2018. november 21., szerda, Olivér napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:06 Donald Trump: Szaúd-Arábiával szövetségesek maradunk, mert szem előtt tartjuk Izrael érdekeit21:02 Az üzemanyag adóemelése ellen tiltakoznak a franciák, de Macron "ellenáll"20:06 Orbán támogatottja szerint nem a migránspárti erők, hanem a nacionalizmus és antiszemitizmus az ellenfél az EP-választáson19:39 Líbiában egyre szakszerűbben kezelik a migránskérdést18:55 A tehén- és kecskeszarvak problematikájáról népszavaznak Svájcban18:27 Nem vették fel Koszovót az Interpolba17:56 Mirkóczki rendkívüli nemzetbiztonsági ülést szeretne17:17 Rendőrökre támadt egy Allah akbarozó Brüsszelben - de nem biztos, hogy terrorista, lehet, hogy bélyeggyűjtő17:02 Visszakaphatják lakásaikat a bedőlt jelzáloghitelesek16:51 Gruevszki ártatlan, igazat mond, és bántanák a börtönben - hát persze hogy megkapta a menekültstátuszt16:38 Lengyelország és Izrael sem írja alá az ENSZ migrációs csomagját15:18 Már az Airbnb is antiszemita lett14:31 Nem volt cigarettája az idős asszonynak, de Józsi megoldotta14:14 Három kilométernyi kisvasútért rondíthatnak bele az egyik utolsó érintetlen magyar erdőbe13:24 Filmet készített a börtönéletről a büntetés-végrehajtás - és valamiért mindkét főszereplő fehér, magyar ember
24 óra legolvasottabbjai

Elcsatolt részek, Extra ::

EMI-s levél Gasparovicnak: "Elnök úr, a többségünk idősebb, mint Szlovákia"

Reklám


Egy csapatban Ficóval
Nyílt levélben tiltakozik Gasparovic
erdélyi látogatása alkalmával a felvidéki magyarellenes politika ellen az EMI, alább olvasható a szerkesztőségünkhöz eljuttatott dokumentum.
Nyílt levél Ivan Gasparovic felvidéki köztársasági elnök részére
Tisztelt Elnök Úr!
Őshonos magyarokként köszöntjük ősi földünkön, ha már Erdélybe látogatott, mert, Önnel ellentétben, hisszük, hogy egy közjogi méltóság szabadon átlépheti az 1920 óta létező határokat mindenféle kellemetlenség nélkül, bár mi nem tulajdonítunk nekik túl nagy jelentőséget, és ezt javasoljuk Önnek is.
Ugyanakkor nekünk is jogunk van véleményt mondani egy másik trianoni utódállam politikájáról, hiszen a felvidéki magyarok testvéreink, s nem egészen 90 éve az egész szóban forgó területet Magyarországnak hívták a Felvidéktől a Partiumon át a Székelyföldig.
Az Erdélyi Magyar Ifjak (EMI) országos szervezete tiltakozik az ellen, hogy egy, az ezeréves magyar állam területén létrehozott műállam egy magyar nemzetrészt minden téren elnyomjon és folyamatosan megalázzon. Tűrhetetlennek tartjuk, hogy egy magát demokratikusnak mondó EU-tagállam mind a mai napig magáénak vallja a Benes-dekrétumokat, melyek kollektív bűnösnek kiáltanak ki egy népet, csak azért, mert élni akar!
Nem szabad azonban elfeledkeznünk a nemrégiben elfogadott szégyenteljes nyelvtörvényről sem. Szerencsés helyzetben van azonban elnök úr, hiszen a felvidéki jogrend szerint csak súlyos büntetés terhe alatt szólalhatna meg ékes anyanyelvén Erdély- és Románia-szerte. Igaz, nagyjából ennyi a mi „kiváltságunk” is, hiszen az erdélyi magyarság sem gyakorolhatja közösségi jogait – de ez már a mi harcunk.
Elnök úrnak ugyanakkor tudtára adjuk, a „Minden magyar felelős minden magyarért” hitvallás jegyében figyelemmel követjük egymást követő magyarellenes intézkedéseiket, és belső-magyarországi testvéreinkkel együtt (jeleznénk, az erdélyi magyarság létszáma közel fele az Ön országa szlovák nemzetiségű lakosságának) várjuk a magyarázatot a dunaszerdahelyi állami szervezésű magyarverésre, Malina Hedvig meghurcolására, Sólyom László kitiltására, és hosszan sorolhatnánk.
Elnök úr, ifjúsági szervezet vagyunk, de többségünk idősebb, mint Szlovákia. Javasoljuk, vegyen példát az ezeréves Erdélyben egészen 1920-ig megszokott etnikai és vallási türelmességről, és hazatérve buzdítsa népét arra, hogy törekedjen békességben élni azokkal, akiktől országot „kölcsönzött” magának.
Az Önnek kijáró tisztelettel,
az Erdélyi Magyar Ifjak nevében,
Soós Sándor elnök
Kolozsvár, 2009. október 16.

 Érdekes cikk, megosztom Facebookon!  Érdekes cikk, elküldöm e-mailben! Nyomtatóbarát változat
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Ajánló
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Humoros kép 
Dossziék
Ajánlott videó 

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2018 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready