És még közzé is teszik a kormányfő Facebook-oldalán. Ráadásul nem csak ez az egy jelenet van, ahol Orbán Patyit alázza, és ezek mind a kampány legérdekesebb pillanatai közé tartoznak a kétharmados vezetőség szerint. Ezek után bátran bízhatnak továbbra is a polgárok a különböző intézmények függetlenségében...
Az ürügy egyébként az volt, hogy az NVB elmarasztalta Orbánt, amiért több rendezvényen is gyerekek körében kampányolt azok szüleinek hozzájárulása nélkül.  A meglepő döntést az tette lehetővé, hogy a testület kiegészült az országos listát állító pártok jelöltjeivel, így a kormánypárti tagok kisebbségbe kerültek.
(Kuruc.info)
Frissítés: ismerős volt valahonnan a fenti jelenet? Itt a magyarázat:
2. frissítés: nem mer foglalkozni az üggyel az NVB kormánypárti többsége - különben Patyi kérhetné megint a bocsánatot
Nem vette napirendre a Nemzeti Választási Bizottság kormánypárti többsége azt a miniszterelnöki videót, amiben Orbán Viktor helyrerakta a testület elnökét.
A törvény szerint a választási bizottságok, így a Nemzeti Választási Bizottság is, függetlenek, feladatuk a pártatlanság érvényesítése. Az NVB ülésén az egyik delegált szóba is hozta volna a miniszterelnöki videót.
„A miniszterelnök úr honlapján közzétett videóval kapcsolatban szeretnék tájékoztatást kérni, hogy történt-e nyomásgyakorlás elnök úrra az ott láthatóak során?” – tette fel a kérdést G. Szabó Dániel, a Momentum NVB-delegáltja.
A kormánypárti többségű testület lesöpörte a felvetést. Hat igennel, kilenc nem ellenében a bizottság nem vette napirendre ezt a kérdést. Patyi András egyik munkatársa útján annyit közölt: a munkáját a választásra vonatkozó jogszabályok figyelembe vételével végzi.
(HírTV nyomán)