2020. november 26., csütörtök, Virág napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:34 Orbán: Magyarország nettó 4,1 milliárd eurót kap az EU-tól, és a többségében német cégek 6 milliárd eurót visznek ki évente az országból22:16 Meghosszabbítják a korlátozásokat Németországban22:03 BKK: minden jármű forgalomba állt Budapesten21:30 Folyosón, sátorban kötik oxigénre a súlyos koronavírusos betegeket Bukarestben21:17 Azért mondott le a holland euroszkeptikus párt elnöke, mert kiderült, hogy az ifjúsági tagozat nem a zsidó- és ratyikedvelő fiatalok gyűjtőhelye21:03 Irán mintegy 40 millió adag oltóanyag beszerzését tervezi20:46 Lavrov: Moszkva kész kielégíteni Bagdad minden haditechnikai igényét20:15 A dél-európai tagállamok elégedetlenek az EB migrációs tervével, mert nem tartalmazza a sáskák kötelező szétosztását19:58 Buzibefogadó társadalmat akar teremteni az EU - a "szivárványcsaládok" elismerését is kötelezővé tennék19:36 Az orosz főügyészség Varsóhoz fordult a Kaczynski fivérek telefonbeszélgetésének leiratáért - a lengyel külügy szerint provokáció19:18 Izraelben arra készülnek, hogy Trump a hivatali idejének lejárta előtt megtámadja Iránt19:13 Morawiecki elutasította az EB-elnök javaslatát a költségvetési feltételrendszer bírósági vizsgálatára19:11 A kínai elnök is gratulált Bidennek19:04 Nem a bokorban találta, saját csecsemőjüket vitte kórházba egy apa Szolnokon18:49 Meseország félidőben
24 óra legolvasottabbjai

Cigánybűnözés :: :: Hozzászólások

Ebben a karrierben is nagyon mélyen rejtőzik az erő forrása

A Füzesabonyi Járási Ügyészség vádat emelt egy 24 éves, időközben letartóztatott, többszörösen büntetett előéletű elkövetővel szemben, aki 2019 nyarától kezdve többeket is kirabolt Heves megyében a kál-kápolnai vasútállomáson.
Zoom
A vádlottat a bíróság korábban fiatalkorúként rablás bűntette miatt javítóintézeti nevelésre ítélte, majd nem sokkal nagykorúvá válása után zsarolás bűntette miatt szabott ki vele szemben két év börtönt, amit le is töltött. A férfit azonban ezek a büntetések sem tartották vissza az újabb, részben erőszakos bűncselekmények elkövetésétől.
2019. augusztus 3-án késő délután a vádlott Kál községben kiment a vasútállomásra, ahol a külső vágányokon álló tehervagonok között várakozott addig, amíg meg nem látott egy 47 éves, számára ismeretlen személyt, aki a síneken átvágva igyekezett hazafelé. A terhelt leszólította a sértettet, akitől 2000 forintot követelt azzal a valótlan indokkal, hogy ő ezt a pénzt korábban ellopta tőle egy kávézóban. A meglepett ember hiába állította, hogy életében nem járt a kávézóban, a vádlott nem tágított, sőt veréssel fenyegette, aminek hatására kapott is 400 forintot. Mivel kevesellte az összeget, a rabló nekiszorította áldozatát az egyik vagonnak, majd átkutatta a zsebeit, és elvette minden pénzét, összesen 2500 forintot.
Idén februárban a vádlott ugyancsak a kál-kápolnai vasútállomáson meglopott egy 15 éves fiút, akit előzőleg felszólított, hogy hálából, amiért megtalálta és visszaadta neki a korábban elvesztett pénztárcáját, ölelje őt meg. Amikor a kiszolgáltatott fiatal kényszerűen átkarolta, a vádlott énekelni kezdett és táncmozdulatokat imitált, miközben – a sértett figyelmét így elterelve – a zsebéből eltulajdonított 200 forint aprópénzt. Ugyanezt a kiskorú sértettet a vádlott röviddel később, április 9-én este ki is rabolta az állomáson, ahol nekilökte őt egy jelzőoszlopnak, majd miután a védekező fiú karjait lefeszítette, elvette tőle 1130 forintját.
A Füzesabonyi Járási Ügyészség a különös visszaeső elkövetőt két rendbeli rablás bűntettével, valamint üzletszerűen, zsebtolvajlás útján elkövetett lopás vétségével vádolja.
Az ügyészség közölte honlapján, hogy a vádiratában arra tett mértékes indítványt, hogy a bíróság a vallomástételt eddig megtagadó terhelttel szemben főbüntetésül 8 és fél év börtönt szabjon ki abban az esetben, ha az előkészítő ülésen beismerné a bűncselekmények elkövetését, meggyorsítva ezzel a bizonyítást és az ítélethozatalt. A vádhatóság azt is indítványozta, hogy a bíróság – beismerésétől függetlenül – rendeljen el részleges vagyonelkobzást a vádlottal szemben, emellett kötelezze őt kártérítésre és a nyomozás során keletkezett 639 794 forint bűnügyi költség megfizetésére. Azt várhatják...Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready