Magyar (eredeti neve Ungár) Elemért nem kell bemutatni (tessék használni a keresőt a jobb felső sarokban!). Talán mondanunk sem kell, hogy a nagycsécsi kettős gyilkosságra (legutolsó, kapcsolódó cikk ITT) is azonnal rávetette magát, és, miután időt, pénzt nem sajnálva leutazott a településre, meglepett bennünket egy új agymenéssel.

Abban, miután "bebizonyítja", hogy biztosan nem a tarnabodon (fehéreket - ezt "természetesen" "elfelejtette" hozzátenni) támadó, lövő drogos cigányok voltak az elkövetők, kizárásos alapon elhinti: vadászok vagy a rendőrség lehetett. Mert ugye ha a tarnabodi lövöldöző cigányok előzetesben vannak, akkor az, hogy cigány elkövető legyen, ki van zárva. Mert, ugye, más cigányoknak nem lehet lőfegyverük, csak a tarnabodiaknak. Szóval, megy rendesen a kavarás és a logikai bukfencek tömkelege. Lássuk a cikket.

"Vadászat cigányokra.
2008.11.03. 23:29 | Proszektura | 19 komment
Címkék: molotov koktél tarnabod nagycsécs kommandós akció

Most értem haza Nagycsécsről. Az élmény még friss bennem. A Dózsa György úti kiégett, kilőtt ablakú házak előtt a földúton értetlen, felháborodott, megszeppent, gyászoló romák tömege, nagy nagy csendben álldogál. Az utat mindkét irányban polgárőrök autója zárja le. Mellettük még látszik az árokba dobott szakadozott police feliratú műanyag szalag

Annak a háznak a töredezett, repedezett betonlépcsőjén, amelyben két embert lőttek fejbe, rengeteg apró kis színes gyertya világít a halottak emlékére. Odabent sörétnyomok a falon, a padlón korommal kevert emberi vér, valamint néhány földre hullott családi fénykép, rajtuk mosolygó emberekkel, gyerekekkel. A ház fala belülről is koromfekete. Az ablakon behatoló sörétek a lehúzott rolót ripityára szaggatták, mielőtt a két emberbe, egy középkorú férfi és nő fejébe behatoltak volna.

Az ismeretlenek az utca és a község két legszélső házát támadták meg vasárnap éjjel. Először Molotov- koktélt dobtak be az egyszobás lakásokba, majd a keletkezett tűz elől menekülő cigányokat végezték ki hidegvérrel. A két lakás közül azonban csak az egyikben gyulladt meg a pálinkás üvegbe mártott benzines rongy, a pesti srácok legendás fegyvere, a másik besült, ez volt az ott lakók szerencséje. Oda egyébként valami nagyobb tűzerejű vadászlőfegyverrel is belőttek, a lövedék még a ház vastag vályogfalán is áthatolt. A tettesek igen magabiztosak lehettek, mert a tett helyszínét az utcai lámpa jól bevilágítja.

A két megtámadott házban helyi romák laktak, rettenetes, szinte elképzelhetetlen nyomorban. Az asztalon kenyér és szalonna maradék, a tűzhelyen lévő fazék alján valami zavaros folyadék.  Az utcán egy riadtan osonó patkányt is láttam.

Két halott. Sok vagy kevés? Az ott lakóknak irgalmatlanul sok, az ott intézkedő egyik rendőr szerint kevés. Egy helybéli cigányasszony mondta el, hogy ez az egyenruhás – cége nagyobb dicsőségére – olyan megjegyzést tett előttük mosolyogva, hogy csak két cigányt intéztek el mindössze, az nem sok.

A helyiek szerint egyébként a Nagycsécsen történtekhez közeli időpontokban a településhez néhány kilométerre lévő Sajószögeden és Sajóörösön is Molotov-koktélos támadás érte az ottani cigányokat.

