A rendőrök elfogták és őrizetbe vették a 30 éves férfit, aki két vendéget akart egy bátonyterenyei italboltban kirabolni.
A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya két rendbeli fegyveres rablás bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást Sz. Lajos 30 éves varsányi lakos ellen.
Zoom
Egy kicsit lehetne nagyobb az a Made in China felirat
A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján a gyanúsított 2015. április 18-án 13 óra körüli időben egy bátonyterenyei italbolt udvarán egy férfitól pénzt követelt, miközben egy lőfegyver utánzatát a sértett feje irányába tartotta, és azzal fenyegette meg, hogy lelövi. A sértett pénzt nem tudott átadni,ezért a férfi tőle távozott. Ezt követően a gyanúsított cigarettát követelve egy másik férfihoz lépett, akinek ekkor a karláncát megkísérelte letépni, de miután a sértett a kezét visszarántotta a 30 éves férfi a játékpisztolyt a sértett fejéhez tartotta. A férfi Sz. Lajost magától ellökte, aki ezt követően a helyszínt elhagyta. A cselekmény következtében személyi sérülés nem történt.
A rendőrök a férfit a helyszín közelében elfogták, a cselekmény elkövetéséhez használt és időközben egy füves területre eldobott játékpisztolyt felkutatták és lefoglalták. A rendőrök Sz. Lajost előállítását követően gyanúsítottként kihallgatták és őrizetbe vették.
(Police.hu)