2018. július 21., szombat, Dániel napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:54 II. Erzsébetnek szép kis vagyona van, de Mészáros Lőrinc mellett a 753 éve gyűjtögetett családi javakkal sem rúg labdába22:33 Késeléssorozat, füstölgő hátizsák - ilyen az, amikor egy nem radikalizálódott német állampolgár felszáll a buszra22:15 Párbeszédet kezdeményez az Emmi az ápolási díj emeléséről21:58 „Zéró tolerancia” - Fából vaskarika nemcsak a liberális demokráciákban, hanem a mi „keresztényünkben” is21:41 Kisgép szaladt ki a Törökbálint és Budakeszi közötti útra, majd ott felborult21:17 Izrael komoly támadást indított Gáza ellen, miután palesztin mesterlövészek veszteségeket okoztak elnyomóiknak21:06 Büszkén távozik a spanyol Néppárt korrupciós ügy miatt megbukott elnöke20:49 Nyolc évvel megtoldották a volt dél-koreai elnök büntetését20:14 Trump kizárja a kelet-ukrajnai népszavazás lehetőségét, és ezt állítólag Putyinnal is közölte19:50 Bróker Lajcsi kedvenc ügyfele rövidesen hazatérhet, de kétséges, hogy a zsebében lesz-e már az 1300 milliárd19:33 Szombati kilátások: zivatarra és felhőszakadásra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat19:16 Életfogytiglant kapott, leghamarabb 40 év múlva szabadulhat a Londonban pokolgépes robbantásra készülő Khalid Mohamed stb.18:50 Salvini: a migránsok bejutásának megakadályozása a cél, nem az európai szétosztásuk - legutóbb mégis ezt tették18:11 80%-a a "menekült" gyerekeknek felnőtt volt - leleplezte a csalókat egy svéd fogász, ezért tönkretették az életét17:54 Szlovén kormány: valótlan az Amnesty International állítása, mely szerint nem engedik benyújtani a menedékkérelmet az illegálisoknak
24 óra legolvasottabbjai

Elcsatolt részek, Videók ::

Apáca: egy erdélyi falucska elcigányosodásának szomorú története

A Brassó megyei faluban a legutóbbi népszámlálás nem hivatalos eredményei szerint a 2995 főből csak 1220 magyar. Száz évvel ezelőtt még egyetlen cigány sem élt a faluban. A rendszerváltáskor 500-an, ma pedig már háromszor ennyien vannak.

1600 fős cigány kolónia él itt, közülük egy sem beszél cigányul. A népszámláláskor 500-an vállalták cigány származásukat, a többiek románnak tartják magukat, mert román az anyanyelvük. Többségük frissen betelepedett, oda házasodott.
Egyik húszéves cigányasszony az éjszakai mínusz 10 fok ellenére egy szekrényben alszik férjével és gyermekével, a házuk egy hónapja égett le. Még van egy gyereke, őt befogadták a nagyszülők. A nagymama saját gyermekivel és az unokával együtt tizenhárom szájat etet, egyik gyerekét szondán keresztül táplálja. A nagyobbak ágyban, az apróságok földön alszanak, így szorult küszöbön kívül a lánya.
Reggel kilenc órakor az utcáról csak az iskoláskorúak hiányoznak. A férfiak zsebre dugott kézzel állnak és panaszkodnak.
Egyik asszony a Duna Televízió segítségét kérte. Azt mondta, hét unokát nevel. Lánya Olaszországban dolgozik, aki fél éve ráhagyott egy újszülöttet is.
Egy másik asszonynak hét gyereke van. Férje is, ő is analfabéták. Legnagyobb fia tizenhat éves, nyolc osztályt végzett.
Apácán napirenden vannak a falopások, a helybéliek szerint az erdők felét már elhordták.
A településen egyetlen rendőr teljesít szolgálatot, napi nyolc órában. A legközelebbi rendőrőrs félórányira van a falutól.
A magyar polgármester rendrakás helyett hatalmas méretű sporttermet és labdarúgó pályát, valamint új iskolát épít a purdéknak.
Közben a cigány kolónia területén gombamód szaporodnak engedély nélkül, községtulajdonú telekre felhúzott házak.
A magyarság Apácán védekező álláspontra helyezkedett. Nem hisznek abban az emberek, hogy az etnikai arány még megfordítható a magyarok javára. Az értelmiség igyekszik menteni, ami menthető, mert elképzelhető, hogy a következő választások után már cigány elöljárói lesznek a falunak.
(DunaTV - Erdély Ma nyomán)


Hozzászólások ( hozzászólás)

 Érdekes cikk, megosztom Facebookon!  Érdekes cikk, elküldöm e-mailben! Nyomtatóbarát változat
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Ajánló
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Humoros kép 
Dossziék
Ajánlott videó 

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2018 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready