Az igazsághoz hozzátartozik, hogy egy magyar hölgy volt a kezdeményező, mert rasszista módon szólt az éppen sok évszázados integrációjában elmlélyülő cigánynak a zavaró jojózása miatt. Miután az észlény fennhangon előadott érvei sem győzték meg az idegengyűlölő utasokat, kénytelen volt kést rántani, és az önvédelem jegyében nyakon szúrás mellett a bélkitaposás pacifista fogását is kilátásba helyezte. Végül a biztonsági őrök mentették ki a vészkorszakot idéző közegből, ahol senki sem akadt, aki felemelte volna szavát a sok jogú fiú mellett. Arra vonatkozó információval nem rendelkezünk, hogy ilyen megnyerőnek született a fiatal, vagy drogok segítségével került ihletett állapotba.
Frissítés: A rendőrségnek nem tetszett az előadás, keresik a retket
A Budapesti Rendőr-főkapitányság XI. kerületi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya 01110/6592/2016. bűnügyi számon nyomozást indított garázdaság vétség gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen.
A BRFK Tevékenység Irányítási Központjába állampolgári bejelentés érkezett, hogy Budapesten, a 4-es metrón ismeretlen személy 2016. szeptember 30-án 12 óra 20 perc körül utazás közben megfenyegette utastársait.
A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint ez idáig ismeretlen személy a jelzett időpontban a 4-es metrón egy jojójátékkal játszott, amivel zavarta utastársait, ezért megkérték, hogy a másokat zavaró tevékenységét fejezze be. A kérést követően a fényképfelvételeken látható ismeretlen személy kiabálni kezdett és szidalmazta a vele együtt utazókat. A kiabálás során a férfi másokban riadalmat és megbotránkoztatást keltett. Az ismeretlen férfi a Budapest XI., Gellért téri megállónál leszállt a szerelvényről és ismeretlen helyre távozott. A cselekmény során személyi sérülés, illetve anyagi kár nem keletkezett.
A Budapesti Rendőr-főkapitányság XI. kerületi Rendőrkapitánysága kéri, hogy aki a fotókon látható férfit felismeri, tartózkodási helyével vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, hívja a 06-20/ 429-09-39 telefonszámot, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 "Telefontanú" zöld számán, a 107, vagy a 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.
(Kuruc.info - Police.hu nyomán)