S ami nagyon érdekes, nem is oly régen Tarnabodon történt több faluszéli ház  kispénzű nyomorult lakóját érintő hasonló eset. A tettesek ott is éppen vasárnap éjjel – éjfél körül – jelentek meg, ott is volt Molotov-koktélos akció, és golyós és volt sörétes fegyverből leadott lövés is. Ott is az M3-as autópálya közelségében került sor a fegyveres akcióra, akár csak Nagycsécsen, hogy könnyen el lehessen menekülni.  A különbség „mindössze” annyi, hogy véletlen szerencse folytán Tarnabodon nem sérült meg senki, ám több személynek is a feje mellett süvített el a lövés.

A tarnabodi esetet – a Kék Fény adásában elhangzott győzelmi jelentésből tudhatjuk – a rendőrség már jószerével felgöngyölítette. Sikerült egy látványos kommandós akcióval a tetteseket is elfogni, amely akció olyan jól sikerült, hogy még a helyi polgármestert is földre vitték egy kis időre. De a bátor bevetési alegység nem kímélte a többi arra járót sem, még a terhes nőket is hasra fektették csakhogy egy fiatalkorú cigánygyereket elkaphassanak.

A tarnabodi gyanúsítottak helybéli rossz körülmények között élő fiatal cigánygyerekek. A rendőrség, ügyészség, bíróság szerint alaposan feltehető, hogy ők dobáltak Molotov-koktélokat és ők lőttek különböző vadászfegyverekkel Tarnabodon kábítószer hatása alatt.  Igaz, a fegyverek nincsenek meg, de a fiúkon a fizikus szakértő szerint ólom, bárium, antimon, ón nyomait találta itt ott amott, amiből a hatóságok bizonyosnak vették, hogy azok a nyomok csakis  lőszer csappantyú gyúelegytől származhatnak.

Azt hinnénk ezek után könnyű a dolguk a miskolci rendőröknek, hiszen csak el kell számoltatni a tarnabodi fiatalokat, biztosan Nagycsécsen is ők gyilkoltak.

A probléma csak az, hogy a tarnabodi cigánygyerekek előzetes letartóztatásban vannak már több mint egy hónapja, így igen nehezen tudták volna a nagycsécsi akciót végrehajtani. Egyébként pedig a tarnabodi elkövetést is tagadják, Ügyükben egyelőre egy különösen védett tanú vallomása áll a rendőrség rendelkezésére, amelyiket a különösen védett tanú az egyik - állítólagos - elkövető szüleit felkeresve időközben vissza kíván vonni. A mási terhelő bizonyíték pedig a már említett fizikus szakértői vélemény, amelyik csak valószínűsít, de a hatóságok már tényként kezelik.

Kíváncsian várjuk ezek után, hogy a Heves megyei rendőrök megvizsgálják-e majd annak a lehetőségét, hogy a két eset között valamilyen összefüggés nem lehetséges-e. Kíváncsian várjuk azt is, hogy hazánk bűnüldözésre szakosodott hatóságai mikor fedezik fel, hogy a cigánytelepek elleni szaporodó támadások mögött esetleg valami nagy titok lappang.

A romák között viszont egyre inkább erősödik az a vélekedés, hogy valami szervezett erő követi el ezeket a támadásokat. Olyanok, akik komoly ismeretekkel rendelkeznek és nem félnek a cigánytelepeken éjszaka ilyen akciókat végrehajtani. Ilyenek lehetnek például vadászok, de akár rendőrségi alkalmazottak is."

Természetesen kapott kommentárokat is, amelyek ITT találhatók. Ezek közül csupán a "Dávid" nick alatt kommentelő volt az, aki egyetértett Ungárral.

Ha már fajvédő cikkeknél tartunk, érdemes megemlíteni, elrettentésképp, az egyik szutyokblog, Holdrabló cikkét (kommentek is vannak), amely, természetesen, szintén arra hegyezi ki "mondanivalóját", hogy "biztosan rászísták voltak", bár elismeri, talán van létjogosultsága az uzsorásverziónak is. Azt persze nem teszi hozzá, amit Mali Zoltán is elismert: az uzsorások legalábbis túlnyomó többsége, ha nem (Dél-Magyarországon ez bizonyított tény) mindegyike cigány...:

"Uzsorás rasszizmus?
2008.11.03.

Cigányokat gyilkoltak tegnap. Jó hír, ugye-e? A kis szalonnácik most kibonthatják a kölyökpezsgőt, a fehéres-bubisat, két fröcsögés közben más is habozzon. Attól függetlenül vinnyoghatnak örömükben, hogy nem tudni, valójában mi áll a háttérben. És ezen a ponton rántsuk meg a vészféket, állítsuk meg a mozdonyt, eresszük ki a gőzt, s ácsorogjunk egy kicsit a ködben.

Mohácsi Viktória olyan hirtelen csörtetett a helyszínre, hogy mindenki kapkodta a fejét. Az általam egyébként nagyra becsült hölgy most egy kissé túlsiette a dolgot. Várhatott volna egy-két napot, addig is visszafogottan nyilatkozgathatott volna. Egyből ajtóstól rasszistázni a házba veszélyes dolog. Mert már tegnap délelőtt felbukkant a bűvös csengésű szó: uzsorások.

Két verzió lehetséges (akár több is, de ez a kettő a legnagyobb esélyes). Ha az uzsorás  bújik meg a tegnapi mészárlás mögött, akkor Mohácsi Viktória -a cigány kisebbségi vezetőkkel karöltve- hatalmasat fog az arcára esni. Amely még a kisebbik probléma lenne, de ezzel egy időre el is intézik magukat az egyre hülyébb szélsőjobbosokkal szemben, akik röhögve fognak tapsolni nekik, és szépen megköszönik. Öngól lesz a javából, mert onnantól kezdve akkor is ezerszer meggondolják, mit mondanak, ha a két szemükkel látják, ahogy Szálasi szelleme hungarista szabadcsapatokat maséroztat a cigánysoron.

Ha igazuk van, s valóban "nemzeti radikálisok" állnak a háttérben, akkor határvonalhoz értünk. Sőt, már át is léptük. A molotovok valóban a szélsőjobbos pöcsökkel állnak baráti viszonyban az utóbbi időkben, a puskás balhé azonban sokkal komolyabb szervezést igényel, mint egy Hollán utcai hajigálás. Érzik a peremvidékeken is, hogy nagy szarba kerülhetnek. Kurucék például kivételesen nem arra helyezik a hangsúlyt, hogy végre kinyírtak két romát, inkább kétségbeesetten próbálják az uzsora-verziót bizonygatni, persze a maguk emelkedett, költői stílusában. (Kuruc.info: 1.) kösz a reklámot 2.) annyire képtelen a vád, hogy ez széljobbos gyújtogatás & gyilkosság lett volna, és annyira egyértelmű volt mindig is, hogy ki gyújtogatott, hogy eleve szó sem lehetett volna arról, hogy " kétségbeesetten" próbáltuk volna "az uzsora-verziót bizonygatni". Hogy miért? Elmondtuk azt már egyszer, de a kedvetekért ismét vázoljuk: ha gárdistákok, nácikok stb. lettek volna, akkor nem egy névtelen, másoknak – élősködésen kívül – nem sok kárt okozó figurát ölnek meg, hanem egy olyan gazembert, aki pokollá teszi szinte mindenki életét. Nem ezt tették. Ez is azt bizonyítja, hogy a "nácikok lőttek"-verzió, finoman szólva, életszerűtlen.)

Ha valóban összefüggés van a radikálisok és a gyilkosságok között, akkor a szélsőjobb bazi nehéz helyzetbe kerül, ha teljesen padlóra nem is. Mindenesetre bőven elég lesz ahhoz, hogy Vonáék elfelejtsék a Nagy Parlamenti Bevonulást, Morvai pedig amilyen hirtelen becsomagolt Brüsszelhez, olyan tempóban ki is veheti bőröndjéből a turulos melltartóit. A két szerencsétlen bohócról, Budaházyról és Toroczkai Betyárról már nem is beszélve. Ők lehúzhatják a rolót, s kezdhetnek bugyuta cikkeket írni a nemzeti megváltásról. (Egyébként is főleg ebben merül ki tevékenységük, nem lesz nagy változás.)

