Egy 15 és egy 16 éves "fiú" előre kitervelte, hogy megszerzik a sértett mobiltelefonját. A vádirat szerint a két fiatalkorú 2018. május 7-én a hajnali órákban egy társaságban italozott a 22 éves sértettel. Később a távozó sértettet követni kezdték azzal a céllal, hogy elvegyék a mobiltelefonját.
Zoom
Az V. kerületi Erzsébet téren közrefogták, és megkérték, hogy telefonján nézze meg, mennyi az idő. Amikor a sértett elővette a készülékét, a 15 éves "fiú" kést rántott, a telefont követelte, majd azt egy hirtelen mozdulattal elvette a sértettől. A vádlottak ezután megfenyegették, hogy ha bárkinek is szól, akkor az unokatestvérét is meg fogják késelni. A két "fiatal" ezután otthagyta a megfélemlített sértettet, majd a mobiltelefont egy ismeretlen orgazdának értékesítették.
A Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt emelt vádat a Pesti Központi Kerületi Bíróságon, amely bűncselekményt a törvény a vádlottak életkorára figyelemmel öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetéssel rendel büntetni. A vádlottak bűnügyi felügyelet alatt állnak - közölték az ügyészség honlapján.