A törvényszék gondatlanságból elkövetett emberölés vétsége miatt végrehajtásában öt év próbaidőre felfüggesztett két év fogházra ítélte az asszonyt, akinek az egyik fia szabálytalan áramvételezése miatt halt meg.
A nem jogerős ítélet szerint a három kiskorú gyermekét egyedül nevelő vádlott egy Heves megyei községben bérelt lakást. Díjfizetés elmulasztása miatt az áramszolgáltató 2017 júniusában olyan módon szüntette meg az ingatlanban az áramvételezést, hogy az elektromos áram a villanyóráig még eljutott. A vádlott azonban a villanyóra mérőegységnek megkerülésével balesetveszélyes módon rácsatlakozott a hálózatra. Az ingatlanban lévő elektromos fogyasztók energiáját érintésvédelemmel el nem látott, sérült szigetelésű, a nagy terhelés miatt kialakult hő hatására deformálódott hosszabbítókkal biztosította.
A vádlott tizennégy éves fia 2017 júliusában zuhanyozás közben a bojler zárlatossága miatt halálos áramütést szenvedett.
A vádlott a jogellenes és szakszerűtlen áramvételezés tudatában működtette háztartási berendezéseit. Megfelelő szülői gondoskodás helyett családját is életveszélyes helyzetbe hozta. Fia halálát az ő gondatlansága okozta.
A törvényszék a megyei főügyészség vádirata szerinti bűncselekményben mondta ki a vádlott bűnösségét, és a vádhatóság által indítványozott büntetéssel sújtotta. Mivel a vádlott ezt a vétséget két gyermekének sérelmére korábban elkövetett kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt kiszabott börtönbüntetés végrehajtásának próbaideje alatt követte el, a pártfogó felügyeletét is elrendelte.
A vádlott a bűncselekmény elkövetését tagadta, bűnösségét nem ismerte el, védőjével felmentés iránt fellebbezett. A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint a korábban már több ízben büntetett vádlottal szemben a maximális tartamban felfüggesztett fogházbüntetés kiszabása a jogellenes és szabálytalan áramvételezés elszaporodottsága miatt is "szükséges joghátrány" - közölte honlapján az ügyészség.