Befejezzük
A Fidesz-pótcselekvés év végéig valszeg agyonvágta az ügyet. Persze tudtuk, hogy ez történik és öncsalás volt kicsit is hinni nekik, de akkor is.. Egy diktatúra ellen büszkén langyoskodni, jogkövető eszközökről beszélni, gyertya-show-t celebrálni, miközben politikai foglyokat ítélnek el törvénytelenül és miközben illegitim a köztörvényesekből álló hatalom: szánalmas és aljas. Fletóék mellesleg duplán körberöhögik. Az épkézláb akciót, blokádot megszervezni képtelen MNB 2006 békeharc-karikatúrát most hagyjuk. A forradalom egyetlen célja sem teljesült, a Gyurcsány-rezsim virul. Pedig október elseje után a kismilliószor blöffölő Vitya azt ígérte, a tüntetés-sorozat csupán a kezdet. Ehhez képest mai napig nem rehabilitálták a neoávósok által szeptember óta üldözött Fidesz-tagokat sem, nem akarnak új választást, alkotmányt és elszámoltatást, mindezzel a diktatúra támaszaként cselekszenek, vakeroljanak amúgy bármit. Bejönni látszik jóslatunk és információnk, miszerint az MTV-ostromot követően a titkosított tartalmú szeptemberi nemzetbiztonsági bizottsági ülésen a Fidesz azt a megbízást kapta, hogy látszattevékenységével szépen, taktikusan lehetetlenítse el az elégedetlenségi mozgalmat, csendesítse le a népharagot. Hogy ez meddig sikerül Orbánnak, nem tudni, de egyelőre mûködik, annak ellenére, hogy a megszorító tolvajcsomagtól egy Gyurcsány-mentes MSZP-SZDSZ-kormányig  immár mindent elfogad a rendszert védő mûellenzék.
A ritka pozitívumok egyike, hogy a mintegy ezer fős nemzeti keménymag november 4-én megsétáltatta a rendőröket. A belvárosban össze-vissza menetelve végül elérték, hogy a hatóságnak fogalma sem volt arról, hogy éppen hol tartózkodik és hová megy a maradék tömeg.

22 óra: nagyjából mindenki hazament

19.30: Megérkeztek a Vörösmarty térre a tüntetők, ahol a kormány lemondását követelik

18.50: Több tucat rohamrendőr sorakozott fel a Magyar Szocialista Párt székházánál.
A Köztársasági téren lévő épületet kettős kordon is védi. Több csapatszállító autóbusz a téren várakozik.

18.45: A Keleti pályaudvarról forradalmárok egy csoportja, a Hősök tere irányába indult el.
A nemzetünket romlásba döntő Gyurcsány Ferenc és a hazaáruló Dávid Ibolya ma este fél nyolckor koszorúzni szeretne a Hősök terén.

18.35: Tüntetők egy több száz fős csoportja közeledik a Nyugatihoz. Elérték az Oktogont.

18.27: A Kiss József utca és a Rákóczi út sarkán felsorakoztak a rendőrök.
Nem rohamrendőrökről van szó, de a Rákóczi úton maradtak velük szemben állnak. A sokaság másik fele a Szövetség utcába ment be, balra lekanyarodva.

18.25: A Blahára ért a tömeg eleje. Nyugati vagy Köztársaság tér?

18.20: Batthyány-örökmécses: Gonda László főszervező azt mondta, hogy este kilenc óráig, "amíg a rendőrség védelmet biztosít számukra", folytatják a tüntetést.

Tőlük nem messze a forradalmárok vonulnak a Blaha felé.

18.10: A több száz fős tömeg teljes szélességében elfoglalja a Rákóczi utat, miközben a Blaha Lujza tér irányába vonulnak.

17.55: A nemzeti érzelmû, a Fideszben érezhetően csalódott forradalmárok a Blaha Lujza tér irányába vonulnak. Az Astoriánál leállították a forgalmat.

17.45: A hazájukért életüket és vérüket áldozni kész nemzeti érzelmûek több száz fős tömege nem engedelmeskedik a hazaáruló és gyáva Fidesz felszólításnak és marad a Deák téren.

17.40: Az előzetesen meghirdetett tervvel ellentétben a Fidesz menet nem az Astoriánál, hanem már előtte, a Deák téren véget ért.
Egy teherautóra felszerelt magnóból Szíjjártó Péter hangszalagra rögzített beszédében a hazaindulásra kéri a résztvevőket, megköszönve „békés” hozzáállásukat. Elárulták a hazát - ez vitathatatlan tény.

17.27: A száz-százötven ezres tömeg gerinces, a tömeg nagyobb részét képező hányada AMNESZTIÁT és RENDSZERVÁLTOZÁST követel.

17.25: A fidesz-csicskák minden ellenkező irányú próbálkozása ellenére a Szabadság térről érkezett hősiesen helytálló forradalmárok csatlakozhattak társaikhoz.

17.20: A Kuruc.info által megkérdezett fideszes szervezők kifejtették: céljuk csak a békés megemlékezés.
Kérdésünkre, hogy ekkora létszámú tömeggel nem kellene-e kormányt váltani, egyáltalán, megbukik-e a rezsim a gyertyás pótcselekvéstől, megismételték: céljuk csak a békés megemlékezés.

17.15: A Deák téren és környékén felgyûlt száz-százötven ezres tömeg kisebbik része a Fidesz-vezetők felszólítása után birkák módjára hazaindul.

17.10: Behódol a diktatúrának a Fidesz
Az Astoriánál lévő több tízezres tömeg elmulasztja történelmi lehetőségét. A rendszerváltozás végrehajtása helyett, a „radikálisoktól” és „provokátoroktól” óvják a gyurcsányi diktatúrát.
A szónokok arra szólítják fel a demonstrálókat, hogy „ne provokálják a rendőröket”.
Nevetséges.

17.00: Megérkezett az Astoriához a Fidesz menete.
Na és?

16.35: Elindult a Fideszes menet a Terror Háza elől.
A szervező feliratú mellényt viselő fidesz-csicskák élő láncot alkotva védik a Fidesz vezérkarát. Hétfőn, október 23-án a békés tüntetőket, a rájuk rontó ávós csürhe ellen, Orbán nem védte meg. Így könnyû bátornak lenni.

16.30: Kiosztották a forradalmárok között a Budaházy által küldött pajzsokat.

16.10: A Szabadság téren a forradalmárok túllépték az ezer fős létszámot!
A rendezvény végeztével (17 óra után), a Budaházy Baráti Kör vezetésével, terepjáróra felszerelt hangosítással, a forradalmárok átvonulnak a Fidesz rendezvényére.

15.40: Elkezdte a Szabadság térre bejelentett rendezvényét a Magyarok Világszövetsége.
Az ’56-ban elítélt Rácz Sándor felszólalását hallgatják a fiatal forradalmárok.

15.35: Megérkeztek a Szabadság térre a Hősök teréről indult MNB 2006 képviselői

15.30: A Budaházy család a Szabadság téren:
Egyelőre a családfő, Gyuri nélkül, akinek üzenetét hangfelvételről játszotta be testvére, Edda.

15.00:A Hősök teréről elindult a Molnár Tamás vezette antikommunista menet.
A vonulókat „szervező” feliratot viselő fideszes csicskák kísérik, így akarják megelőzni, hogy Molnár Tamás és az őt kísérő forradalmárok „bevegyüljenek” a puhány fideszesek közé.

14.40: Botos Zoltán a Budaházy György Baráti Kör életre hívója a Szabadság téren:
"Mit ér az, aki nem tud, csak tudni vél, mit ér az, ki korlátok nélkül él"(Ismerős Arcok zenekar)

14.40: Az előzetes ígéretek ellenére a Szabadság téren levő ávósokon mégsincs azonosító...
Vagyis ezek immár minden szempontból köztörvényes bûnözőknek számítanak

14.30:Zétényi Zsolt, a Nemzeti Jogvédő Alapítvány elnöke:
Hamis az az állítás, mely szerint az emlékmûvet nemzetközi szerződések védik. A hadi sírok gondozásáról szóló nemzetközi egyezmények értelmében Magyarország egyoldalúan is eltávolíthatná azt, amennyiben Oroszországgal nem sikerül megegyezni

14.00: Gaudi-Nagy Tamás ügyvéd, az NJA ügyvezetője beszédében elmondta:
a rendőrök megfizetnek brutalitásukért - nem erő útján, hanem az NJA a következő hetekben kártérítési perek tucatjait indítja ellenük

13.30: A Budaházy Baráti Kör üzenete a Szabadság térről:
„A szovjet emlékmû erőszakot gerjeszt. Izrael felállítana egy emlékmûvet a náci katonáknak? Követeljük, hogy bontsák le!”

12.50: Gyûlik a tömeg, a szovjet szégyenemlékmûvet tripla kordonnal védi a hatalom.
A helyszín kizárólag a Deák tér és az Astoria felől közelíthető meg.

12.40: Ávós csürhe lepte el a Szabadság teret.
Az egyenruhába bújt vandálok kamerákat szerelnek fel a tér különböző pontjain. Következtetés: a rezsim pánikban van.

12.00: Az ávósok a mai napon két betûből és három számból álló azonosítót viselnek sisakjukon.
Kéretik a számokat megjegyezni a későbbi azonosítás végett.
11.02: Pajzsokat küldött Budaházy a Szabadság térre
Budaházy György és néhány harcostársa több mint két tucat pajzsot készített, melyeket barátja, a nemrég szabadult Novák Előd oszt szét a Szabadság téren 13 órakor kezdődő tüntetésen.

A pajzsok fából, házilag készültek, magasságuk több mint egy méter. A pajzs eleve nem fegyver, hanem védekezési eszköz pl. a békés tüntetőket is fenyegető lövedékek ellen, de ezek ráadásul transzparensnek is tekinthetőek, ugyanis mindegyiken egy felfestett betû van, így sorfalat állva egy politikai üzenet olvasható le róla.

November 4-én, szombaton 13 órától a Szabadság téri, szovjet emlékmûnél tart tüntetést a Nemzeti Jogvédő Alapítvány (NJA), majd a Magyarok Világszövetsége, végül a tüntetők a Budaházy Baráti Kör vezetésével, hangosítással vonulnak a Fidesz rendezvényéhez a Deák térre. Utána "szabadfoglalkozás"...

Az NJA elsőként, már október elején meghirdette, hogy az ’56-os forradalom leverésének 50. évfordulóján ismét a gyalázatos emlékmûhez vonul. Miután az MVSZ-t a hatalom nem engedi a Kossuth téren gyülekezni, végül Patrubányék is a Szabadság teret jelölték meg helyszínül ugyanabban az időben. A rendőrség ezután egyeztető tárgyalásra hívta a korábbi bejelentő NJA-t, pontosabban az általuk életre hívott Szabadság Tér Bizottságnak a tüntetéseit szervező tagszervezetét, az Ifjú Magyarok Egyesületét, melynek elnöke, Novák Előd közölte: a szervezetek összehangoltan, közös színpadon fognak tüntetni.

13 órától az NJA célkeresztjében az önkényuralmi obeliszk lesz, melynek eltávolítása a Szabadság tér rendezése szempontjából a jogvédők szerint az első lépés, utána célszerû az ereklyés országzászló és a Trianon-szoborcsoport visszaállítását követelni. Az NJA rendezvényének főszónoka Zétényi Zsolt, az alapítvány elnöke lesz, de Gaudi Nagy Tamás kuratóriumi ügyvezető is felszólal majd a politikai foglyok védelmében. Beszédet mond Szarvas József, az Európai Magyar Szabadságharcos Szövetség soros elnöke és Bíber József Tibor, a Jobbik választmányának alelnöke, a tüntetés levezetője pedig Novák Előd lesz.

15 órától az MVSZ tart emlékező, útkereső politikai nagygyûlést. A Hogyan tovább, Magyarország, 2006. október 23-a után? címet viselő rendezvény főszervezője, Gyetvay György Gergely fővárosi elnök tájékoztatott: felszólal Patrubány Miklós, Rácz Sándor, a Nagy-budapesti Központi Munkástanács elnöke, az MVSZ tiszteletbeli elnöke, Molnár Tamás és Gonda László, a Kossuth téri tüntetés szervezői, Zagyva Gyula, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom új elnöke és Vanek Béla ’56-os politikai fogoly, a moderátor pedig Bene Gábor lesz.

17 órától a Budaházy Baráti Kör szervezésében (bár jogilag szintén az Ifjú Magyarok Egyesülete bejelentése alapján), Botos Zoltán vezetésével vonulnak át a tüntetők a Deák térre. A Fidesz rendezvényének csúcspontjához való vonuláson gépkocsira szerelt hangosítás lesz. A továbbiakhoz célszerû elolvasni az ellenállók kiskátéját.

(Kuruc.info)