Bezár!
 
2018. október 23., kedd, Gyöngyvér, Koppány napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
11:38 Vörös csillagos tányérsapkában érzi jól magát Orbánék "ünnepi szabadságkoncertjének" fellépője10:56 NJSZ: a 2006. őszi Kossuth téri jogsértettek megkapták a jóvátételt, de a felelősök továbbra is büntetlenek10:31 Robbanószerkezettel riogatták Soros cselédjeit, a vén zsidó otthon sem volt10:27 Női és férfi újdonságok a Harcostól (x)10:12 Felvonták a nemzeti lobogót a Parlament előtt10:06 A CIA igazgatója Törökországba utazott09:20 Polgármester, regionális igazgató, megyei sajtófőnök, volt IT-alelnök a legújabb jobbikos távozók között08:51 Hosszú idő után visszatérhet az eső08:10 Megkapják a románórákért járó túlórapénzt az erdélyi magyar tanítók07:55 A zsidó rémuralom és a szovjet megszállás elleni bátor és tiszta harcunk tölt ma el újult erővel07:44 Amikor elkezdődik a fűtési szezon Borsodban...07:29 Két Gellért-hegynyi élelmiszert dobunk a szemétbe évente06:57 Még a héten demilitarizálják Panmindzson környékét22:03 Moszkva: mocskos manipuláció volt a Macedónia nevéről szóló alkotmánymódosító szavazás21:42 Magyarország legolvasottab weboldalai közt a Kuruc.info - napi közel 100 ezres látogatottság
24 óra legolvasottabbjai

Elcsatolt részek, Antimagyarizmus ::

Már azt sem engednék a tótok, hogy bizottsági ülést tartson egy országgyűlési bizottság Észak-Komáromban

Reklám

A magyar parlament nemzeti összetartozás bizottságának a felvidéki Révkomáromban esedékes szerdai ülése miatt tiltakozott kedden Pavol Paska, a tót törvényhozás elnöke Pozsonyban. A Külügyminisztérium nem kívánta kommentálni Paska nyilatkozatát, de a testület kapcsolattartását a "határon túli" magyarsággal természetesnek tartja.
"Nem tartjuk előírásosnak az ilyen hozzáállást. Az ajtók mindig nyitva állnak, örömmel fogadjuk a magyar képviselőket, de a protokollnak megfelelően" - jelentette ki Pavol Paska. Elmondta, a kihelyezett üléssel kapcsolatos tiltakozását Magyarország pozsonyi nagykövetének, Balogh Csabának is kifejezte, amikor az kedd délelőtt udvariassági látogatást tett nála.
Pavol Paska a szerdai találkozóval kapcsolatban azt is nehezményezte, hogy annak "minden témája szlovák állampolgárokat érint." Hozzátette: "Amennyire tudom, semmi sem változott azzal kapcsolatban, hogy Szlovákia minden állampolgáráért a nemzeti parlament és a szlovák kormány felel!" Hangsúlyozta: a schengeni egyezmény nem a határokat szüntette meg, csak eltávolította a határátlépés korlátait.
A Külügyminisztérium azért nem kívánja kommentálni az ügyet, mert egy parlamenti bizottság üléséről van szó, mondta az Kaleta Gábor, a Külügyminisztérium sajtófőosztályának vezetője. A külügyi tárca ugyanakkor természetesnek tartja, hogy a nemzeti összetartozás bizottsága közvetlen kapcsolatot tartson a határon túli magyarsággal. Magyarország kész arra, hogy ezt a témát kétoldalú fórumokon megvitassa, mondta a külügy illetékese.
Bugár Béla, a Most-Híd szlovák-magyar párt elnöke újságírók előtt a nemzeti összetartozás bizottságának kihelyezett ülését "ismétlődő hibának" nevezte. Leszögezte: pártja nem képviselteti magát a találkozón. "Biztosan nem megyünk, nem járunk olyan helyekre, ahová nem hívtak meg" - tette hozzá.
Berényi József, a Magyar Koalíció Pártjának (MKP) elnöke Pavol Paska kijelentései kapcsán kijelentette: a kijelentések tónusa kísértetiesen emlékeztet azokra az időkre, amikor Sólyom Lászlót nem engedték belépni "Szlovákiába". Hozzátette: úgy tűnik, Robert Ficóék feszültséget kívánnak kelteni a szlovák-magyar viszonyban, így próbálják elkendőzni a kormány által bejelentett megszorításokat.
A magyar Országgyűlés Nemzeti összetartozás bizottságának kihelyezett ülése a tervek szerint szerdán délelőtt lesz Révkomáromban a Selye János Egyetem Danubius Multifunkcionális Központjában. A kihelyezett ülésen felvidéki magyar politikusok mellett több egyházi és közéleti személyiség, valamint szakmai, civil és ifjúsági szervezetek képviselői is részt vesznek.
(MTI korrigálva)


Hozzászólások ( hozzászólás)

 Érdekes cikk, megosztom Facebookon!  Érdekes cikk, elküldöm e-mailben! Nyomtatóbarát változat
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Ajánló
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Humoros kép 
Dossziék
Ajánlott videó 

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2018 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready