A "menekült"áradat nem véletlen, hanem politikai és gazdasági csoportok érdekeit szolgálja, a nyilvánosság érdeke viszont az, hogy tudják, ez a döntéshozók tudtával és az ő érdekeiknek alárendelve történik – mondta el Udo Ulfkotte, A menekültipar című könyve bemutatóján pénteken, a 23. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon. A szerző hangsúlyozta, a menekültipar cégszerű szervezet, amelyben sokan nagyon jól keresnek. Udo Ulfkotte a könyvbemutató után interjút adott az N1TV-nek.
Frissítés: Kapott már halálos fenyegetést is könyve miatt
A menekültipar – ezzel a címmel jelent meg Udo Ulfkotte könyve. A német tényfeltáró újságíró annak járt utána, hogy kik és pontosan mekkora hasznot húznak az Európába érkező betolakodók millióiból. Németországban például több mint hárommillióan dolgoznak bevándorlók.
Udo Ulfkotte az M1 Ma este című műsorában azt mondta, kapott már halálos fenyegetést is a könyve miatt. Mint mondta, több milliárd eurós forgalmat biztosít a migránsáradat.
„A menekültek nem ismert betegségekkel érkeznek, és olyan mennyiségű gyógyszert kapnak, ami egy iPhone értékének felel meg, vagyis sokan profitálnak belőle". Az embercsempészek ugyancsak hasznot húznak, de politikusok, cégek is – fogalmazott.
Összesen 20-45 milliárdos kiadások keletkeznek a "menekültekkel" összefüggésben az író szerint, aki azt is hozzátette, hogy ezt mind az adófizetőknek kell kitermelni.
Nem mindenki jönne
„Nem mindenki Európába akar jönni, sokszor nem is önként jönnek, hanem ígéretekkel csábítják ide őket, és fegyverként is használják a menekülteket. Például Magyarország sok esetben súlyos kritikát kap, pedig meg kellene nézni, milyen emberek jönnek ide” – fogalmazott.
Ha magyar lennék, megkérdezném...
Magyarországnak sem kell más országok akaratát elfogadni Udo Ulfkotte szerint. „Ha magyar lennék, megkérdezném, hogy a német szövetségi kormány milyen alapon kér egy olyan országtól mint Magyarország olyat, amit más országtól sem várna el? Például Szaúd-Arábiától vagy az Egyesült Emirátusoktól, akik egyetlen 'menekültet' sem fogadnak azzal együtt, hogy azonos nyelvet beszélnek, az ő kultúrkörükből származnak, és ott vannak a gyökereik?” - fogalmazott a szerző, és hozzáfűzte azt is, úgy látja, Szaúd-Arábiában százezrével lehetne embereket elhelyezni, ám egész évben üresen állnak lakások ezrei.
„Ha valakit megpróbálnak sarokba szorítani, az azért van, mert nincsenek érveik, nekünk ésszerűen kellene párbeszédet folytatni. A magyaroknak nagyon jó érveik vannak, hogy nemzeti azonosságtudatukat megőrizzék” – húzta alá.
Udo Ulfkotte A menekültipar című új könyvét a 23. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon mutatta be. A szerző kötetei Magyarországon a Patmos Records kiadó gondozásában jelentek meg.