Bezár!
2020. augusztus 10., hétfő, Lőrinc, Csilla napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
19:06 FIFA21: Puskás Öcsi bekerül a legnépszerűbb labdarúgó-videojátékba18:34 Lemond a libanoni kormány18:29 Két osztrák diplomata megfigyelőként jelen volt a fehérorosz elnökválasztáson, de állásfoglalást nem tesznek közzé - akkor jó, hogy ott voltak18:09 Lengyel ügyészségi vizsgálat is indult a buszbaleset ügyében17:48 Petrov Anatolij nevét vette fel a pécsi uszoda17:27 Belorusz elnökválasztás: a 10 százalékos Szvjatlana már a hatalom békés átadásáról tárgyalna 16:54 Kiváló fiaitól veszi el az állampolgárságot a hálátlan Belgium16:33 Már a németországi szocdemek is a jobbszéltől várják a megváltást16:05 Vonat elé hajtott egy autó Szügyben - egy gyereket is kimentettek a járműből 16:01 Az öt pont teljesítéséről írt hosszú levelet Orbán Kövérnek15:21 Kínai vadászgépek kóstolgatták a tajvani légteret az amerikai miniszter látogatása alatt14:58 Puskás-musicalt mutatnak be augusztus 20-án az Erkel Színházban14:32 Mielőtt meghalt, az őrökre támadt egy dühöngő cigány a sátoraljaújhelyi börtönben - így kell mártírt csinálni belőle13:56 Természetesen egy zsidó készíti el a világ legdrágább védőmaszkját 13:19 Országszerte folytatódik a vérszívóirtás
24 óra legolvasottabbjai

Cigánybűnözés :: :: Hozzászólások

Párnával fojtogatta az idős asszonyt a két "fiatalember"

Reklám

Az Egri Járási Ügyészség vádat emelt két 24 éves "fiatalemberrel" szemben, akik tavaly decemberben együtt raboltak ki egy idős asszonyt egy Heves megyei településen.
A két büntetett előéletű vádlott 2019. december 16-án kevéssel éjfél előtt érkezett a szomszéd faluból az alig 300 lelket számláló hevesi kisközségbe, ahol – előzetes megbeszélésüknek megfelelően – rögtön a sértett portájához lopakodtak. Itt egyikük leszerelte a lakóház ablakáról az azt védő rácsot és szúnyoghálót, majd a két elkövető az ablakon át bemászott az épületbe. Odabenn tapogatózni próbáltak a sötétben, ám az így okozott zajjal felverték a lakás tulajdonosát, egy gondozásra szoruló idős asszonyt, aki vesztére villanyt gyújtott.
Mivel a vádlottak tartottak attól, hogy világosban a nő felismeri őket, mögé kerültek, majd a fiatalabb elkövető hátulról a földre lökte a sértettet, akinek a fejére egy párnát szorított. A fuldokló asszonytól mindkét támadó pénzt követelt, amit végül sikerült is szerezniük, mivel áldozatuk szorult helyzetében elárulta, hogy hol tartja a tárcáját. A vádlottak a megtalált erszényből magukhoz vettek 10 000 forintot, valamint egy kosárból eltulajdonítottak két doboz cigarettát, azután bezárták az idős hölgyet a fürdőszobába és távoztak a helyszínről.
Az asszony az őt ért bántalmazás következtében nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérüléseket szenvedett.
Az Egri Járási Ügyészség járási ügyészség a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személytől való elvétellel elkövetett rablás bűntettével, személyi szabadság megsértésének bűntettével, valamint éjjel elkövetett magánlaksértés bűntettével vádolja a két, jelenleg letartóztatásban lévő társtettest.
Vádiratában az ügyészség arra tett indítványt, hogy a bíróság fegyházbüntetést szabjon ki a vádlottakkal szemben, mellékbüntetésül határozott időre tiltsa el mindkettőjüket a közügyek gyakorlásától, emellett kötelezze őket a nyomozás során felmerült 1 327 118 Ft bűnügyi költség viselésére és a sértett kárának megtérítésére, írják az ügyészség honlapján.
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready