Őrizetbe vették a szegedi rendőrök azt a helyi "fiatalt", aki a megalapozott gyanú szerint két idős nőt rabolt ki a Fésű utcában.
Zoom
A rendelkezésre álló adatok szerint a 15 éves gyanúsított 2015. november 28-án 19 óra körüli időben Szegeden, a Fésű utcában támadta meg a 67 éves sértettet. A "fiú" ellökte az idős asszonyt, majd kitépte a kezéből annak táskáját, és azt magához véve – a benne lévő okmányokkal, kulccsal, pénztárcával és készpénzzel együtt – elmenekült a helyszínről.
A gyanúsított 2015. december 13-án 18 óra körüli időben egy 73 éves nőtől vette el válltáskáját. A fiatalkorú követte a hazafelé tartó áldozatát, és a Fésű utcába érve megpróbálta kitépni a kezéből a táskáját. Mivel ez elsőre nem sikerült neki, ellökte a nénit, és a földön fekvő sértettől megszerezte a táskát az abban lévő okmányokkal, mobiltelefonnal, irattárcával, pénztárcával, bankkártyákkal és készpénzzel együtt, majd elfutott a zsákmányával.
A rendőrök az adatgyűjtés eredményeként megállapították a feltételezett elkövető személyazonosságát, akit 2015. december 16-án 15 óra 18 perckor elfogtak és előállítottak a Szegedi Rendőrkapitányságra. Ellene rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.
A Szegedi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a 15 éves gyanúsítottat őrizetbe vette, és kezdeményezi előzetes letartóztatását.
(Police.hu)