Embereket fejbe lőni már komolyabb, mint büdöscigányozni masírozós sétákon, vagy fórumokon. Ha az "ircsukkiacigókat" tényleg beindult, lehet pakolni. Ezt senki nem fogja tűrni, még a következő miniszterelnök sem, aki egyébként is cigányzsidó az igaz kurucok szerint. Az etnikai alapon történő, előre kitervelt gyilkolászás még a magyar demokráciában sem nyerő húzás, pedig nálunk nincs is olyan.

Bármelyik verzió is nyer bizonyítást, a lényeg ugyanaz: cigányokat gyilkoltak tegnap. Jó hír, ugye-e? A kisnyilasok bonthatják a kölyökpezsgőt.

Sok bubival. Úgyis kevés van az agyukban."

Kuruc.info: Hát igen, kedves cigányfajvédő "Magyar" Elemér és "Holdrabló"! Megint pofára tetszettek esni. Ahogy mindig. Biztosan a mi hibánk, ugye? És nem a bizonyítottan a fehéreknél nagyságrendekkel többet bűnöző, uzsoráscigány védenceiteké, mi?!
Frissítés: azóta a zsideszes "Reakció" blog is átvette a második cikket. Természetesen jutalmuk nem maradt el: a zsIndex nyomban ki is rakta főoldalára a linket. Röhej: pár órával azután, hogy a BORS megjelentette a hírt, ill. hogy mi beszámoltunk róla. Igen "tájékozottak" és "up-to-date-ek" a reakciósok, mit mondjunk...

Szerencsére a kommentelők legnagyobb része normális; (16 óra körül) bangojoco mellett egyedül calam az, aki fajvédő dumát nyomat. (Amúgy calam "színvonalát" jellemzi az, hogy még a "kulturált" szó helyesírását sem ismeri.) Az INNEN ismerős bangojoco is kitett magáért: a putriscigányokra jellemző szellemi szinten, hihetetlenül "jó" helyesírással bejelentette, hogy feljelent minden "náci" kommentelőt:

"Betellt a pohár!!!
Felljelentést tettem az ombudsman hivatalában a sok NÁCI blogos ellen.
Mamár ez a sokadik amit észrevettem, nem az elsö.
ELEGÜNK VAN A NÁCI MAGYAROKBOL !!!!!!"
Olvasónk "Magyar" Elemér cikkére reagál: "Tisztelt Kurucok !
 
Olvastam ennek a nagyon hülye Magyartalan - Cigány Elemérnek az agymenős baromságát – ezzel nem is érdemes foglalkozni.
 
Megjegyezném, hogy az ombudsmanus nem hatóság, tehát maximum csak ajánlásokat tehet, egyéb érdemi intézkedési jogköre nincs !
 
A magát ügyvédnek tartó agybeteg sz@rházinak tudnia kellene, hogy létezik hatáskör és illetékesség, azaz a feljelentést nem az ombudsmanusnál kell megtenni, hanem rendőrségen, ügyészségen, bíróságon – már ami a förmedvényében jelölt tárgy alapján szóba kerülhet.
 
Tehát ne érzékenyüljön el senki, ha jogász végzettségű ( ? ) cigány  ostobán, ismerethiányosan löki a baromságot, mintegy fenyegetőzve – nyilván fosik most már ez a barna darab egyed is.
 
Minden okuk megvan rá. Sorra buknak a cigányok által rasszista indíttatásúként magyarázott cigánycselekmények, mint most éppen Nagycsécsen.
 
Nevelni kell a retket kedveseim, mert az arra alkalmas ( lenne ) hatóság vakarja tökeit és a Magyar Gárda tagjait írja össze akkor is, amikor kétségtelenül cigányok balhéznak.
 
Megjegyzem, ha a rendőrségnek van annyi esze, akkor most simán feljelentheti ezt betegagyú ostoba cigányt, mert sértő módon a rendőrhatóságra mutogat – mint elkövetőre !
Minimum az ügyvédi kamarának egy értesítést ennek nagyon hülyének az ostoba, beteges megnyilvánulásai miatt.
 
Szebb jövőt !"