Több tucat tüntető gyújtogatásba kezdett a görögországi Lárisza utcáin pénteken, miután a koronavírus-járvány helyi fellángolása miatt új kijárási korlátozásokat vezettek be a városban.
A polgári védelmi hatóság előzőleg 14 napig tartó éjszakai kijárási tilalmat rendelt el Láriszában, és kötelezővé tette az arcmaszk viselését mindenkinek, aki elhagyja otthonát.
A városban 637 frissen tesztelt emberből 35-en koronavírusosnak bizonyultak. A szűrést azután végezték el, hogy egy helyi lakos temetésén feltehetőleg több emberre is átterjedt a vírus.
Az igazoltan fertőzötteket a szakemberek pénteken egy egészségügyi intézményben akarták elkülöníteni, de a betegek nem voltak hajlandóak erre.
Körülbelül 200 tüntető gyűlt össze a város utcáin, a vandál cselekmények miatt a rendőrök beavatkozása is szükségessé vált. Néhányan kövekkel dobálták az újságírókat is.
A tiltakozók felháborodását növelte, hogy országos szinten már fokozatosan lazítottak a kijárási korlátozásokon.
Eddig az MTI híre.
Egy átlagemberben azért felmerülhet a jogos kérdés, hogy mégis, kik lehetnek azok a kevésbé felelősen gondolgodó állampolgárok, akik egy világjárvány terjedését fékezni kívánó hatósági lépésekre válaszul - melyeket saját felelőtlen magatartásuknak köszönhetnek, ugye - vandál módon gyújtogatásba kezdenek, szembeszegülnek a józan ész által diktált vírusellenes intézkedésekel? (Jó, hát ez utóbbi egy másik népcsoportra is jellemző...) Igen, a talmudista iroda egy mellékes tényt "véletlenül" kifelejtett a tudósításból: a láriszai cigánytelep ártatlan lakói gondolták úgy, hogy őket kívánják zaklatni az újabb karanténnal, azé', mer' cigányok.
De a görög lapok kevésbé voltak szemérmesek:
Zoom
Forrás: ekathimerini.com
 
Csütörtökön egyébként a hatóságok 10 megerősített koronavírusos esetet és egy halálos áldozatot jelentettek az országban. A közel 11 milliós Görögországban eddig összesen 2770-en bizonyultak igazoltan koronavírusosnak, a betegségbe 156-an haltak bele.
(Kuruc.info)