Ez az "Élet menete" kivételesen nem az élősködő zsidókról szól. A besenyőtelki cigány agresszió elleni tiltakozásul vonultak utcára a helyi lakosok.
A Heol cikke persze csak finoman utal az elkövetők cigány voltára: “A szervező lapunknak elmondta: magyarok és cigányok együtt vonultak a napközi otthontól a kijelölt útvonalon.” Talán mondanunk sem kell, hogy a cigánybálból a cigány előtagot konzekvensen elhallgatták az ezen cikkben is linkelt eredetiben. Sokszor előfordul a “bál”, de annak minősítése (“cigány, roma” stb.) valamilyen rejtélyes okból kifolyólag egyszer sem.
Zoom
Vérnyomok a padlón a cigánybál után
A cikk zárása: “Hozzátette: örülnek, és hálát adnak, hogy a gyermekeik életben maradtak, ugyanakkor elítélik az értelmetlen erőszakot.” Hát igen. Cigánytámadásnál már az is eredmény, ha az ember életben marad... Alább a megyei lap cikke.
Az Élet menete elnevezéssel fáklyás, gyertyás felvonulást tartottak Besenyőtelken csütörtökön este.
Mint ismert, a településen április 6-án hajnalban egy rendezvény után brutálisan bántalmaztak három helyi fiatalt. Akkor lapunkban megírtuk: a támadók sokkolóval, viperával és vascsövekkel estek neki a sértetteknek, egyiküknek eltört a lába, másiknak súlyos koponyasérülése lett. A Füzesabonyi Rendőrkapitányság három, szintén helyi lakos ellen indított eljárást garázdaság bűntett és testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.
A csütörtöki bejelentett demonstráción körülbelül 100-150 ember vett részt, céljuk az volt, hogy felhívják a figyelmet erre az esztelen támadásra.
A szervező lapunknak elmondta: magyarok és cigányok együtt vonultak a napközi otthontól a kijelölt útvonalon. A politikamentes figyelemfelhívás békésen zajlott, néhányan kiabálással próbálták megzavarni a felvonulókat, ám attrocitás (sic!) szerencsére nem történt, ami annak is köszönhető, hogy a rendezvényt a rendőrség is biztosította. Hozzátette: örülnek, és hálát adnak, hogy a gyermekeik életben maradtak, ugyanakkor elítélik az értelmetlen erőszakot.
(Kuruc.info)