős minden magyarért” hitvallás jegyében figyelemmel követjük egymást követő magyarellenes intézkedéseiket, és belső-magyarországi testvéreinkkel együtt (jeleznénk, az erdélyi magyarság létszáma közel fele az Ön országa szlovák nemzetiségű lakosságának) várjuk a magyarázatot a dunaszerdahelyi állami szervezésű magyarverésre, Malina Hedvig meghurcolására, Sólyom László kitiltására, és hosszan sorolhatnánk.
Elnök úr, ifjúsági szervezet vagyunk, de többségünk idősebb, mint Szlovákia. Javasoljuk, vegyen példát az ezeréves Erdélyben egészen 1920-ig megszokott etnikai és vallási türelmességről, és hazatérve buzdítsa népét arra, hogy törekedjen békességben élni azokkal, akiktől országot „kölcsönzött” magának.
Az Önnek kijáró tisztelettel,
az Erdélyi Magyar Ifjak nevében,
Soós Sándor elnök
Kolozsvár, 2009. október 16.

 Érdekes cikk, megosztom Facebookon!  Érdekes cikk, elküldöm e-mailben! Nyomtatóbarát változat
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Ajánló
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Humoros kép 
Dossziék
Ajánlott videó 

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2018 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready