A Jobbik kárpátaljai szervezőjét fenyegette meg börtönnel és vagyonelkobzással az ukrán titkosszolgálat. Véleményük szerint szeparatista tevékenységet folytat Ukrajnában, mert Kárpátalja feliratú magyar lobogót lenget és történelmi vetélkedőt szervez.
Andy Vajna még álmában is percenként 11.500 Ft-ot tesz zsebre
Forrai Richárd megjelenése a Fidesz sajtótájékoztatóján már önmagáért beszél, hisz akinek titkolnivalója van, az nem vonja magára a sajtó figyelmét – válaszolta Vona Gábor az N1TV Vona7 című műsorában arra a kérdésre, hogy vannak-e offshore-lovagok a Jobbikban. A párt elnöke folytatva gondolatatát hozzátette: sem a Jobbik képviselőinek, sem családtagjaiknak nincsenek offshore érdekeltségei, erről korábban írásban is nyilatkoztak.
A Jobbik elnöke elfogadhatatlannak tartja a miniszterelnök környezetébe tartozó személyek vagyonosodását, melyet átleng a korrupció bűze. Jól alszik, bár nem keres annyit, mint Andy Vajna, aki még álmában is percenként 11.500 Ft-ot tesz zsebre. Vona Gábor a miniszterelnök személye kapcsán kifejtette, Orbán egy kiégett ember, akit két dolog érdekel: a korrupció és a foci. Véleménye szerint a magyar társadalomnak is fontos feladata lenne felráznia saját magát, és nem beletörődéssel figyelni az eseményeket.
Zoom
A héten lemondott Schiffer Andrásról elmondta: minden nézetkülönbség ellenére emberileg és politikailag is nagyra tartotta és tisztelte, főképp az elvi politikája miatt. Hozzátette: a XXI. századi politikát ezek után egyedül a Jobbik képviseli hazánkban, a továbbiakban pedig hatékonyabban kell fölvállalnia a környezet védelmének ügyét a nemzeti néppártnak.
Vona a kárpátaljai magyarság helyzetét tragikusnak, az ukrajnai politikát pedig hisztérikusnak nevezte. A héten az ukrán titkosszolgálat bekérette Kovács Dezsőt, a Jobbik kárpátaljai szervezőjét, amiért Trianon-emléknapi rendezvényt akart tartani egy magyar zászlóval, melyen a „Kárpátalja” felirat volt. Mint mondta: nem akarnak feszültséget szítani, de a Jobbik továbbra is úgy gondolja, hogy biztosítani kell az autonómiát a kárpátaljai magyarságnak. Véleménye szerint orosz-amerikai mérkőzés zajlik Ukrajnában, ahol mindenki próbál sakkozni, de nem szabad hagyni, hogy akár az anyaországban, akár az elszakított területeken a magyar közösségek bárkinek a sakkbábujává váljanak.
A dalai láma interjújára reagálva – melyben a vallási vezető azt nyilatkozta, hogy nem szabad, hogy Európa és Németország arab országgá váljon – Vona Gábor elmondta: a kereszténység végét hozhatja el, ha a bevándorlással nem kezdünk valamit, a dalai láma képes volt a kérdés biztonság- és geopolitikai aspektusát is látni, melyet jó volna látnia a keresztény egyházaknak is.
Kapcsolódó: