"Gyalog indultak, kocsival érkeztek" címmel számol be honlapján a rendőrség a legújabb cigány sportágról.
Íme a történet:
Egy nő tett bejelentést a rendőrségre 2018. november 13-án 8 óra 30 perc körül arról, hogy személyautójával egy Nádudvar mellett lévő mezőgazdasági területen leparkolt, azonban ismeretlenek eltulajdonították.
A bejelentést követően a Hajdú-Bihar Megyei Tevékenység-irányítási Központ tájékoztatta a szolgálatot teljesítő rendőröket a jármű típusáról és rendszamáról, így rövid időn belül az egyenruhások Hajdúszoboszlón megállították az autót és igazoltatták a sofőrt, valamint két utasát. A 20 éves B. Lajost, a 19 éves B. Márkot, valamint 12 éves társukat előállították a rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók a két fiatal férfit gyanúsítottként kihallgatták.
A nádudvari lakosok beismerték tettüket, valamint elmondták a rendőröknek, hogy gyalog indultak el rokonlátogatóba Nádudvarról Kabára, azonban menet közben meglátták az autót, és "úgy döntöttek, hogy kölcsön veszik". A személyautóban benne volt a kulcs, így B. Lajos beült a volánhoz és elindultak Kaba irányába.
A Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság a gyanúsítottakkal szemben jármű önkényes elvétele bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást.
Témába vág: Carlóék némi készpénzt "vettek kölcsön"
A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint 2018. november 12-én 20 óra 15 perc körül két férfi megjelent Budapest XIV. kerületében, egy Kerepesi úti lakásnál, ahol egyikük a lépcsőházban maradt és figyelt, míg társa a lakásba bemenve fegyverrel vagy annak utánzatával megfenyegetve pénz átadására kényszerítette a sértettet. Az elkövetők a megszerzett több százezer forinttal a helyszínről elmenekültek.
A bevezetett nyomozati cselekmények eredményeként a rendőrök azonosították a 21 éves erdőkertesi V. Olivért és társát, a 20 éves budapesti L. Carlót. A Bűnügyi Bevetési Osztály munkatársai 2018. november 13-án V. Olivért a munkahelyén, L. Carlot pedig otthonában elfogták.
A Budapesti Rendőr-főkapitányság Rablási Osztály nyomozói a két férfit fegyveresen elkövetett rablás miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették őket, és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.