Természetesen ezúttal sem erről van szó, csak Hegedűs Zsuzsa és Balog Zoltán fejében él hasonló kép róluk. Alább a hír és a videó a cigányfertőzött mindennapokból:

Fényes nappal, minden gátlás nélkül fosztottak ki egy telefonfülkét a hatvani főúton. A Horváth Mihály úton, az úttest és a járda között, egy üzlet előtt helyezkedett el az áldozat. Ezúttal egy telefonfülkére vetették vigyázó szemüket a kormány imádott cigányai (s láthatóan nem azért, mert éhesek lettek volna, valószínűleg kábítószerre kellett nekik a pénzünk). Kicsit köröztek a helyszín körül, majd szépen, lassan, szinte komótosan a tárgyra tértek.
A zebrán, az úton és a járdán közlekedők - ha odanéztek egyáltalán - csak azt látták, hogy a két cigány (MTI-nyelven: "fiatal") szinte gyermeki csodálattal vizsgálta a készülék semmi máshoz nem hasonlítható formáját. Talán azon tépelődtek, mire gondolhatott a művész, aki ezt a részletekben gazdag tárgyat megálmodta. Persze leginkább azt a pontot keresték, ahol a legkönnyebben felfeszíthető a műalkotás. (A videónak sajnos csak az első része "működik".)
A mindennapos eset csak azért került napvilágra, mert valaki videóra vette az eseményeket. A videó aztán hódító útra indult az interneten, ez lett az elkövetők veszte. A hatvani nyomozók 2012. szeptember 26-án tekintették meg a felvételt, mely a teljes akciót rögzítette, jól azonosítható arcokkal és helyszínnel.
A felvétel megtekintése során a hatvani bűnügyes szakemberek - személy- és helyismeretüknek köszönhetően - rögtön azonosították az azon szereplő nem hiába születetteket és a jogsértő cselekmény helyszínét. A Hatvani Rendőrkapitányság elvégezte a helyszíni szemlét, a telefonfülkén friss rongálási nyomokat találtak.
Ezt követően még aznap előállítottak egy 16 éves hatvani retket, aki az ellene (dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás megalapozott gyanúja miatt) indított büntetőeljárás keretében történő kihallgatása során elismerte a bűncselekmény elkövetését. A szintén azonosított fiatalkorú társának felkutatását ezekben a percekben is végzik a Hatvani Rendőrkapitányság szakemberei.
(Kuruc.info - 6van.eu nyomán)