A magyarellenes kormány benyújtotta az Országgyűlésnek a "gyűlöletbeszéddel" (értsd: mindennemű nemzetféltő magyar hang elnémításával) kapcsolatos törvénymódosítást. Ha viszont megnézzük a szöveget, kiderül: bárki jogi lépéseket tehetne sértegetése esetén - így, bármilyen hihetetlenül is hangzik, akár keresztény, családos magyarok is.

A Polgári Törvénykönyvet (Ptk.) egészítenék ki ide vonatkozó részekkel. A módosításért felelős rendészeti és igazságügyi miniszter a javaslat sürgős tárgyalását kérte az házelnöktől.

A módosító javaslat kiegészítené a Ptk-t azzal, hogy a hatályba lépés után a személyhez fűződő jog megsértésének számítana, ha valaki "faji hovatartozásra, nemzeti vagy etnikai kisebbséghez való tartozásra, vallási vagy világnézeti meggyőződésre, szexuális irányultságra, nemi identitásra" tesz sértő megnyilvánulást. Felhívjuk tehát a figyelmet, hogy ez nem egyoldalú, hanem totális háborút jelentene, hiszen mi is perelhetjük a deviáns homokosokat, izraelitákat, cigányokat és más magyarelleneseket, akik faji hovatartozásunkra, vallási vagy világnézeti meggyőződésünkre, szexuális irányultságunkra vagy nemi identitásunkra "tesznek sértő megnyilvánulást." Például azt mondják, hogy kiirtanák az összes keresztényt, a magyar kultúrát  kizárólag a bő gatyával és a barackpálinkával azonosítják, homofóbnak nevezik a normális embereket stb.

Lehetővé tenné a változtatás a jogi lépéseket akkor is, ha az adott kisebbség tagját nem személy szerint ér atrocitás, hanem általában azt a kisebbséget, amelyhez tartozónak vallja magát, kiváló lehetőséget biztosítva az etnobizniszben utazó szervezetecskéknek, hogy ebből éljenek meg. Ha valaki nem akar személyesen bíróságra menni, a módosítás lehetővé tenné, hogy civil szervezetek kezdeményezzenek bírósági eljárást, igaz, ekkor a megítélt a kártérítést csak közhasznú célra lehet lehetne fordítani, tehát sem a sértett, sem a képviseletet ellátó civil szervezet nem kapná meg. Takács Albert igazságügyi és rendészeti miniszter korábban azt mondta, hogy a módosítások akár még idén hatályba léphetnek.

Az előterjesztés általános indoklásában egyebek mellett az olvasható, hogy a javaslattal el akarják hárítani azt az értelmezési problémát, amely megakadályozza a gyűlületbeszéd elleni eredményes fellépést.

A részletes indoklás szerint a módosítást minél hamarabb hatályba kellene léptetni, de az nem lesz visszamenőleges hatályú, tehát korábbi jogsértéseknél nem lehet majd alkalmazni.

(Híradó - FH)


Kapcsolódó

Reszkethetnek az antimagyarok: módosítják a Ptk-t