2019. június 16., vasárnap, Jusztin, Ajtony napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:37 Cicás filterrel közvetítette sajtótájékoztatóját egy pakisztáni politikus22:00 Az ég kék, a fű zöld, a Pardavi-Szél-duó migránsokat simogat21:32 Holttestet találtak a zalaegerszegi parkerdőben21:06 Fantasztikus lehetett a tájékoztatás: utasokkal együtt vontak ki a forgalomból egy vonatot20:45 A szövetség nem adott ki engedélyt a balesettel végződő tótkomlósi raliversenyre20:02 Az Egyesült Államok ketrecharcot folytat - mondta Putyin a CICA-csúcstalálkozón19:39 Nem hirdet nemzetközi vészhelyzetet a WHO az ebolajárvány miatt - nehogy kár érje a kongói gazdaságot19:14 A Visztulába zuhant egy Jak-52-es - a német pilóta életét vesztette18:31 Ezt is lehet tudomásul venni: továbbra is a magyarokat büntetik Szijjártó barátai a temetőt feldúló oláhok helyett18:07 Elolvadtak az eddigi melegrekordok17:32 Beiktatták a fiatal államocska első női köztársasági elnökét16:59 Vasárnap extrém UV-B-sugárzás várható16:30 "Még ma meg fogok ölni valakit, lesz@rom, ki az!" - videoüzenetben fenyegetőző zsebrambót fogtak Dunaújvárosban16:14 Életét vesztette egy motoros Zalaegerszegnél15:57 Megelégedett a neki dobott konccal az egyik főpolgármester-jelölt nélkül maradt 21. századi törpepárt
24 óra legolvasottabbjai

Cigánybűnözés ::

Cigányok dézsmálják a Caritas ruhagyűjtőit határon innen és túl - egy purdét Darwin-díjas halál ért közben

Reklám

Felháborodott sepsiszentgyörgyi intézményvezető jelezte, hogy a cigányok horoggal felszerelt botokkal járják a várost, és fosztogatják a Caritas által kihelyezett ruhagyűjtőket. A Székely Hírmondót kérték meg, hívják fel az illetékesek figyelmét a jelenségre.
A nevét nem vállaló intézményvezető elmesélte, kedden délután szemtanúja volt egy esetnek, amikor a bűnöző népség különleges, kampós botokkal piszkálták ki a ruhákat a Sugás áruház környéki tárolóból.
– Miután kihalásztak egy-egy ruhaneműt, ott helyben felpróbálták, amit jónak találtak, azt eltették, a többit pedig szétszórták – háborgott a férfi.
Varga Csaba, a Caritas logisztikai igazgatója a székely lap érdeklődésékre elmondta, sajnos, országos jelenség a fosztogatás, mi több, az anyaországban halálesethez vezetett a rejtett erőforrások kapzsisága.
– A dobozokat nem tudjuk őriztetni, így mindenhol megdézsmálják ezeket – magyarázta Varga. – Brassóban például egy roma bemászott a tárolóba, és mivel a belsejében sötét volt, gyújtóval vagy gyufával próbált fényt csinálni, amitől lángra lobbant a tartalma. Szerencsére ki tudott menekülni az illető. Magyarországon egy gyereket engedtek le belsejébe, a szerencsétlennek beszorult a feje, és életét vesztette.
A logisztikai igazgató egy hasznos tanáccsal rukkolt elő: abban az esetben, ha az adakozók zacskókba tennék az adományokat, a guberálók nehezebben tudnák kihalászni ezeket.
Sepsiszentgyörgyön tizenöt, Kézdivásárhelyen hat, Kovásznán öt, Bodzafordulón és Bodzavámon egy-egy használtruha-konténert helyezett ki a katolikus szeretetszolgálat, eddig az emberek többnyire használható és hasznos adományokat dobtak be a fehér-piros fémdobozokba.
(hirmondo.ro nyomán)
Reklám


Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready