Szinte megszámolni sem lehet, évente hány fedélzeti kamerás felvétel készül az orosz utakon. Ezek alapján egy dolgot egész biztosan le lehet szűrni: ha egy közlekedési eszköz képes összetörni, lerobbanni vagy felborulni, akkor Oroszországban ezek közül valamelyik egészen biztosan meg fog vele történni. Mérettől, súlytól függetlenül.
A Russia Today YouTube-csatornájára még a múlt héten került fel az a videó, amin egy igen érdekes közlekedési helyzet látható. Az egy dolog, hogy egy T-80-as tank van a felvételen, az viszont már más kérdés, hogy nem épp olyan helyzetben, ahogy azt megszokhattuk. A páncélos ugyanis a "fejére" esett, vagyis nemes egyszerűséggel felborult – olyan látványt nyújtva, mint egy kétségbeesett teknősbéka.
A közösségi médiában a képeket feltöltő szemtanúk úgy vélik a tankot szállító teherautónak gyűlt meg baja a kanyarral. A Lenta.ru orosz portálnak nyilatkozó helyi illetékesek szerint a teherautó defektet kapott, így következett be a baleset. Sérülés az úttestet kivéve nem ért senkit.
A csapdába esett tankról készült képeket a közésségi oldalakon véleményezők a humoros oldalát érzékelték a történetnek, és úgy vélték, nem történt "semmi szokatlan", dicsérték az "ellenség meglepésére jól eltervezett katonai manővert".
(HVG - RT nyomán)