2020. május 31., vasárnap, Angéla, Villő, Zengő napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
10:05 Kirepülő landolt egy háztetőben a németországi Langenhahnban09:30 Szlávik: egészségügyi dolgozók BCG-vakcinával újraoltásával vizsgálják a hatásosságát09:17 Torlódás Nagylaknál és Záhonynál08:57 Meghalt 2 idős, krónikus beteg, 3876-ra emelkedett a fertőzöttek száma08:53 A második világháború óta példátlan a mozgósítás a négererőszak ellen 08:36 Belgium kiállt a WHO mellett08:20 Júliusban indulnak a tengerparti üdülőhelyekre a charterjáratok07:59 Bűvös számot ért el a covidosok száma07:42 Kettős késelés Gyulán - egyik sérült nem élte túl07:30 Kilenc év után szállított újra asztronautákat a fedélzetén amerikai űrhajó - először magáncég06:52 Két csapat tíz koronavírusos játékosa miatt elmarad egy ukrán bajnoki22:38 Origo: elhagyta a Jákobbik süllyedő hajóját két zalaegerszegi tagja, ezzel megszűnt az alapszervezet22:07 Pompeo a kémkedéssel vádolt volt tengerészgyalogos szabadon bocsátását követeli Moszkvától21:15 Biztonságos turisztikai folyosóval mentené a menthetőt a spanyol kormány20:51 Tébolyult nacionalizmus helyett uniós zászlókat! - Kari Geri trianoni ötletén akadt ki egy rajongója
24 óra legolvasottabbjai

Cigánybűnözés ::

A cigányoknak építette a Fidesz a miskolci Selyemréti Strandfürdőt?

Reklám

Kiknek építette a Fidesz valójában a selyemréti strandot? Ezt a kérdést tette fel sajtótájékoztatóján Jakab Péter jobbikos önkormányzati képviselő azok után, hogy tömegével érkeznek a panaszok a radikális párthoz a strandot ellepő "igénytelen emberek" miatt.

Így élvezik ők a strandot (illusztráció)
Mint mondta, a miskolciak éveket vártak arra, hogy végre legyen egy olyan fürdő a városban, ahol méltó módon kikapcsolódhatnak. Ehhez képest a helyieknek továbbra is Tiszaújvárosba kell járniuk - tette hozzá -, hiszen mióta átadták a Selyemréti strandot, az cigány famíliák perpatvaraitól, erőszakoskodásaitól hangos. Kérdés, honnan van pénzük a magukat mélyszegénynek feltüntető, valójában mélyigénytelen nagycsaládoknak megfizetni az 1000-1800 forintos belépőt, hangsúlyozta a politikus. Kiemelte, a napokban többen arról informálták, hogy Miskolcon és környékén származás szerint osztogatnak ingyenes, illetve 470 forintos kedvezményes jegyet az említett célcsoportnak.
A képviselő jelezte, az ügyben tájékoztatást kért a jegyzőtől, azonban választ egyelőre nem kapott, ezért most a terület országgyűlési képviselőjétől Csöbör Katalintól vár a nyilvánosságon keresztül magyarázatot a tömegével megjelenő renitensek esetleges ingyen fürdőztetésére. Emlékeztetett, Csöbör Katalin maga is szeret ajándékokat osztogatni, legutóbb Alsózsolcán, Felsőzsolcán és Arnóton osztott ki több ezer segélycsomagot. „Nem tételezem fel, hogy képviselő asszony ajándék fürdőbelépőket is adott a száraztészta mellé, de talán tudja, kik szabadították rá a renitenseket a pihenni vágyó miskolciakra tekintettel arra, hogy köztudottan nagyon jó viszonyt ápol a cigány nemzetiségi önkormányzattal” – fogalmazott Jakab.
Szerinte az elmúlt hetek történései alapján jól látható, hogy a Fidesz nemhogy az Avason vagy Lyukóvölgyben, de még egy strandon sem tud rendet tartani. „A Jobbik számtalanszor elmondta már, ha nincs rend Miskolcon, hiába építünk milliárdos strandot vagy bármi mást, az nem a miskolciakat fogja szolgálni, hanem a rendbontók martaléka lesz” – húzta alá a radikális politikus.
Végezetül az Északhírnök egyik szombati olvasói levele:
Nem vagyok egy szónok típus, ezt nézzétek el nekem, de ezt nem tudom magamban tartani...
Elindultunk lelkesen a selyemréti strandra. Nem igazán vagyunk a strand hívei, de autó hiányában nem tudunk tópartra menni, így kénytelenek voltunk beérni azzal a fürdőhellyel, amit szépen felújítottak, hiszen nagyon meleg van. Igen, tényleg szépen felújították, nagyon tetszett - elsőre.
Letelepedtünk. Aztán lassan minden irányban "emberhegyeket" véltünk felfedezni. Ezek a "halmok" nem foglaltak magukban 15 főnél kevesebbet. Rácsodálkoztunk, hogy ha ennyire hátrányos helyzetűek, vajon miből engedhetik meg maguknak, hiszen nekünk rendesen számolni kellett, mit, miből, hogyan oldunk meg.
Vittük a szendvicskéket, szörpöt stb. Na, nekik nem igazán kell számolni (ahogyan észrevettük), ugyanis volt ott minden: lavór rántott hús, kóla, fagyi és sorolhatnám. Csak egy dolog nem: fürdőruha! Igen, ők fürödhetnek ruhástól, pelenka nem kell a kicsinek, de "óberkodni", keménykedni lehet, de ha rájuk nézel, akkor már azt nézik, hogy "Te, mi a fenét bámulsz?" Szóval bármit megtehetnek, hiszen ők hátrányos helyzetűek.
Zoom
Mostanában nagyon odavannak a vízért
Mindegy, elfogadtuk, hiszen sokan voltak, a gyerekek miatt... Mindenki meg van botránkozva, de beletörődnek, mert nekünk már lassan kuss van! Boldogan elheverésztek, hol ez ment a medencébe, hol az, persze jutott belőlük minden medencébe minimum 3-4. Egy kupacban ritkán láttam őket.
Aztán elkezdtek készülődni. Addig is volt ordítozás, "gyereknevelés" látványosan, de ez volt az igazi. Kb. 20-30-an összejöttek (és csak 1 "családról" beszélek), és kezdődött a parádé. Szerintem ezt felesleges részleteznem, hiszen tudja mindenki, ez is milyen szépen zajlik náluk. És végül levonultak a színről. Aztán a következő család, meg még egy, és még egy!
Sosem voltam ennyire vehemens velük szembe, de ez egyszerűen szomorú, felháborító, vérlázító! Miért? Biztonsági őr is van... Amíg ott voltunk, 3-szor engedték le a bébimedencét... Elindultunk hazafelé, és persze a villamosmegállóban is ott voltak. Érdekes módon, mikor meglátták az ellenőrt, a "fél megálló" nem szállt fel... Vajon miért? Nem bírtam megállni, és megjegyeztem a magam csendességében, hogy "akkor a strandra hogyan, miből?" Erre megjegyezte egy hölgy, hogy volt ő is, de többet soha.
Kiderült, hogy teljesen ingyen járhatnak a strandra! Mi 4 ezerért mentünk be! Ezután megindult a beszélgetés és kiderült, hogy Lyukóban, ha 3 gyereket összeszednek (ami valljuk be: nem nehéz), akkor jöhetnek-mehetnek. Ezt drága polgármesterünk is lenyilatkozta, úgyhogy innentől kezdve egyértelmű, hogy mire megy ki a játék. Jönnek a választások, és ők nagyon sokan vannak: nekik a számlákat sem kell fizetni...
Próbáltam megérteni, de már arra sem vagyok hajlandó, hogy egyáltalán meg akarjam érteni, mert ez már nekünk megalázó. Mióta halljuk ezt: elfogadás, beilleszkedés. Én konyhán dolgozom, ami nem könnyű, persze nem kifejezetten csak engem érint, bármilyen munkáról legyen szó, de csináljuk, mert ez az élet rendje. Nekünk! Nekik az, hogy mi rájuk dolgozzunk, és csodásan eléldegélnek és szaporodnak. Hiszen a "nagy ember" megbíztatta őket: szüljetek, emberek! Ami a legszomorúbb: ők ezt nagyon jól tudják és ki is használják.
Én csak remélni merem, hogy jövőre mindenki elgondolkozik, ha szavazásra kerül sor. A nyugdíjasokat meghurcolják, ha nem tudják a rezsit fizetni. Akik dolgoznak, azoknak ugyanez a "jutalma". Már maximálisan elvesztettem a fonalat. Hol élünk?
Végül:
Ez nem lázítás (ki minek veszi), egy egyszerű, dolgozó ember véleménye. Soha nem politizáltam, nem is értek hozzá, de ezt már a "leghülyébb" is átlátja.
Továbbra is ízig-vérig magyar vagyok, és ennyi!
(Kuruc.info)
Kapcsolódó:
Reklám


Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready