Vona Gábor bejelentése után az N1TV arra volt nagyon kíváncsi, koalícióra lépne-e az LMP a Jobbikkal a kormányváltás érdekében. Szél Bernadett azt válaszolta: "én arra készülök, hogy itt LMP-kormány legyen, nem arra, hogy bárkivel koalíciót kelljen kötni".
Frissítés: "science fiction"
Az LMP nem lép választási koalícióra a Jobbikkal – mondta péntek reggel Szél Bernadett miniszterelnök-jelölt pártja Széll Kálmán téren tartott "reggeliző konzultációs" akciója során.
Zoom
Fotó: Balogh Dávid / Magyar Nemzet
Az ezzel kapcsolatos újságírói kérdésre Szél kifejtette hogy az LMP és a Jobbik értékrendje túlságosan is különböző, ugyanakkor fenntartja a lehetőségét annak, hogy a Jobbik is képes változni, és csak 21. századi pártokkal képes együttműködni, de ezt jelenleg "science fictionnek" nevezte.
Hozzátette, ha szerinte valaki komolyan gondol egy ajánlatot, nem a médián keresztül üzeni meg, hanem tárgyalást kezdeményez.
Zoom
Róna Péter közgazdász a Magyar Nemzet kérdésére elmondta, hogy bár évek óta az egyenlőbb európai bérek mellett kardoskodik, ami a Jobbik egyik legfontosabb programja is, az LMP melletti kiállása nem hordoz olyan üzenetet, ami a két párt közeledésére utalna - írja az MNO.