Kiccsaládját okolta a bíróságon a kislányát csaknem halálra szurkáló lajosmizsei cigány, miért nem vették észre a gyermeken az általa ejtett sebeket. Már a jövő héten elítélhetik.
– Vállalom a hazugságvizsgálatot is! – Az jó lenne! – így pörkölt oda T. József a kecskeméti bíróság előtt édesanyjának, aki bár törvényadta joga alapján semmi nem kötelezte volna, hogy tulajdon fiáról valljon, mégis élt a lehetőséggel. Mint a Bors megírta, a 31 éves vádlott azzal védekezett, sosem volt drogos, valaki beletett valamit a reggeli kávéjába, onnantól nem emlékszik semmire.
Zoom
Ezután szúrta mellkason legalább négyszer egyéves kislányát, aztán magával is végezni akart. Ezzel szemben a vádirat szerint a szörnyűség négy átkábítószerezett nap után történt. A vádlott napok óta nem aludt, azt hallucinálta, hogy rokonai meg akarják ölni, és hónapok alatt sem dolgozta fel, hogy gyermeke anyja elhagyta.
Az anyja a bíróságon kerek perec kimondta: senki nem tett József kávéjába semmit, senki más nem szúrhatta le a kicsit a családból. Úgy jött ki véresen a szobából, karján a gyerekkel (amiről a mentősöknek még hazudtak - a szerk.). Három nappal korábban komoly dühkitörése volt a fiának, betörte az ablakokat. Baráti körében pedig gyakran juthatott droghoz. – Csak az igazat mondd! Ti miért nem vettétek észre a sebeket a gyereken? – vágta oda anyjának T. József, többször rendre is kellett utasítani.
Az asszony szerint a 21 centis pengéjű kés a másnapi disznóöléshez volt kikészítve. Igaz, a rendőrség lefoglalt egy kisebb, kilenccentiset is, amit krumplipucoláshoz használtak. A vádirat már a nagyobbat jelöli a sérüléseket okozó eszköznek.
Zoom
A gyermek élete kevésen múlott. Gyomorfala átszakadt, májtokja megrepedt, két hónap után gyógyult fel teljesen. Ma már több mint kétéves, nevelőszülőknél van Szegeden. A Bors úgy tudja, T. József volt barátnője a börtönben kapcsolattartója is, de nem találkoztak még. A tárgyalás szünetében a bulvárlap munkatársán keresztül akart üzenni a lánynak, ebben azonban a bv-őrök megakadályozták. Amikor pedig a lányt kérdezték, annyit mondott: ez családi ügy, de hozott a férfinak egy csomag cigarettát.
T. József súlyos büntetésre számíthat. Az ügyészség szerint nem az ő akaratán múlt, hogy a gyerek végül nem halt meg. Fegyházbüntetést kértek az apára, egy héten belül elsőfokú ítélet lesz.
(Bors nyomán)
Korábban írtuk: