"Elítélem a faji és etnikai alapú megkülönböztetés minden formáját, és küzdök is ellene! Örülök, hogy megértették, nem vagyok rasszista. "
 
Úgy ítélem meg, ennek a megértésnek köszönhető az a széles társadalmi összefogás, amely véleményem szerint kevésbé személyemről, mint inkább a felismert probléma megoldásának igényéről szólt. Hálás vagyok minden nemzettársamnak: magyarnak és cigánynak. Köszönöm rendőr kollégáimnak, hogy mellettem álltak, köszönöm vezetőimnek, hogy soron kívüli vizsgálat lefolytatásával segítették elő vitatott nyilatkozatom összes körülményének tisztázását és azt a döntést, hogy visszahelyeztek beosztásomba, így továbbra is az emberek biztonságáért szolgálhatok!

Tudomásom szerint a február elsejére tervezett demonstráció célja a mellettem történő kiállás lett volna. Ez az ok azonban az országos rendőrfőkapitány úr ma reggeli személyzeti intézkedése nyomán megszűnt. Kérem, ennek tudatában fontolják meg részvételüket. Országos Rendőrfőkapitány úr döntését tudomásul veszem és elfogadom, az eset tanulságait levonom, mindezekkel összefüggésben további nyilatkozatot nem kívánok tenni.

Tisztelettel: Dr. Pásztor Albert r. ezredes, a Miskolci Rendőrkapitányság vezetője

(BOON; vannak olvasói hozzászólások. Egy jobbfajta: “"Országos Rendőrfőkapitány úr döntését tudomásul veszem és elfogadom, az eset tanulságait levonom,". Ugye nem azt akarja mondani Pásztor Úr, hogy felsőbb utasításra be fogja fogni a száját!? Mert most maga miatt is és az igazság kimondása miatt is voltunk ott a téren! Ne okozzon csalódást! Ne engedje megtörni magát!!!”)

Kuruc.info: mi is többször, a Kuruc oldalain, igazoltuk, hogy Pásztor nem rasszista, hiszen az nem rasszizmus, ha egy rendőrkapitány elmondja, X és Y betörést cigány követett el. Az lenne az, ha azt mondaná, “kivétel nélkül minden cigány bűnöző”. Mondott ilyet? Nem.

Jellemző, hogy a zsIndex nem tanult a tegnapi irdatlan édibédi-tyúkanyó-buktából, és mai szalagcímeiben (“Újra főkapitány a cigányozó Pásztor Albert”, plusz a legújabb, Draskovics fejét követelték a tüntetők című és A Kossuth tér Miskolcra költözött alcímű, csupán 3-4 ezer embert hazudó cikkük bevezetője) továbbra is (előző szalagcím: “Leváltották a cigányozó rendőrkapitányt”) rászístának, cigányozónak nevezi Pásztort.

A Népszara sem volt rest: Dési János is firkantott egy cikket (ITT van; nem idézzük, mert annyira rossz). Az a Dési, aki a Wiki (és NEM egy náci zuglap) szerint "Magyarországi Cionista Szövetség és a Zsidó Oktatási Központ lapjának az EREC-nek volt a szerkesztője. A Roma Sajtóközpont Egyesület elnöke. 2003-ban elnyerte a Radnóti-díjat az antirasszizmuban elért tetteiért." Nyomatja a szokásos sódert az öngyűlölő cigányokról (Lakatosra és a Pásztor mellett kiálló egyéb romákra utalva), a mélyszegínségről stb. Ez az öngyűlölő-téma igencsak közkedvelt lett fajvédő körökben a nevezetes Moszkva téri csetepaté után – akkor Horváth Aladár nyilatkozta ugyanezt. Ha valami normálisabb romának nem tetszik a cigánybűnözés meg a roma “kultúra”, az rögtön “mélymagyarkodik” és “öngyűlölő”. Hát persze.

Komolyan kíváncsiak vagyunk, hogy mondjuk a miskolci Népszava-olvasók mit szólnak eme cikkhez. Node sebaj. 2010-től az MSZP-nek szevasz. Utána nehezebb lesz pénzt szerezni ennek a szennylapnak, és akkor végleg eltűnik. A maradék elvtársak inkább maguknak osztanak majd minden manit, semmint hogy ezt az évek óta veszteséges felforgató/agymosó/hulladék lapot támogassák.

Nagyon reméljük, hogy Pásztor nem lesz rest, és beperli ezen sajtótermékeket például becsületsértésért. Simán fogást tud a “cigányozó” meg a “rasszista” kitételeken találni még egy rosszabb ügyvéd is.